25 Μαΐου 2025

Νέα δημιουργική εκδοχή του παραδοσιακού προφιτερόλ λευκής σοκολάτας

Τελευταία Άρθρα

Νέα δημιουργική εκδοχή του παραδοσιακού προφιτερόλ λευκής σοκολάτας

Φρέσκος Αέρας σε Ένα Κλασικό Επιδόρπιο: Προφιτερόλ λευκής σοκολάτας με Εκπληκτική Γεύση!" Υλικά για 24 περίπου σου/8 μερίδες: Για τα σου: - 125 γρ. νωπό γά

Νόσος Αλτσχάιμερ: Νέα μέθοδος πρόβλεψης και διαχείριση της νόσου

Μια νέα και πρωτοποριακή μέθοδος έχει αναπτυχθεί από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τέξας στο Άρλινγκτον που επιτρέπει τον εντοπισμό του σταδίου ανάπτυξης τ

Συνταγή για Πείνιρλί με Πλούσια Γέμιση Τυριού

Πείνιρλί με Πλούσια Γέμιση Τυριού Υλικά: - 600 γρ αλεύρι - 1 φακελάκι μαγιά ή μισή νωπή μαγιά κύβο - 250 ml χλιαρό νερό - 4 κ.σ. γιαούρτι - 4 κ.σ. ελαιόλαδο

Πώς τα κατοικίδια μας επηρεάζουν την ιδιωτικότητά μας: Μια καθημερινή πραγματικότητα

Για πολλούς ανθρώπους, ο χώρος ιδιωτικότητας είναι σημαντικός για να διατηρήσουν έναν υγιή συνευρεσιακό χρόνο με τον/την σύντροφό τους. Στην Ελλάδα, όμως, η

Νέος ήχος, νέος θρύλος: Ο Laraaji φτάνει στην Αθήνα με την ambient και new age μουσική του

Ο Laraaji είναι ένας καλλιτέχνης που έχει καταφέρει να αφήσει το αποτύπωμα του στον χώρο της ambient και new age μουσικής. Όμως, για πολλά χρόνια η ζωή του π

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Φρέσκος Αέρας σε Ένα Κλασικό Επιδόρπιο: Προφιτερόλ λευκής σοκολάτας με Εκπληκτική Γεύση!”

Υλικά για 24 περίπου σου/8 μερίδες:

Για τα σου:
– 125 γρ. νωπό γάλα
– 125 γρ. νερό
– 100 γρ. βούτυρο
– 5 γρ. αλάτι
– 5 γρ. ζάχαρη
– 140 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
– 5 αβγά

Για την κρέμα λεμονιού:
– 400 γρ. γάλα
– 50 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
– 30 γρ. ζάχαρη
– 1 αβγό, ο κρόκος του
– ξύσμα από ένα λεμόνι

Για τη σάλτσα λευκής σοκολάτας:
– 200 γρ. γάλα
– 250 γρ. λευκή σοκολάτα

Για τη σαντιγί:
– 200 γρ. κρέμα γάλακτος για ζαχαροπλαστική
– 30 γρ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε το γάλα, το νερό, το βούτυρο, το αλάτι και τη ζάχαρη. Όταν το μίγμα αρχίζει να βράζει, προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς. Μεταφέρουμε το μίγμα στον κάδο του μίξερ και το χτυπάμε μέχρι να πέσει η θερμοκρασία του. Προσθέτουμε τα αβγά μέχρι να έχουμε μία λεία και λαμπερή ζύμη.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C και προετοιμάζουμε ένα ταψί με λαδόκολλα. Σχηματίζουμε τα σου τοποθετώντας μια μικρή ποσότητα ζύμης στο ταψί, με τη βοήθεια ενός κουταλακίου. Ψήνουμε τα σου στους 220°C για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.

Για την κρέμα λεμονιού, βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε μια μικρή κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία. Όταν η κρέμα φτάσει σε βρασμό, θα αρχίσει να πήζει. Τη μεταφέρουμε σε ένα άλλο δοχείο και την αφήνουμε να κρυώσει.

Για τη σάλτσα λευκής σοκολάτας, αφήνουμε το γάλα να βράσει και ανακατεύουμε με τη λευκή σοκολάτα. Αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή σαντιγί. Βάζουμε την κρέμα λεμονιού σε ένα κορνέ. Με ένα μαχαίρι τρυπάμε τα σου και τα γεμίζουμε με την κρέμα λεμονιού. Τα μεταφέρουμε στην πιατέλα που θα τα σερβίρουμε. Διακοσμούμε με τη σαντιγί και σερβίρουμε με τη σάλτσα λευκής σοκολάτας.