5 Δεκεμβρίου 2025

Νέα γεύση στο πιάτο: Ριζότο με καπνιστό σολομό και αρωματικό λεμόνι

Τελευταία Άρθρα

Μια νέα προσέγγιση για το πρόβλημα της ρύπανσης από σκουπίδια έχει αρχίσει να κεντρίζει το ενδιαφέρον στην Ιταλία. Το πρωτάθλημα Plogging, ένας συνδυασμός του...

Μια πρόσφατη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Plogging έλαβε χώρα στην Ιταλία, με περισσότερους από 70 αθλητές από 16 χώρες να συμμετέχουν. Οι αθλητές

8 συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι γονείς στην ανατροφή των παιδιών τους

Ο ρόλος των γονιών στην ανατροφή των παιδιών τους είναι ζωτικής σημασίας για την ψυχική και συναισθηματική ανάπτυξή τους. Ωστόσο, πολλές φορές, λόγω έλλειψης

Εκπληκτικό: Δείτε ποσους πόρους χρειάστηκε να επενδύσει ο ιδιοκτήτης για τη συντήρηση του Tesla του

Παρότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ένα σχετικά νέο φαινόμενο, υπάρχουν ανθρωποι που τα έχουν στην κατοχή τους εδώ και αρκετά χρόνια. Ένας από αυτούς είναι

Αυξάνονται οι ψυχικές διαταραχές: Ευάλωτος 1 στους 6 Ευρωπαίους – Η επίπτωση της κλιματικής αλλαγής

Το 2019, πριν από την πανδημία, περίπου 84 εκατομμύρια κάτοικοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρουσίαζαν ψυχικά προβλήματα, δηλαδή ένας στους έξι κατοίκους της ΕΕ.

Κλιματική κρίση, ατμοσφαιρική ρύπανση και βιώσιμη ανάπτυξη

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), η ατμοσφαιρική ρύπανση σχετίζεται με εκατομμύρια πρώιμους θανάτους κάθε χρόνο. Ο αέρας που αναπνέουμε επηρ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Τσιγαρίστε ένα φρέσκο κρεμμύδι στο χρυσαφένιο ελαιόλαδο για 5 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει μια ελαφριά χρυσαφένια απόχρωση. Προσθέστε το αρωματικό ρύζι για ριζότο, προτιμηθέντα ο αρμπόριο, και το ψιλοκομμένο σκόρδο, και μαγειρέψτε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς για να δώσετε έναν πλούσιο αρωματικό χαρακτήρα. Ρίξτε ένα τρίτο του ζωμού λαχανικών και ρυθμίστε το χρονόμετρο στα 20 λεπτά.

Επιτρέψτε στο ρύζι να σιγοβράσει ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να απορροφήσει τον ζωμό. Στη συνέχεια, προσθέστε το μισό από τον υπόλοιπο ζωμό και συνεχίστε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας πιο συχνά, μέχρι να απορροφηθεί. Τέλος, ρίξτε τον υπόλοιπο ζωμό, ανακατέψτε καλά και αφήστε το να σιγοβράσει μέχρι να γίνει υγρό και κρεμώδες.

Αφού αποσύρετε το ριζότο από τη φωτιά, προσθέστε φρέσκο καπνιστό σολομό, χαμηλά λιπαρά μασκαρπόνε, αρωματικό μαϊντανό και ζουμερό ξύσμα από λεμόνι. Ανακατέψτε καλά για να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και να δημιουργήσουν μια εκλεπτυσμένη γεύση.

Για να σερβίρετε αυτή την πλούσια πινελιά γεύσης, προσθέστε μια χούφτα δροσερής ρόκας και μια πρέζα μαύρου πιπέρι. Αυτό το πιάτο είναι μια απόλυτη απόλαυση για τους λάτρεις της ιταλικής κουζίνας. Η αρμονία των γεύσεων θα σας καταπλήξει και θα σας κάνει να ανυπομονείτε να το δοκιμάσετε ξανά και ξανά.

Πηγή: Αξεπέραστες γεύσεις, www.imommy.gr