19 Δεκεμβρίου 2025

Νέα Εύκολη Τυρόπιτα με Γιαούρτι και Φέτα: Μια Απλή Παραλλαγή της Κλασικής Συνταγής

Τελευταία Άρθρα

Μια νέα προσέγγιση για το πρόβλημα της ρύπανσης από σκουπίδια έχει αρχίσει να κεντρίζει το ενδιαφέρον στην Ιταλία. Το πρωτάθλημα Plogging, ένας συνδυασμός του...

Μια πρόσφατη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Plogging έλαβε χώρα στην Ιταλία, με περισσότερους από 70 αθλητές από 16 χώρες να συμμετέχουν. Οι αθλητές

8 συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι γονείς στην ανατροφή των παιδιών τους

Ο ρόλος των γονιών στην ανατροφή των παιδιών τους είναι ζωτικής σημασίας για την ψυχική και συναισθηματική ανάπτυξή τους. Ωστόσο, πολλές φορές, λόγω έλλειψης

Εκπληκτικό: Δείτε ποσους πόρους χρειάστηκε να επενδύσει ο ιδιοκτήτης για τη συντήρηση του Tesla του

Παρότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ένα σχετικά νέο φαινόμενο, υπάρχουν ανθρωποι που τα έχουν στην κατοχή τους εδώ και αρκετά χρόνια. Ένας από αυτούς είναι

Αυξάνονται οι ψυχικές διαταραχές: Ευάλωτος 1 στους 6 Ευρωπαίους – Η επίπτωση της κλιματικής αλλαγής

Το 2019, πριν από την πανδημία, περίπου 84 εκατομμύρια κάτοικοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρουσίαζαν ψυχικά προβλήματα, δηλαδή ένας στους έξι κατοίκους της ΕΕ.

Κλιματική κρίση, ατμοσφαιρική ρύπανση και βιώσιμη ανάπτυξη

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), η ατμοσφαιρική ρύπανση σχετίζεται με εκατομμύρια πρώιμους θανάτους κάθε χρόνο. Ο αέρας που αναπνέουμε επηρ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Η τυρόπιτα είναι ίσως η πιο αγαπημένη πίτα στην ελληνική κουζίνα. Το αφράτο και τραγανό της καλαμάκι έχει κλέψει τις καρδιές μας και είναι απαραίτητο σε κάθε γιορτή και κοινωνική συγκέντρωση. Ωστόσο, η παραδοσιακή συνταγή της τυρόπιτας μπορεί να απαιτεί αρκετό χρόνο και δεξιοτεχνία στην παρασκευή του φύλλου. Αν ψάχνετε για μια εύκολη και γρήγορη εναλλακτική, δοκιμάστε αυτήν την εκπληκτική τυρόπιτα με γιαούρτι και φέτα.

Για τη νέα μας συνταγή, θα χρειαστείτε τα εξής υλικά:

– 200γρ στραγγιστό γιαούρτι (1 κεσεδάκι)
– 140γρ αλεύρι (1/2 κούπα), για όλες τις χρήσεις
– 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
– 170γρ λιωμένη μαργαρίνη ή βούτυρο
– 400γρ φέτα
– 200γρ κίτρινο τυρί τριμμένο (προτείνουμε γραβιέρα ή ρεγκάτο)
– 2 αυγά, χτυπημένα
– 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
– πιπέρι

Ξεκινήστε προθερμαίνοντας το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέστε το γιαούρτι, τα αυγά και τη λιωμένη μαργαρίνη ή βούτυρο. Ανακατέψτε πολύ καλά με ένα κουτάλι αρχικά και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ένα σύρμα μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μείγμα
Νέα Εύκολη Τυρόπιτα με Γιαούρτι και Φέτα: Μια Απλή Παραλλαγή της Κλασικής Συνταγής
Στη συνέχεια, προσθέστε το τριμμένο κίτρινο τυρί και ανακατέψτε για να ενσωματωθεί. Προσθέστε τη φέτα σε χοντρά κομμάτια και ανακατέψτε προσεκτικά με ένα κουτάλι. Σκοπός μας είναι να “διπλώσουμε” τη φέτα μέσα στο μείγμα, χωρίς να τη διαλύσουμε σε μικρά κομματάκια. Προσθέστε το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι για να δώσετε αρώματα και γεύση
Αλείψτε ένα στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος με μαργαρίνη και ρίξτε μέσα το μείγμα της τυρόπιτας. Ψήστε στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να γίνει χρυσαφί και τραγανή. Μπορείτε να ελέγξετε αν έχει ψηθεί εισάγοντας ένα μαχαίρι μέσα της. Αν το μαχαίρι βγει καθαρό, χωρίς το μείγμα να κολλάει, τότε είναι έτοιμη!

Αυτή η νέα εκδοχή της τυρόπιτας είναι ευκολότερη από ποτέ! Προσθέστε τη στο μενού σας για κάθε περίσταση και εκπλήξτε τους καλεσμένους σας με την αφράτη υφή και την πλούσια γεύση της. Αν αναζητάτε και άλλες παραλλαγές, δοκιμάστε την τυρόπιτα της μαμάς. Είναι εξίσου αφράτη και χωρίς φύλλο, ιδανική για ένα γεύμα ή ένα σνακ!