Ένα από τα πιο αγαπημένα μας πιάτα είναι τα σπανακοπιτάκια, που σήμερα θα σας παρουσιάσουμε με μια νέα εκδοχή. Το κανταΐφι, που προσθέσαμε στην συνταγή, δίνει μια διαφορετική υφή και γεύση στο πιάτο και σίγουρα θα σας εκπλήξει ευχάριστα.
Υλικά:
– 250gr σπανάκι, ψιλοκομμένο
– 200gr φέτα, τριμμένη
– 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
– 1 αυγό
– ½ κουταλιά του γλυκού αλάτι
– Πιπέρι
– Βούτυρο για το άλειμμα
– 200gr κανταΐφι
– 100gr βούτυρο, λιωμένο
Εκτέλεση:
1. Αφήστε το κανταΐφι να ξεπαγώσει σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 2 ώρες.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το σπανάκι, τη φέτα και το κρεμμύδι. Προσθέστε το αυγό, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
3. Λιώστε το βούτυρο και αλείψτε ένα ταψί (περίπου 30×20 εκ.) με το βούτυρο.
4. Στρώστε τα φύλλα του κανταΐφι στο ταψί, αλείφοντας και κάθε φύλλο με βούτυρο.
5. Αρχίστε τοποθετώντας ένα πλάτος από το σπανάκι και τρία πλάτη από το κανταΐφι.
6. Συνεχίστε γεμίζοντας το ταψί με στρώσεις από σπανάκι και κανταΐφι, μέχρι να τελειώσετε τα υλικά.
7. Τυλίξτε το κανταΐφι με τρόπο ώστε να σχηματίσετε ένα ρολό.
8. Ψήστε στο προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 30-40 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει το κανταΐφι.
9. Αφήστε το πιάτο να κρυώσει ελαφρώς πριν το κόψετε σε φέτες και σερβίρετε.
Αυτό το νέο πιάτο προσφέρει μια μοναδική συνδυαστική γεύση, με το κρεμύδι και τη φέτα να δίνουν πινελιές από αρώματα και το κανταΐφι να προσθέτει μια τραγανή υφή. Μπορείτε να συνοδεύσετε το πιάτο με μια φρέσκια σαλάτα ή μεζέδες για να ολοκληρώσετε το γεύμα σας. Αυτή η νέα εκδοχή των σπανακοπιτάκιων σίγουρα θα γίνει αγαπημένη συνταγή στην κουζίνα σας!