4 Οκτωβρίου 2025

Νέα Συνταγή: Ανανεωμένο Ουγγαρέζικο Γκούλας

Τελευταία Άρθρα

Πώς να τρώμε υγεινά το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που μπορούμε να τρώμε πιο υγιεινά, λόγω των ευνοϊκών κλιματολογικών συνθηκών. Κατά τη διάρκεια των ζεστών μηνών, η πρόσληψη θερμ

Πίτσα με marmite; Τη φτιάχνουν στη Lisa στην Κυψέλη

Η πιτσαρία Lisa στην Κυψέλη φημίζεται για την παρασκευή της πίτσας με το ασυνήθιστο υλικό, το marmite. Παρόλο που η ταινία που πήρε το όνομά της αποκαλείτα

Βρετανία: 16χρονος συνελήφθη για την κοπή του δέντρου του «Ρομπέν των Δασών»

Το παρακάτω άρθρο αναφέρει ότι ένα 16χρονο αγόρι συνελήφθη ως ύποπτος για την κοπή του δέντρου Sycamore Gap στη Βρετανία, το οποίο είναι γνωστό και ως δέντ

Κανένα ίχνος προσωπικότητας: Όταν το BBC απέρριπτε τον David Bowie

Το 2 Νοεμβρίου 1965, το συγκρότημα Lower Third εμφανίστηκε στην έδρα του BBC Broadcasting House για μια οντισιόν μπροστά στην ομάδα επιλογής ταλέντων του B

Ο (απίστευτος) επιστημονικός λόγος για τον οποίο πρέπει να κοιμόμαστε την ίδια ώρα, κάθε βράδυ

Μια νέα μελέτη υπογραμμίζει τη σημασία της τακτικής ώρας ύπνου και τις αρνητικές επιπτώσεις που μπορεί να έχουν οι μεγάλες αποκλίσεις σε αυτήν. Μικρές διαφ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Παραδοσιακή συνταγή γίνεται πιο σύγχρονη και γευστική με νέα υλικά και τον δικό μου τίτλο στην αρχή τουυ. Ανακαλύψτε το νέο ουγγαρέζικο γκούλας που θα σας ενθουσιάσει!

Συστατικά:
– 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
– 700 γραμμάρια μοσχαρίσια σπάλα, κομμένη σε μικρά καρέ
– Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
– 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
– 1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
– 1 κόκκινη καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη
– 2 κουταλιές της σούπας πελτέ τομάτας
– 2 κουταλιές της σούπας πάπρικα γλυκιά
– 2 μεγάλες ντομάτες, κομμένες σε μικρά καρέ
– 1 μικρό ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
– 300 ml ζωμό βοδινού
– 3-4 κλωναράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
– Αλάτι και πιπέρι
– 150 ml ξινή κρέμα

Τρόπος Εκτέλεσης:
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ρίχνετε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε.
3. Αλευρώνετε τα κομμάτια μοσχαρίσιας σπάλας σε ένα πιάτο και τα ρίχνετε στο τηγάνι, γυρίζοντάς τα με μια ξύλινη κουτάλα για να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
4. Τα τοποθετείτε σε μια πιατέλα και τα αφήνετε στην άκρη.
5. Ρίχνετε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πράσινη και την κόκκινη πιπεριά μέχρι να μαλακώσουν.
6. Προσθέτετε στην κατσαρόλα το κρέας, τον πελτέ, και την πάπρικα και ανακατεύετε. Το αφήνετε να βράσει για περίπου 5 λεπτά.
7. Ρίχνετε τις ντομάτες, το κρασί και τον ζωμό βοδινού στην κατσαρόλα και σκεπάζετε την κατσαρόλα.
8. Χαμηλώνετε τη φωτιά και το αφήνετε να βράσει για 1 ½ ώρα, τουλάχιστον.
9. Αδειάζετε το γκούλας σε μια γάστρα και το ψήνετε για λίγο ακόμη.
10. Αφαιρείτε το από το φούρνο, πασπαλίζετε με μαϊντανό, ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και την ξινή κρέμα και το σερβίρετε ζεστό.

Με αυτήν τη νέα εκδοχή του ουγγαρέζικου γκούλας, θα απολαύσετε μια νόστιμη και εντυπωσιακή συνταγή, ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Εύκολο στην παρασκευή και γεμάτο αρώματα, αυτό το πιάτο θα σας κατακτήσει με τη γεμάτη γεύση και την απαλή υφή του. Απολαύστε τον Ουγγαρέζικο Γκούλας σε μια νέα και ανανεωμένη εκδοχή!