3 Οκτωβρίου 2025

Νέα πρόταση: Εκλεπτυσμένη Ηπειρώτικη ζυμαρόπιτα με μοναδική γεύση

Τελευταία Άρθρα

“Φρένο” στα αιολικά πάρκα στα καμένα του Έβρου

Μετά την καταγγελία της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας σχετικά με τις αδειοδοτήσεις για αιολικά πάρκα στα καμένα του Έβρου, έχουν γίνει αλλαγές στις πλη

Ο πιο εύκολος διαγωνισμός – Νικητής όποιος έχει το χειρότερο γκαζόν

Σε ένα σουηδικό νησί οι κάτοικοι ανταγωνίζονται για το «πιο άσχημο γκαζόν» σε μια προσπάθεια εξοικονόμησης νερού και φαίνεται ότι η τάση εξαπλώνεται. Η φετ

Τα μεγαλύτερα μουσικά events του φθινοπώρου

Αφήνοντας πίσω το χορταστικό συναυλιακό καλοκαίρι, μπαίνουμε στη φθινοπωρινή σεζόν με μεγάλα μουσικά events που θα λάβουν χώρα στην Ελλάδα. Idle

Νευροεπιστήμονες προειδοποιούν: Μη φωνάζετε στα παιδιά σας

Η Γαλλίδα παιδίατρος Catherine Gueguen ανησυχεί για την ψυχική υγεία των παιδιών και προειδοποιεί ότι ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε τα παιδιά μας χρειάζεται

Καταγγελία Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας: Άδειες για αιολικά πάρκα στα καμένα του Έβρου

Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία καταγγέλλει την αδειοδότηση αιολικών πάρκων στα καμένα του Έβρου, εντός περιοχής NATURA. Μετά την πρόσφατη ανάλυση της κατ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί μία εκλεπτυσμένη εκδοχή της παραδοσιακής Ηπειρώτικης ζυμαρόπιτας, που θα σας εντυπωσιάσει με τη μοναδική της γεύση. Αυτή η συνταγή, που έχει δημιουργηθεί από την Καρολίνα Δωρίτη, θα σας ταξιδέψει σε γευστικά μονοπάτια γεμάτα αρμονία και ευωδιά.

Υλικά:
– 500γρ φύλλο κρούστας
– 500γρ φέτα
– 200γρ γραβιέρα
– 150γρ κεφαλοτύρι
– 150γρ φραγκοστάφυλα
– 1 μεγάλο αγγούρι
– 1 μεγάλη ντομάτα
– 1 κρεμμύδι
– 2-3 αυγά
– Μισό φασόλι
– Νωπό δυόσμο
– Φρέσκο μαϊντανό
– Ελαιόλαδο
– Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και αρχίζουμε να προετοιμάζουμε τα υλικά μας.
2. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη φέτα, τη γραβιέρα και το κεφαλοτύρι και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
3. Προσθέτουμε τα φρέσκα φρούτα (τα φραγκοστάφυλα, το αγγούρι και τη ντομάτα), καθώς και το κρεμμύδι, οι οποίες θα πρέπει να έχουν ψιλοκομμένα.
4. Προσθέτουμε το φασόλι, τον δυόσμο και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά.
5. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε ένα πρέζα αλατιού και πιπέρι.
6. Σε μία ταψί, στρώνουμε το πρώτο φύλλο κρούστας και το αλείφουμε με ελαιόλαδο.
7. Ανακατεύουμε ξανά τα υλικά μας και τοποθετούμε μία κοπή από το μίγμα του τυριού και των λαχανικών πάνω στο φύλλο.
8. Προχωρούμε στο άλλο φύλλο κρούστας και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το τυρί και τα λαχανικά.
9. Συνεχίζουμε με τρίτο και τέταρτο φύλλο κρούστας και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για 3 φορές ακόμα.
10. Αφού έχουμε τοποθετήσει το τελευταίο φύλλο κρούστας, αλείφουμε την επιφάνεια με ελαιόλαδο.
11. Με μία αιχμηρή μαχαίρι ή ένα πιρούνι, κοπανάμε τη ζυμαρόπιτα ώστε το τυρί και τα λαχανικά να διαδοθούν καλύτερα.
12. Βάζουμε τη ζυμαρόπιτα στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 40-45 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει χρυσαφί χρώμα.
13. Αφού βγει από το φούρνο, αφήνουμε τη ζυμαρόπιτα να κρυώσει ελαφρά πριν την κόψουμε σε κομμάτια και τη σερβίρουμε.

Με αυτήν τη βελτιωμένη συνταγή για Ηπειρώτικη ζυμαρόπιτα, θα απολαύσετε ένα παραδοσιακό πιάτο με μία φρέσκια και πρωτότυπη πινελιά. Οι γεύσεις των τυριών, των λαχανικών και των αρωματικών βοτάνων θα συνδυαστούν με τέλειο τρόπο, δημιουργώντας μία εμπειρία γευστικής ικανοποίησης. Προσθέστε αυτήν τη ζυμαρόπιτα στο μενού σας και κάντε τη Ηπειρώτικη κουζίνα ακόμα πιο αξέχαστη!