2 Οκτωβρίου 2025

Νέα ευεργετικά προϊόντα με βασικό συστατικό το ελαιόλαδο

Τελευταία Άρθρα

Το νέο venue EON στη βιομηχανική ζώνη του Ελαιώνα

Το επικείμενο event "The Wall of Sound" αναμένεται να φέρει νέες εμπειρίες στην Αθηναϊκή νυχτερινή ζωή. Αυτό το μοναδικό οπτικοακουστικό πρότζεκτ του DVS1,

Οι καφέ αρκούδες κινδυνεύουν λόγω έλλειψης σολομού

Στην Ιαπωνία, ο πληθυσμός των καφέ αρκούδων μειώνεται ανησυχητικά λόγω ασιτίας. Σύμφωνα με έκθεση της εφημερίδας Guardian, 8 στις 10 μικρές αρκούδες που γε

Απεργία: Ακινητοποιημένα τρένα, προαστιακός και πλοία την Τετάρτη

Σήμερα, συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις από φορείς και οργανισμούς της χώρας, διαμαρτυρόμενοι για το δυστύχημα που συνέβη στα Τέμπη. Τα τρένα και

Η κλιματική αλλαγή απειλεί τους βραδύποδες μετά από 64 εκατ. χρόνια στη Γη

Οι βραδύποδες, τα πιο αργά θηλαστικά του κόσμου, έχουν εξελιχθεί για πάνω από 64 εκατομμύρια χρόνια σε ένα είδος που ζει σε όλη την Αμερική, αλλά η κλιματι

Το κρασί με απλά λόγια: Το καλύτερο οινοφιλικό podcast ήρθε στη LiFO

Πώς επιλέγουμε τι κρασί θα πιούμε σε ένα εστιατόριο και πώς το δοκιμάζουμε; Γιατί στριφογυρίζουμε το ποτήρι του κρασιού και μετά το μυρίζουμε; Πώς γίνεται

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Σε μια συνάντηση με επιστήμονες και ερευνητές της ελαιοκομίας, αναδείχθηκαν οι ευεργετικές ιδιότητες του ελαιόλαδου για την υγεία μας. Τα ελαιοκομικά προϊόντα και η συμβολή τους στην υγεία μας αποτέλεσαν το κύριο θέμα της συνεδρίασης, με εισηγήσεις που αναφέρθηκαν τόσο στην πλευρά της υγείας όσο και στην νοθεία και την επικοινωνία των ευεργετικών ιδιοτήτων μέσω των δικτύων.

Αξιοσημείωτο στιγμιότυπο αποτέλεσε η βράβευση της ακαδημαϊκού Αντωνίας Τριχοπούλου, ομότιμης καθηγήτριας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, για την προσφορά και την κληρονομιά που άφησε στην ελαιοκομία. Η ενότητα των εισηγήσεων ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση ενός προϊόντος υγειοπροστασίας που βασίζεται στο ελαιόλαδο, καθώς η παγκόσμια αγορά του ελαιολάδου αξιολογείται σε 9,83 δισ. δολάρια ΗΠΑ.

Ο κ. Γιώργος Ζακυνθινός, καθηγητής στο ΠΑΔΑ, επεσήμανε την ανάγκη δημιουργίας προϊόντων υγείας με βάση το ελαιόλαδο. Το ελαιόλαδο περιέχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και προστατεύει από καρδιακές παθήσεις, ενώ δεν συνδέεται με την παχυσαρκία. Η δημιουργία προϊόντων υγείας με βάση το ελαιόλαδο είναι αναγκαία τόσο για την υγεία όσο και για την ανταγωνιστικότητα στην αγορά.

Ο πρόεδρος της λέσχης ΦΙΛΑΙΟΣ, κ. Γρηγόρης Αντωνιάδης, αναφέρθηκε στον ρόλο του θεσμού “Ημέρες ελαιολάδου και ελιάς” στην προώθηση του προϊόντος στις αγορές του εξωτερικού. Ο κ. Κωνσταντίνος Κοτροκόης, επίκουρος καθηγητής του ΠΑΔΑ, επισήμανε τους τρόπους νοθείας του ελαιολάδου και επεσήμανε την ανάγκη για συστήματα πιστοποίησης. Τέλος, η καθηγήτρια του ΠΑΔΑ, κας Ελπίδα Πάβη, τόνισε την ανάγκη πρόσβασης σε υψηλής ποιότητας ελαιόλαδο από όλους τους πολίτες.

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με τις παρουσιάσεις της εταιρείας Ν. ΑΣΤΕΡΙΑΔΗΣ ΑΕ για νέες μεθόδους μέτρησης των πολυφαινόλων στο ελαιόλαδο και της TUV Austria για την ανάλυση των αντιοξειδωτικών συστατικών.

Η ημερίδα αποδείχθηκε μια ευκαιρία για να ενημερωθούμε για τις ευεργετικές ιδιότητες του ελαιολάδου και τη συνεισφορά του στην υγεία μας. Η δημιουργία νέων προϊόντων υγείας με βάση το ελαιόλαδο είναι αναγκαία για να καλύψουμε τις ανάγκες της αγοράς και να προωθήσουμε ένα προϊόν που έχει τεράστια ζήτηση. Η γνώση και η καινοτομία συνδυασμένες με την παραγωγή μας παρέχουν το πλεονέκτημα για να ξεχωρίσουμε στην αγορά.

Συμπερασματικά, είναι αναγκαίο να συνδέσουμε τη γνώση με την παραγωγή και να αναπτύξουμε δράσεις που θα προωθήσουν το προϊόν στην αγορά. Επίσης, απαιτείται η εφαρμογή συστημάτων πιστοποίησης για την αντιμετώπιση της νοθείας και τη διασφάλιση της ποιότητας του ελαιολάδου. Τέλος, πρέπει να εξασφαλίσουμε την πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας ελαιόλαδο για όλους τους πολίτες, ενισχύοντας έτσι την υγεία μας.