6 Δεκεμβρίου 2025

Νέα Συνταγή: Ανανεωμένο Ουγγαρέζικο Γκούλας

Τελευταία Άρθρα

Μια νέα προσέγγιση για το πρόβλημα της ρύπανσης από σκουπίδια έχει αρχίσει να κεντρίζει το ενδιαφέρον στην Ιταλία. Το πρωτάθλημα Plogging, ένας συνδυασμός του...

Μια πρόσφατη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Plogging έλαβε χώρα στην Ιταλία, με περισσότερους από 70 αθλητές από 16 χώρες να συμμετέχουν. Οι αθλητές

8 συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι γονείς στην ανατροφή των παιδιών τους

Ο ρόλος των γονιών στην ανατροφή των παιδιών τους είναι ζωτικής σημασίας για την ψυχική και συναισθηματική ανάπτυξή τους. Ωστόσο, πολλές φορές, λόγω έλλειψης

Εκπληκτικό: Δείτε ποσους πόρους χρειάστηκε να επενδύσει ο ιδιοκτήτης για τη συντήρηση του Tesla του

Παρότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ένα σχετικά νέο φαινόμενο, υπάρχουν ανθρωποι που τα έχουν στην κατοχή τους εδώ και αρκετά χρόνια. Ένας από αυτούς είναι

Αυξάνονται οι ψυχικές διαταραχές: Ευάλωτος 1 στους 6 Ευρωπαίους – Η επίπτωση της κλιματικής αλλαγής

Το 2019, πριν από την πανδημία, περίπου 84 εκατομμύρια κάτοικοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρουσίαζαν ψυχικά προβλήματα, δηλαδή ένας στους έξι κατοίκους της ΕΕ.

Κλιματική κρίση, ατμοσφαιρική ρύπανση και βιώσιμη ανάπτυξη

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), η ατμοσφαιρική ρύπανση σχετίζεται με εκατομμύρια πρώιμους θανάτους κάθε χρόνο. Ο αέρας που αναπνέουμε επηρ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Παραδοσιακή συνταγή γίνεται πιο σύγχρονη και γευστική με νέα υλικά και τον δικό μου τίτλο στην αρχή τουυ. Ανακαλύψτε το νέο ουγγαρέζικο γκούλας που θα σας ενθουσιάσει!

Συστατικά:
– 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
– 700 γραμμάρια μοσχαρίσια σπάλα, κομμένη σε μικρά καρέ
– Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
– 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
– 1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
– 1 κόκκινη καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη
– 2 κουταλιές της σούπας πελτέ τομάτας
– 2 κουταλιές της σούπας πάπρικα γλυκιά
– 2 μεγάλες ντομάτες, κομμένες σε μικρά καρέ
– 1 μικρό ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
– 300 ml ζωμό βοδινού
– 3-4 κλωναράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
– Αλάτι και πιπέρι
– 150 ml ξινή κρέμα

Τρόπος Εκτέλεσης:
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ρίχνετε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε.
3. Αλευρώνετε τα κομμάτια μοσχαρίσιας σπάλας σε ένα πιάτο και τα ρίχνετε στο τηγάνι, γυρίζοντάς τα με μια ξύλινη κουτάλα για να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
4. Τα τοποθετείτε σε μια πιατέλα και τα αφήνετε στην άκρη.
5. Ρίχνετε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πράσινη και την κόκκινη πιπεριά μέχρι να μαλακώσουν.
6. Προσθέτετε στην κατσαρόλα το κρέας, τον πελτέ, και την πάπρικα και ανακατεύετε. Το αφήνετε να βράσει για περίπου 5 λεπτά.
7. Ρίχνετε τις ντομάτες, το κρασί και τον ζωμό βοδινού στην κατσαρόλα και σκεπάζετε την κατσαρόλα.
8. Χαμηλώνετε τη φωτιά και το αφήνετε να βράσει για 1 ½ ώρα, τουλάχιστον.
9. Αδειάζετε το γκούλας σε μια γάστρα και το ψήνετε για λίγο ακόμη.
10. Αφαιρείτε το από το φούρνο, πασπαλίζετε με μαϊντανό, ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και την ξινή κρέμα και το σερβίρετε ζεστό.

Με αυτήν τη νέα εκδοχή του ουγγαρέζικου γκούλας, θα απολαύσετε μια νόστιμη και εντυπωσιακή συνταγή, ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Εύκολο στην παρασκευή και γεμάτο αρώματα, αυτό το πιάτο θα σας κατακτήσει με τη γεμάτη γεύση και την απαλή υφή του. Απολαύστε τον Ουγγαρέζικο Γκούλας σε μια νέα και ανανεωμένη εκδοχή!