15 Μαρτίου 2025

Νέα Εύκολη Τυρόπιτα με Γιαούρτι και Φέτα: Μια Απλή Παραλλαγή της Κλασικής Συνταγής

Τελευταία Άρθρα

Olivia Palermo: Νέες τάσεις στο μακιγιάζ ματιών που μας εμπνέουν

Η Olivia Palermo είναι γνωστή για το αψεγάδιαστο στιλ της και την ικανότητά της να αλλάζει συνεχώς το look της και να πειραματίζεται με διάφορες τάσεις. Μέσα

Πέντε συνήθειες που εξαντλούν τις αποθήκες μαγνησίου στο σώμα”

Το μαγνήσιο είναι ένα ζωτικής σημασίας μικροθρεπτικό για την υγεία μας. Ενεργά συμμετέχει σε περισσότερες από 300 χημικές αντιδράσεις στον οργανισμό μας, επη

Ημικρανία κατά την εγκυμοσύνη: Τα νέα ευρήματα αυξάνουν τις ανησυχίες για τις επιπλοκές”

Οι ερευνητές του Brigham and Women's Hospital προειδοποιούν ότι οι γυναίκες που πάσχουν από ημικρανίες κατά την εγκυμοσύνη αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο επ

Η θαυμάσια σόγια: Πλεονεκτήματα και παραδοσιακή ελληνική διατροφή

Η σόγια είναι ένα ευέλικτο όσπριο που χρησιμοποιείται σε πολλές δίαιτες, ειδικά στην Ασία. Ωστόσο, στη Δύση υπάρχουν ανάμικτες απόψεις σχετικά με τη σόγια. Κ

Okra: Μια νέα γαστρονομική εμπειρία με φρέσκες γεύσεις και θέα στην Ακρόπολη

Από τη στιγμή που άκουσα για το Okra, το εστιατόριο που άνοιξε πριν περίπου δύο μήνες στο Μοναστηράκι, ήμουν γεμάτη προσδοκίες. Παρόλα αυτά, ήμουν λίγο επιφυ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Η τυρόπιτα είναι ίσως η πιο αγαπημένη πίτα στην ελληνική κουζίνα. Το αφράτο και τραγανό της καλαμάκι έχει κλέψει τις καρδιές μας και είναι απαραίτητο σε κάθε γιορτή και κοινωνική συγκέντρωση. Ωστόσο, η παραδοσιακή συνταγή της τυρόπιτας μπορεί να απαιτεί αρκετό χρόνο και δεξιοτεχνία στην παρασκευή του φύλλου. Αν ψάχνετε για μια εύκολη και γρήγορη εναλλακτική, δοκιμάστε αυτήν την εκπληκτική τυρόπιτα με γιαούρτι και φέτα.

Για τη νέα μας συνταγή, θα χρειαστείτε τα εξής υλικά:

– 200γρ στραγγιστό γιαούρτι (1 κεσεδάκι)
– 140γρ αλεύρι (1/2 κούπα), για όλες τις χρήσεις
– 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
– 170γρ λιωμένη μαργαρίνη ή βούτυρο
– 400γρ φέτα
– 200γρ κίτρινο τυρί τριμμένο (προτείνουμε γραβιέρα ή ρεγκάτο)
– 2 αυγά, χτυπημένα
– 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
– πιπέρι

Ξεκινήστε προθερμαίνοντας το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέστε το γιαούρτι, τα αυγά και τη λιωμένη μαργαρίνη ή βούτυρο. Ανακατέψτε πολύ καλά με ένα κουτάλι αρχικά και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ένα σύρμα μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μείγμα
Νέα Εύκολη Τυρόπιτα με Γιαούρτι και Φέτα: Μια Απλή Παραλλαγή της Κλασικής Συνταγής
Στη συνέχεια, προσθέστε το τριμμένο κίτρινο τυρί και ανακατέψτε για να ενσωματωθεί. Προσθέστε τη φέτα σε χοντρά κομμάτια και ανακατέψτε προσεκτικά με ένα κουτάλι. Σκοπός μας είναι να “διπλώσουμε” τη φέτα μέσα στο μείγμα, χωρίς να τη διαλύσουμε σε μικρά κομματάκια. Προσθέστε το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι για να δώσετε αρώματα και γεύση
Αλείψτε ένα στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος με μαργαρίνη και ρίξτε μέσα το μείγμα της τυρόπιτας. Ψήστε στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να γίνει χρυσαφί και τραγανή. Μπορείτε να ελέγξετε αν έχει ψηθεί εισάγοντας ένα μαχαίρι μέσα της. Αν το μαχαίρι βγει καθαρό, χωρίς το μείγμα να κολλάει, τότε είναι έτοιμη!

Αυτή η νέα εκδοχή της τυρόπιτας είναι ευκολότερη από ποτέ! Προσθέστε τη στο μενού σας για κάθε περίσταση και εκπλήξτε τους καλεσμένους σας με την αφράτη υφή και την πλούσια γεύση της. Αν αναζητάτε και άλλες παραλλαγές, δοκιμάστε την τυρόπιτα της μαμάς. Είναι εξίσου αφράτη και χωρίς φύλλο, ιδανική για ένα γεύμα ή ένα σνακ!