4 Δεκεμβρίου 2025

Νέα γευστική πρόταση: Κανταΐφι με σπανάκι και τυρί

Τελευταία Άρθρα

Μια νέα προσέγγιση για το πρόβλημα της ρύπανσης από σκουπίδια έχει αρχίσει να κεντρίζει το ενδιαφέρον στην Ιταλία. Το πρωτάθλημα Plogging, ένας συνδυασμός του...

Μια πρόσφατη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Plogging έλαβε χώρα στην Ιταλία, με περισσότερους από 70 αθλητές από 16 χώρες να συμμετέχουν. Οι αθλητές

8 συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι γονείς στην ανατροφή των παιδιών τους

Ο ρόλος των γονιών στην ανατροφή των παιδιών τους είναι ζωτικής σημασίας για την ψυχική και συναισθηματική ανάπτυξή τους. Ωστόσο, πολλές φορές, λόγω έλλειψης

Εκπληκτικό: Δείτε ποσους πόρους χρειάστηκε να επενδύσει ο ιδιοκτήτης για τη συντήρηση του Tesla του

Παρότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ένα σχετικά νέο φαινόμενο, υπάρχουν ανθρωποι που τα έχουν στην κατοχή τους εδώ και αρκετά χρόνια. Ένας από αυτούς είναι

Αυξάνονται οι ψυχικές διαταραχές: Ευάλωτος 1 στους 6 Ευρωπαίους – Η επίπτωση της κλιματικής αλλαγής

Το 2019, πριν από την πανδημία, περίπου 84 εκατομμύρια κάτοικοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρουσίαζαν ψυχικά προβλήματα, δηλαδή ένας στους έξι κατοίκους της ΕΕ.

Κλιματική κρίση, ατμοσφαιρική ρύπανση και βιώσιμη ανάπτυξη

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), η ατμοσφαιρική ρύπανση σχετίζεται με εκατομμύρια πρώιμους θανάτους κάθε χρόνο. Ο αέρας που αναπνέουμε επηρ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Ένα από τα πιο αγαπημένα μας πιάτα είναι τα σπανακοπιτάκια, που σήμερα θα σας παρουσιάσουμε με μια νέα εκδοχή. Το κανταΐφι, που προσθέσαμε στην συνταγή, δίνει μια διαφορετική υφή και γεύση στο πιάτο και σίγουρα θα σας εκπλήξει ευχάριστα.

Υλικά:
– 250gr σπανάκι, ψιλοκομμένο
– 200gr φέτα, τριμμένη
– 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
– 1 αυγό
– ½ κουταλιά του γλυκού αλάτι
– Πιπέρι
– Βούτυρο για το άλειμμα
– 200gr κανταΐφι
– 100gr βούτυρο, λιωμένο

Εκτέλεση:
1. Αφήστε το κανταΐφι να ξεπαγώσει σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 2 ώρες.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το σπανάκι, τη φέτα και το κρεμμύδι. Προσθέστε το αυγό, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
3. Λιώστε το βούτυρο και αλείψτε ένα ταψί (περίπου 30×20 εκ.) με το βούτυρο.
4. Στρώστε τα φύλλα του κανταΐφι στο ταψί, αλείφοντας και κάθε φύλλο με βούτυρο.
5. Αρχίστε τοποθετώντας ένα πλάτος από το σπανάκι και τρία πλάτη από το κανταΐφι.
6. Συνεχίστε γεμίζοντας το ταψί με στρώσεις από σπανάκι και κανταΐφι, μέχρι να τελειώσετε τα υλικά.
7. Τυλίξτε το κανταΐφι με τρόπο ώστε να σχηματίσετε ένα ρολό.
8. Ψήστε στο προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 30-40 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει το κανταΐφι.
9. Αφήστε το πιάτο να κρυώσει ελαφρώς πριν το κόψετε σε φέτες και σερβίρετε.

Αυτό το νέο πιάτο προσφέρει μια μοναδική συνδυαστική γεύση, με το κρεμύδι και τη φέτα να δίνουν πινελιές από αρώματα και το κανταΐφι να προσθέτει μια τραγανή υφή. Μπορείτε να συνοδεύσετε το πιάτο με μια φρέσκια σαλάτα ή μεζέδες για να ολοκληρώσετε το γεύμα σας. Αυτή η νέα εκδοχή των σπανακοπιτάκιων σίγουρα θα γίνει αγαπημένη συνταγή στην κουζίνα σας!