2 Οκτωβρίου 2025

Νέα εποχή για τη γαστρονομία: Κρέας Wagyu, φουά γκρα και τόνος δημιουργούνται πλέον σε εργαστήρια

Τελευταία Άρθρα

Η κλιματική αλλαγή απειλεί τους βραδύποδες μετά από 64 εκατ. χρόνια στη Γη

Οι βραδύποδες, τα πιο αργά θηλαστικά του κόσμου, έχουν εξελιχθεί για πάνω από 64 εκατομμύρια χρόνια σε ένα είδος που ζει σε όλη την Αμερική, αλλά η κλιματι

Το κρασί με απλά λόγια: Το καλύτερο οινοφιλικό podcast ήρθε στη LiFO

Πώς επιλέγουμε τι κρασί θα πιούμε σε ένα εστιατόριο και πώς το δοκιμάζουμε; Γιατί στριφογυρίζουμε το ποτήρι του κρασιού και μετά το μυρίζουμε; Πώς γίνεται

Το TikTok ο νέος οδηγός των ταξιδιών

Στο 8ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ο Stuart Flint, Επικεφαλής Παγκόσμιων Επιχειρηματικών λύσεων του TikTok, συνομίλησε με την δημοσιογράφο Αλεξάνδρα Γούτ

Το σούπερ γιοτ που θα «πετάει» πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας

Το Lazzarini Design Studio παρουσιάζει ένα καινοτόμο σκάφος, το Plectrum, το οποίο ξεχωρίζει για το μοναδικό σύστημα κίνησής του. Αυτό το ηλεκτρικό σούπερ

Οι πανοπλίες της ελληνικής ιστορίας

Αυτό το άρθρο παρουσιάζει την έκθεση "Πανοπλίες, η τέχνη του οπλισμού στην Αρχαία Ελλάδα" που πραγματοποιείται στο Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Στα εργαστήρια των ερευνητών αναπαράγονται τα πιο αρίστης ποιότητας τρόφιμα, όπως το Wagyu, το φουά γκρα και ο blue fin τόνος. Ακόμα και το καλλιεργημένο κρέας κοτόπουλου της εταιρίας Good Meat έχει ήδη λάβει έγκριση για πώληση στις ΗΠΑ και έχει κερδίσει το ενδιαφέρον των μεγαλύτερων ονομάτων της γαστρονομίας. Όμως, δεν περιορίζεται μόνο σε αυτό. Εταιρίες όπως η Orbillion Bio, η Umami Bioworks και η Wanda Fish αναζητούν τρόπους να παράγουν premium καλλιεργημένα προϊόντα, προστατεύοντας παράλληλα και απειλούμενα είδη
Νέα εποχή για τη γαστρονομία: Κρέας Wagyu, φουά γκρα και τόνος δημιουργούνται πλέον σε εργαστήρια
Η Orbillion Bio, σε συνεργασία με τον ειδικό κρεοπώλη Guy Crims, στοχεύει στην αναπαραγωγή του περιζήτητου Wagyu, το οποίο προέρχεται από ιαπωνικές φυλές βοοειδών. Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα προϊόν με την ίδια βουτυρένια γεύση και υφή που χαρακτηρίζει το Wagyu. Αν και αρχικά παράγεται μόνο κιμάς Wagyu, η εταιρία σχεδιάζει να επεκτείνει τη γκάμα των προϊόντων της
Νέα εποχή για τη γαστρονομία: Κρέας Wagyu, φουά γκρα και τόνος δημιουργούνται πλέον σε εργαστήρια
Επίσης, η Umami Bioworks επικεντρώνεται στην παραγωγή χέλι και blue fin τόνου, είδη που έχουν υποστεί υπερεκμετάλλευση και απειλούνται. Η εταιρία υποστηρίζει ότι μπορεί να προσφέρει μια βιώσιμη εναλλακτική λύση, παράγοντας τα εν λόγω είδη σε εργαστήρια αντί να εξορύσσει τους πόρους της φύσης
Νέα εποχή για τη γαστρονομία: Κρέας Wagyu, φουά γκρα και τόνος δημιουργούνται πλέον σε εργαστήρια
Τέλος, η Wanda Fish επικεντρώνεται στη δημιουργία ενός ανώτερης ποιότητας blue fin τόνου, με την εξάλειψη της παρουσίας του ψευδαργύρου και την προώθηση των Ωμέγα 3 και Ωμέγα 6 λιπαρών οξέων
Νέα εποχή για τη γαστρονομία: Κρέας Wagyu, φουά γκρα και τόνος δημιουργούνται πλέον σε εργαστήρια
Εταιρίες όπως η Gourmey Paris, από την πλευρά τους, προσπαθούν να δημιουργήσουν καλλιεργημένο φουά γκρα που θα αποκαταστήσει την αίγλη του αρχικού εδέσματος. Η εταιρία συνεργάζεται με διάσημους σεφ, εξερευνώντας νέες γεύσεις και προσπαθώντας να βελτιώσει την αναλογία τήξης του φουά γκρα
Νέα εποχή για τη γαστρονομία: Κρέας Wagyu, φουά γκρα και τόνος δημιουργούνται πλέον σε εργαστήρια
Ο κόσμος της γαστρονομίας μπαίνει σε μια νέα εποχή, όπου οι παραδοσιακές πρώτες ύλες αντικαθίστανται από προϊόντα που παράγονται σε εργαστήρια. Το μέλλον της γαστρονομίας φαίνεται προσιτό και πιο βιώσιμο, δίνοντας τη δυνατότητα να απολαμβάνουμε υπέροχα πιάτα χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο τους πόρους της φύσης και την ευημερία των ζώων.