14 Μαρτίου 2025

Νέα συνταγή από τον Χρήστο Μπάρκα: Κόκορας στιφάδο με γλυκιά κολοκύθα και τζίντζερ! (Βίντεο)

Τελευταία Άρθρα

Ο θησαυρός του Pilates: Η απόλυτη λύση για την υγεία του σώματος και τη στάση μας

Το Pilates, μια ευεργετική μορφή άσκησης που δημιουργήθηκε από τον Joseph Pilates, έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα αποτελεσματικό για τη βελτίωση της στάσης του σώ

Η Αναπάντεχη Στήριξη των Grateful Dead: Πώς η Λιθουανία Κατέκτησε την Βαρκελώνη

Την 8η Αυγούστου του 1992, η Λιθουανία αντιμετώπιζε στον μικρό τελικό την Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών (CIS), μια ομάδα από τη Ρωσία και 11 πρώην δημοκρα

Εξωφρενικό: Το τρέξιμο προκάλεσε ανεξήγητη παθολογική στύση

Ανατριχιαστικές εξελίξεις προέκυψαν για έναν 44χρονο άνδρα από τη Σλοβακία, καθώς από την αθλητική του δραστηριότητα τρέξιμο, παρουσίασε επώδυνη στύση. Το πε

Οι μυστικοί παράγοντες για τη διατήρηση της νεότητας

Οι πρόγονοί μας είχαν ανακαλύψει μια σειρά από ασκήσεις που τους έκαναν να παραμένουν σε φόρμα, να είναι υγιείς και ευτυχισμένοι. Και σήμερα, αυτές οι ασκήσε

Λόγοι για τους οποίους οι γάτες καλύπτουν το πρόσωπό τους όταν κοιμούνται

Οι γάτες, αυτά τα γλυκά και ανεξάντλητα πηγαία χαριτωμένα πλάσματα, έχουν την ικανότητα να μας εκπλήσσουν με την περίεργη συμπεριφορά τους, ειδικά όταν κοιμο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Ο Γνωστός Έλληνας σεφ, Χρήστος Μπάρκας, έρχεται ξανά στο προσκήνιο με μια νόστιμη συνταγή για κόκορα στιφάδο με γλυκιά κολοκύθα και τζίντζερ. Πρόκειται για μια απολαυστική επιλογή που θα εντυπωσιάσει τους γευστικούς σας κάλυκες. Ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή για να δημιουργήσετε αυτό το γευστικό πιάτο.

Υλικά:
– 1 κόκορας, περίπου 1,5 κιλό
– 1,5 κιλό κρεμμύδια για στιφάδο (κοκκάρι)
– 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
– 1 μικρή γλυκιά κολοκύθα, κομμένη σε κύβους
– 1 ρίζα τζίντζερ, τριμμένη
– 1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
– 5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
– 200 γραμμάρια κονκασέ ή 2 φρέσκες ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη
– 1 κουταλάκι της γλυκιάς πελτέ ντομάτας
– 2 κουταλιές σούπας ξύδι
– αλάτι
– πιπέρι
– 4 φύλλα δάφνης
– 2 κόκκοι μπαχαρικών

Για το μαρινάρισμα:
– 1 κούπα ξύδι
– 2 ποτήρια ημίγλυκο κόκκινο κρασί
– 1 κλωναράκι δάφνης
– 1 κομματάκι ξύλο κανέλας
– αλάτι
– φρέσκο πιπέρι
– 1 κουταλάκι της γλυκιάς καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση:
1. Ξεκινήστε με το μαρινάρισμα του κόκορα. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το ξύδι, το κόκκινο κρασί, τη δάφνη, την κανέλα, το αλάτι, το φρέσκο πιπέρι και την καστανή ζάχαρη. Προσθέστε τον κόκορα και αφήστε τον να μαριναριστεί για τουλάχιστον 4 ώρες ή καλύτερα όλη νύχτα στο ψυγείο.

2. Σε μια κατσαρόλα, θερμάνετε λίγο ελαιόλαδο και προσθέστε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.

3. Προσθέστε την κολοκύθα και το τζίντζερ και συνεχίστε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά.

4. Σε ένα ξεχωριστό τηγάνι, ψήστε τον κόκορα μαζί με το μαρινάρισμα μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.

5. Προσθέστε τα κρεμμύδια και την κολοκύθα στον τηγάνι και ανακατέψτε καλά.

6. Προσθέστε την πελτέ ντομάτα, το ξύδι, το αλάτι, το πιπέρι, τα φύλλα δάφνης και τους μπαχαρικούς κόκκους. Ανακατέψτε καλά και αφήστε να σιγοβράσει για περίπου 2 ώρες, μέχρι να μαλακώσει ο κόκορας και τα αρώματα να έχουν ενσωματωθεί.

7. Μετά το πέρας του χρόνου, αφαιρέστε τη δάφνη και τους μπαχαρικούς κόκκους και σερβίρετε το κόκορα στιφάδο μαζί με ρύζι ή πατάτες.

Ακολουθώντας αυτή τη συνταγή, θα έχετε ένα υπέροχο γευστικό αποτέλεσμα. Μην ξεχάσετε να προσθέσετε την προσωπική σας πινελιά και να απολαύσετε την εμπειρία του μαγειρέματος. Καλή όρεξη!

Για να δείτε το βίντεο με τη διαδικασία, παρακαλούμε επισκεφθείτε τον παρακάτω σύνδεσμο: [Εδώ το βίντεο]