Τα συστατικά που θα χρειαστείτε είναι τα εξής:
– 600 γραμμάρια καθαρισμένες γαρίδες
– 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
– 2 κουταλιές της σούπας ούζο
– 1/3 κουταλάκι γλυκού πάπρικα
– 1 κουταλάκι γλυκού τριμμένο ξερό δυόσμο
– 1 αυγό
– 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
– 1 κουταλάκι γλυκού ξύσμα από λεμόνι
– 1/2 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
– Αλάτι και πιπέρι, όσο απαιτείται
– Λαδόκολλα για το ταψί
Ο τρόπος προετοιμασίας είναι ο εξής:
Πρώτα απ’ όλα, κόβετε τις γαρίδες σε μικρά κομμάτια και τις βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ. Στη συνέχεια, προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε προσεκτικά με ένα μεγάλο κουτάλι.
Καλύψτε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και αφήστε το στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα, έως ότου σταθεροποιηθεί το μείγμα.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 240 βαθμούς κελσίου και επικαλύψτε ένα πυρίμαχο σκεύος ή ταψί με λαδόκολλα.
Αφού βγάλετε το μείγμα από το ψυγείο, πλάθετε μικρά κεφτεδάκια και τοποθετήστε τα στο ταψί. Ψήστε τα γαριδοκεφτέδες για περίπου 4 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Αυτή η συνταγή για γαριδοκεφτέδες είναι ιδανική για να ικανοποιήσετε την απαιτητική επιθυμία σας για νόστιμα και πλούσια γεύματα. Προσθέστε τους γαριδοκεφτέδες σας σε ένα πιάτο και σερβίρετε με τις αγαπημένες σας σάλτσες ή dips. Καλή όρεξη!