4 Δεκεμβρίου 2025

Νέα συνταγή για γαριδοκεφτέδες: Μια λαχταριστή επιλογή για το τραπέζι σας

Τελευταία Άρθρα

Μια νέα προσέγγιση για το πρόβλημα της ρύπανσης από σκουπίδια έχει αρχίσει να κεντρίζει το ενδιαφέρον στην Ιταλία. Το πρωτάθλημα Plogging, ένας συνδυασμός του...

Μια πρόσφατη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Plogging έλαβε χώρα στην Ιταλία, με περισσότερους από 70 αθλητές από 16 χώρες να συμμετέχουν. Οι αθλητές

8 συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι γονείς στην ανατροφή των παιδιών τους

Ο ρόλος των γονιών στην ανατροφή των παιδιών τους είναι ζωτικής σημασίας για την ψυχική και συναισθηματική ανάπτυξή τους. Ωστόσο, πολλές φορές, λόγω έλλειψης

Εκπληκτικό: Δείτε ποσους πόρους χρειάστηκε να επενδύσει ο ιδιοκτήτης για τη συντήρηση του Tesla του

Παρότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ένα σχετικά νέο φαινόμενο, υπάρχουν ανθρωποι που τα έχουν στην κατοχή τους εδώ και αρκετά χρόνια. Ένας από αυτούς είναι

Αυξάνονται οι ψυχικές διαταραχές: Ευάλωτος 1 στους 6 Ευρωπαίους – Η επίπτωση της κλιματικής αλλαγής

Το 2019, πριν από την πανδημία, περίπου 84 εκατομμύρια κάτοικοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρουσίαζαν ψυχικά προβλήματα, δηλαδή ένας στους έξι κατοίκους της ΕΕ.

Κλιματική κρίση, ατμοσφαιρική ρύπανση και βιώσιμη ανάπτυξη

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), η ατμοσφαιρική ρύπανση σχετίζεται με εκατομμύρια πρώιμους θανάτους κάθε χρόνο. Ο αέρας που αναπνέουμε επηρ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Τα συστατικά που θα χρειαστείτε είναι τα εξής:
– 600 γραμμάρια καθαρισμένες γαρίδες
– 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
– 2 κουταλιές της σούπας ούζο
– 1/3 κουταλάκι γλυκού πάπρικα
– 1 κουταλάκι γλυκού τριμμένο ξερό δυόσμο
– 1 αυγό
– 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
– 1 κουταλάκι γλυκού ξύσμα από λεμόνι
– 1/2 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
– Αλάτι και πιπέρι, όσο απαιτείται
– Λαδόκολλα για το ταψί

Ο τρόπος προετοιμασίας είναι ο εξής:

Πρώτα απ’ όλα, κόβετε τις γαρίδες σε μικρά κομμάτια και τις βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ. Στη συνέχεια, προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε προσεκτικά με ένα μεγάλο κουτάλι.

Καλύψτε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και αφήστε το στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα, έως ότου σταθεροποιηθεί το μείγμα.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 240 βαθμούς κελσίου και επικαλύψτε ένα πυρίμαχο σκεύος ή ταψί με λαδόκολλα.

Αφού βγάλετε το μείγμα από το ψυγείο, πλάθετε μικρά κεφτεδάκια και τοποθετήστε τα στο ταψί. Ψήστε τα γαριδοκεφτέδες για περίπου 4 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.

Αυτή η συνταγή για γαριδοκεφτέδες είναι ιδανική για να ικανοποιήσετε την απαιτητική επιθυμία σας για νόστιμα και πλούσια γεύματα. Προσθέστε τους γαριδοκεφτέδες σας σε ένα πιάτο και σερβίρετε με τις αγαπημένες σας σάλτσες ή dips. Καλή όρεξη!