2 Οκτωβρίου 2025

Νέα γευστική πρόταση: Κανταΐφι με σπανάκι και τυρί

Τελευταία Άρθρα

«Hijarbie»: Η Barbie με τη μαντίλα επιστρέφει

Μετά από ένα διάλειμμα έξι ετών, δημοσιεύτηκε στο Instagram η φωτογραφία μιας κούκλας που φοράει ένα ροζ φόρεμα και μια μαντίλα, ποζάροντας μπροστά σε ένα

ΜΙΚΙΟ: Ένα εντυπωσιακό σπίτι στο Ρέθυμνο μόλις 53 τετραγωνικά

Το "Μικιό" είναι ένα μικροσκοπικό σπίτι που βρίσκεται στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου. Ανήκει στον κτιριακό όγκο του 19ου αιώνα και έχει ανακαινισ

Κοριοί: Ταξιδεύουν, κρύβονται και απειλούν – Τα τσιμπήματα, τα συμπτώματα, η θεραπεία

Το Παρίσι βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού για τους κοριούς και η ζοφερή κατάσταση αρχίζει να προκαλεί ανησυχία και στη χώρα μας. Αν και είχαμε να ασχοληθ

Πώς να βγάζετε καλύτερες φωτογραφίες στα ταξίδια σας

Για να αφομοιώσετε πλήρως έναν προορισμό που ονειρευόσασταν, θα πρέπει να αφιερώσετε πολλές ώρες και μέρες ταξιδιού με αεροπλάνα, τρένα ή πλοία, οδηγώντας

7 υπέροχα Αirbnb για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Το επερχόμενο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος είναι η ιδανική ευκαιρία για απόδραση και χαλάρωση. Αν εξακολουθείς να αναζητείς κατάλυμα, δεν χρειάζεται να ανη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Ένα από τα πιο αγαπημένα μας πιάτα είναι τα σπανακοπιτάκια, που σήμερα θα σας παρουσιάσουμε με μια νέα εκδοχή. Το κανταΐφι, που προσθέσαμε στην συνταγή, δίνει μια διαφορετική υφή και γεύση στο πιάτο και σίγουρα θα σας εκπλήξει ευχάριστα.

Υλικά:
– 250gr σπανάκι, ψιλοκομμένο
– 200gr φέτα, τριμμένη
– 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
– 1 αυγό
– ½ κουταλιά του γλυκού αλάτι
– Πιπέρι
– Βούτυρο για το άλειμμα
– 200gr κανταΐφι
– 100gr βούτυρο, λιωμένο

Εκτέλεση:
1. Αφήστε το κανταΐφι να ξεπαγώσει σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 2 ώρες.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το σπανάκι, τη φέτα και το κρεμμύδι. Προσθέστε το αυγό, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
3. Λιώστε το βούτυρο και αλείψτε ένα ταψί (περίπου 30×20 εκ.) με το βούτυρο.
4. Στρώστε τα φύλλα του κανταΐφι στο ταψί, αλείφοντας και κάθε φύλλο με βούτυρο.
5. Αρχίστε τοποθετώντας ένα πλάτος από το σπανάκι και τρία πλάτη από το κανταΐφι.
6. Συνεχίστε γεμίζοντας το ταψί με στρώσεις από σπανάκι και κανταΐφι, μέχρι να τελειώσετε τα υλικά.
7. Τυλίξτε το κανταΐφι με τρόπο ώστε να σχηματίσετε ένα ρολό.
8. Ψήστε στο προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 30-40 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει το κανταΐφι.
9. Αφήστε το πιάτο να κρυώσει ελαφρώς πριν το κόψετε σε φέτες και σερβίρετε.

Αυτό το νέο πιάτο προσφέρει μια μοναδική συνδυαστική γεύση, με το κρεμύδι και τη φέτα να δίνουν πινελιές από αρώματα και το κανταΐφι να προσθέτει μια τραγανή υφή. Μπορείτε να συνοδεύσετε το πιάτο με μια φρέσκια σαλάτα ή μεζέδες για να ολοκληρώσετε το γεύμα σας. Αυτή η νέα εκδοχή των σπανακοπιτάκιων σίγουρα θα γίνει αγαπημένη συνταγή στην κουζίνα σας!