2 Οκτωβρίου 2025

Νέα γεύση στο πιάτο: Ριζότο με καπνιστό σολομό και αρωματικό λεμόνι

Τελευταία Άρθρα

Διαμονή μέσα στα βάθη της φύσης – Περνώντας τη νύχτα στις ωραιότερες καλύβες του κόσμου

Αυτό το άρθρο γράφεται για να προβάλλει την ομορφιά και τη γαλήνη της φύσης και να προσφέρει μια εναλλακτική εμπειρία διακοπών σε όσους επιθυμούν να ξεφύγο

Γιατί το Kalesma στη Μύκονο θεωρείται πρότυπο νέο boutique ξενοδοχείο

Το Kalesma στη Μύκονο έχει κερδίσει την προσοχή και τον θαυμασμό πολλών γνωστών media σε όλον τον κόσμο, όπως το Architectural Digest, το Harpers Bazaar, τ

«Hijarbie»: Η Barbie με τη μαντίλα επιστρέφει

Μετά από ένα διάλειμμα έξι ετών, δημοσιεύτηκε στο Instagram η φωτογραφία μιας κούκλας που φοράει ένα ροζ φόρεμα και μια μαντίλα, ποζάροντας μπροστά σε ένα

ΜΙΚΙΟ: Ένα εντυπωσιακό σπίτι στο Ρέθυμνο μόλις 53 τετραγωνικά

Το "Μικιό" είναι ένα μικροσκοπικό σπίτι που βρίσκεται στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου. Ανήκει στον κτιριακό όγκο του 19ου αιώνα και έχει ανακαινισ

Κοριοί: Ταξιδεύουν, κρύβονται και απειλούν – Τα τσιμπήματα, τα συμπτώματα, η θεραπεία

Το Παρίσι βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού για τους κοριούς και η ζοφερή κατάσταση αρχίζει να προκαλεί ανησυχία και στη χώρα μας. Αν και είχαμε να ασχοληθ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Τσιγαρίστε ένα φρέσκο κρεμμύδι στο χρυσαφένιο ελαιόλαδο για 5 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει μια ελαφριά χρυσαφένια απόχρωση. Προσθέστε το αρωματικό ρύζι για ριζότο, προτιμηθέντα ο αρμπόριο, και το ψιλοκομμένο σκόρδο, και μαγειρέψτε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς για να δώσετε έναν πλούσιο αρωματικό χαρακτήρα. Ρίξτε ένα τρίτο του ζωμού λαχανικών και ρυθμίστε το χρονόμετρο στα 20 λεπτά.

Επιτρέψτε στο ρύζι να σιγοβράσει ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να απορροφήσει τον ζωμό. Στη συνέχεια, προσθέστε το μισό από τον υπόλοιπο ζωμό και συνεχίστε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας πιο συχνά, μέχρι να απορροφηθεί. Τέλος, ρίξτε τον υπόλοιπο ζωμό, ανακατέψτε καλά και αφήστε το να σιγοβράσει μέχρι να γίνει υγρό και κρεμώδες.

Αφού αποσύρετε το ριζότο από τη φωτιά, προσθέστε φρέσκο καπνιστό σολομό, χαμηλά λιπαρά μασκαρπόνε, αρωματικό μαϊντανό και ζουμερό ξύσμα από λεμόνι. Ανακατέψτε καλά για να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και να δημιουργήσουν μια εκλεπτυσμένη γεύση.

Για να σερβίρετε αυτή την πλούσια πινελιά γεύσης, προσθέστε μια χούφτα δροσερής ρόκας και μια πρέζα μαύρου πιπέρι. Αυτό το πιάτο είναι μια απόλυτη απόλαυση για τους λάτρεις της ιταλικής κουζίνας. Η αρμονία των γεύσεων θα σας καταπλήξει και θα σας κάνει να ανυπομονείτε να το δοκιμάσετε ξανά και ξανά.

Πηγή: Αξεπέραστες γεύσεις, www.imommy.gr