2 Οκτωβρίου 2025

Νέα λαχταριστή συνταγή: Κρεμώδης σούπα με μπρόκολο και τσένταρ!

Τελευταία Άρθρα

“Αν καταπιείς τσίχλα, μένει στο στομάχι 7 χρόνια” μας έλεγαν- Τι ισχύει τελικά

Το κατάπως ατύχημα ενός κομματιού τσίχλας είναι κάτι που ίσως σε κάνει να αναρωτηθείς για πόσο χρόνο θα παραμείνει στο στομάχι σου. Καθώς μεγαλώναμε, πολλο

Κόβεται το κάπνισμα σε 4 βήματα; Η μέθοδος που «δουλεύει»

Ο James Clear, συγγραφέας του βιβλίου «Προσωπικές συνήθειες», παρουσιάζει μια μέθοδο για να βοηθήσει τους ανθρώπους να απαλλαγούν από τις κακές συνήθειες τ

Ο Giorgio Armani και η αφοσίωσή του στη μόδα

Στα 89 του ο Giorgio Armani εξακολουθεί να είναι το απόλυτο αφεντικό στον κόσμο της μόδας. Με το μεγάλο του σόου με τίτλο "One Night Only Venice", ο διάσημ

Στην Kinsen-Europcar Greece το βραβείο «Network Development Award 2022»

Η εταιρεία Kinsen-Europcar Greece ανακήρυξεται νικήτρια του βραβείου «Network Development Award 2022» στο ετήσιο παγκόσμιο συνέδριο του Europcar Mobility G

Κοιμάστε με ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα πόδια; Υπάρχει λόγος (και καλά κάνετε)

Πολλοί άνθρωποι συνηθίζουν να κοιμούνται με ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα πόδια τους, προκαλώντας γέλιο ή και... θέμα με τον αριθμό των μαξιλαριών που χρειάζοντ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Για να ετοιμάσετε αυτήν την υπέροχη σούπα θα χρειαστείτε μόνο μερικά απλά υλικά. Αφήστε τα κουτάλια σας έτοιμα, γιατί αυτή η σούπα είναι απολαυστική!

Τι θα χρειαστείτε:
– 2 κρεμμύδια μεσαίου μεγέθους, ψιλοκομμένα σε κύβους
– λάδι για το μαγείρεμα
– 2 κιλά μπρόκολο (περίπου 2 μεγάλα ή 4 μεσαίου μεγέθους)
– αλάτι
– 240 γραμμάρια τριμμένο τσένταρ

Πώς να την παρασκευάσετε:
1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
2. Βάλτε λίγο λάδι σε μια κατσαρόλα και ζεστάνετε το σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμύδια και μια πρέζα αλάτι. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας και χαμηλώνοντας τη φωτιά αν χρειαστεί, μέχρι τα κρεμμύδια να μαλακώσουν και να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα, περίπου 12 λεπτά.
3. Κόψτε το μπρόκολο σε μικρά κομμάτια και βάλτε τα σε ένα μπολ. Βάλτε τα μισά μπρόκολα στο μπολ και τα άλλα μισά σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
4. Όταν τα κρεμμύδια είναι έτοιμα, προσθέστε 6 φλιτζάνια νερό στην κατσαρόλα, μαζί με λίγο αλάτι. Αυξήστε τη φωτιά για να φέρετε το νερό σε βρασμό.
5. Καθώς το νερό ζεσταίνεται, ρίξτε λίγο λάδι στα μπρόκολα στο ταψί και πασπαλίστε τα με αλάτι. Ψήστε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν τα μπουκέτα. Όταν το νερό βράζει, προσθέστε τα μπουκέτα μπρόκολου και βράστε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 8 λεπτά.
6. Με ένα κουτάλι αποφλοιώστε, μεταφέρετε τα κρεμμύδια και το μπρόκολο από την κατσαρόλα στο μπλέντερ. Ανακατέψτε μέχρι να γίνει μία ομοιογενής μείξη. Προσθέστε το τριμμένο τσένταρ και ανακατέψτε ξανά. Προσθέστε 2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει ολόκληρη η σούπα μια παχύρευστη μείξη.
7. Όταν το ψητό μπρόκολο είναι έτοιμο, βγάλτε το ταψί από το φούρνο. Πασπαλίστε το υπόλοιπο 1/4 κούπας τριμμένο τυρί πάνω από τα ψητά μπουκέτα μπρόκολου και στο ταψί και ψήστε μέχρι το τυρί να πάρει χρώμα, περίπου 5 λεπτά. Βγάλτε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει.
8. Σερβίρετε τη σούπα σε 4 μπολ και πασπαλίστε ομοιόμορφα από πάνω τα τραγανά μπουκετάκια μπρόκολου και κάποια κρουτόν, baby σπανάκι ή μπέικον για περισσότερη γεύση.

Απολαύστε αυτήν την νόστιμη σούπα με μπρόκολο και τσένταρ για μια ζεστή και ευχάριστη εμπειρία γεύσης!