Το ντιπ γιαούρτιου με ταχίνι είναι ένας απολαυστικός συνδυασμός γεύσεων και αρωμάτων που μπορεί να συνοδεύσει ιδανικά διάφορα λαχανικά, πιτάκια ή ακόμη και να χρησιμοποιηθεί ως στρώση σε οποιοδήποτε σάντουιτς. Ακολουθώντας την συνταγή που ακολουθεί, μπορείτε εύκολα να παρασκευάσετε αυτήν τη γευστική πρόταση στο σπίτι σας.
Υλικά:
– 2 κουταλιές της σούπας ταχίνι
– 1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμονιού
– 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
– ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
– 1 φλιτζάνι γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
– Λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
Εκτέλεση:
Βήμα 1: Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το ταχίνι, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο και το αλάτι μέχρι να γίνει μια ομοιογενής κρέμα.
Βήμα 2: Προσθέστε το γιαούρτι και τον κόλιανδρο στο μπολ και ανακατέψτε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Εάν επιθυμείτε περισσότερη οξύτητα, μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο χυμό λεμονιού.
Βήμα 3: Αν το ταχίνι είναι πολύ πηχτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μπλέντερ για να χτυπήσετε όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν λεία.
Βήμα 4: Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπολ και σερβίρετε το ντιπ γιαούρτιου με ταχίνι με τα αγαπημένα σας λαχανικά ή πιτάκια.
Αυτό το νέο ντιπ γιαούρτιου με ταχίνι και αρωματικά βότανα θα σας καταπλήξει με την πλούσια γεύση και την πικάντικη νότα που δίνει το σκόρδο. Είναι ιδανικό για εκείνες τις στιγμές που θέλετε ένα λαχταριστό και υγιεινό σνακ. Παρασκευάστε το σήμερα και απολαύστε το με την παρέα σας!