12 Μαΐου 2025

Νέα έρευνα αποκαλύπτει τι ώρα πρέπει να τρώμε πρωινό και βραδινό για μία «γερή» καρδιά

Τελευταία Άρθρα

Πώς να σταματήσετε τον σκύλο σας από το να παρακαλάει για φαγητό κατά τη διάρκεια του γεύματός σας

Οδηγός για να μην ανέχεστε τον παράκλητο σκύλο κατά τη διάρκεια του γεύματος Ας παραδεχτούμε την πραγματικότητα, ως κηδεμόνες σκύλων, όλοι έχουμε υποκύψει

Δημιουργία Περιβαλλοντικού Τουρισμού στη Διαδρομή Μέγαρα-Κόρινθος, μέσω Δημιουργίας Ποδηλατόδρομου

Η βιώσιμη ανάπτυξη του τουρισμού απαιτεί την προστασία της τοπικής κουλτούρας και του περιβάλλοντος. Στο πλαίσιο αυτό, είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν κατά

Άνοδος των αναπνευστικών ιώσεων αναμένεται στις επόμενες εβδομάδες

Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να παρουσιαστεί μια έξαρση των αναπνευστικών ιώσεων, με την έναρξη του νέου σχολικού έτους. Αυτή η κατάσταση δεν περιορίζετ

Οι πραγματικοί παράγοντες πίσω από τις ρυτίδες: Αποκαλύπτοντας την αλήθεια για τη γήρανση της επιδερμίδας”

Η γήρανση της επιδερμίδας είναι ένα θέμα που απασχολεί πολλούς ανθρώπους, καθώς καθημερινά αναζητούν τρόπους για να διατηρήσουν τη νεανική τους όψη. Ωστόσο, π

Ένα ταξίδι στην ανεξερεύνητη πολη της Σιβηρίας

Ο ΚΑΡΙΛ ΦΕΡΕ είναι ένας αναγνωρισμένος συγγραφέας των σκοτεινών μυθιστορημάτων αστυνομικού είδους, γνωστά και ως "μαύρα μυθιστορήματα", που λατρεύει τη ζέστη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Η βέλτιστη ώρα για το πρωινό και το βραδινό που θα προστατεύσει την καρδιά μας

Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι να τρώμε τα γεύματά μας τη σωστή ώρα για την υγεία μας, αλλά μια πρόσφατη έρευνα φαίνεται να δίνει πιο συγκεκριμένες οδηγίες. Η επιστημονική μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο ακαδημαϊκό περιοδικό «Nature Communications», περιελάμβανε πάνω από 100,000 ενήλικες άτομα και αποκάλυψε σημαντικές πληροφορίες για τη σχέση ανάμεσα στην ώρα κατανάλωσης του πρώτου και του τελευταίου γεύματος της ημέρας και την υγεία της καρδιάς μας.

Σύμφωνα με την έρευνα, η καθυστέρηση στο να φάμε το πρώτο μας γεύμα της ημέρας συνδέεται σημαντικά με μια αύξηση 6% στον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων για κάθε ώρα καθυστέρησης. Επιπλέον, η κατανάλωση δείπνου μετά τις 21:00 συσχετίζεται με μια αύξηση 28% στον κίνδυνο εμφάνισης εγκεφαλοαγγειακών παθήσεων, όπως το εγκεφαλικό, ειδικά για τις γυναίκες. Βάσει αυτών των ευρημάτων, οι επιστήμονες συστήνουν ένα περίπου 13ωρο κενό ανάμεσα στο δείπνο και το πρωινό την επόμενη μέρα, έτσι ώστε το σώμα μας να μπορεί να αναπαυθεί και να προστατεύεται η καλή λειτουργία της καρδιάς μας.

Το περιορισμό της κατανάλωσης φαγητού και πόσιμων υγρών κατά διαστήματα δίνει την ευκαιρία στο σώμα μας να ξεκουραστεί και να ρυθμιστεί oρμονικά. Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι αυτό προάγει την ισορροπία των ορμονών, η διαταραχή της οποίας μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη μεταβολικού συνδρόμου, υψηλής αρτηριακής πίεσης, υψηλών τριγλυκεριδίων και χαμηλών επιπέδων HDL (καλή) χοληστερόλης. Όλα αυτά αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής.

Τρόφιμα πλούσια σε ζάχαρη και θερμίδες αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη, υπέρτασης, παχυσαρκίας και τελικά καρδιοπάθειας, υπογραμμίζουν οι ερευνητές. Για αυτόν τον λόγο, είναι σημαντικό να ακολουθήσουμε το εσωτερικό μας ρολόι και να τρώμε το πρωινό μας λίγο πριν τις 8 το πρωί και το βραδινό μας λίγο πριν τις 8 το βράδυ. Επιπλέον, να κοιμόμαστε επαρκώς και ποιοτικά, αφού η έλλειψη ύπνου μπορεί να αυξήσει την όρεξη μας για υψηλής περιεκτικότητας φαγητό, λόγω της ορμόνης της πείνας, γνωστής ως γκρελίνη.

Για να διατηρήσουμε την καρδιά μας υγιή, ακολουθούμε τη φύση και ακολουθούμε το εσωτερικό μας ρολόι.