Υλικά
– 500 γρ. φρέσκος χυμός ντομάτας
– 1 κουταλάκι σκόνη κρεμμυδιού
– 3 κουταλιές σούπας μηλόξυδο
– 1/2 κουταλάκι σκόρδο
– 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
– 1 πρέζα κανέλα
– 1 και 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
– 2 φύλλα δάφνης
Εκτέλεση
Ξεκινάμε φτιάχνοντας μια νέα γεύση κέτσαπ στο σπίτι. Σε μια μικρή κατσαρόλα, προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά, ώστε τα μπαχαρικά να αναμειχθούν με τη σάλτσα.
Βάζουμε το καπάκι μισάνοιχτο και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας περιοδικά.
Στόχος μας είναι η κέτσαπ να σιγοβράσει και να πήξει.
Αφού αποκτήσει μια παχύρρευστη υφή, απομακρύνουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Όταν κρυώσει, αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης.
Μεταφέρουμε την κέτσαπ σε ένα δοχείο ή βαζάκι και τη σερβίρουμε.
Αν μας περισσέψει, μπορούμε να την φυλάξουμε στο ψυγείο για μεγαλύτερη διάρκεια.