2 Οκτωβρίου 2025

Νέα συνταγή για γαριδοκεφτέδες: Μια λαχταριστή επιλογή για το τραπέζι σας

Τελευταία Άρθρα

«Hijarbie»: Η Barbie με τη μαντίλα επιστρέφει

Μετά από ένα διάλειμμα έξι ετών, δημοσιεύτηκε στο Instagram η φωτογραφία μιας κούκλας που φοράει ένα ροζ φόρεμα και μια μαντίλα, ποζάροντας μπροστά σε ένα

ΜΙΚΙΟ: Ένα εντυπωσιακό σπίτι στο Ρέθυμνο μόλις 53 τετραγωνικά

Το "Μικιό" είναι ένα μικροσκοπικό σπίτι που βρίσκεται στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου. Ανήκει στον κτιριακό όγκο του 19ου αιώνα και έχει ανακαινισ

Κοριοί: Ταξιδεύουν, κρύβονται και απειλούν – Τα τσιμπήματα, τα συμπτώματα, η θεραπεία

Το Παρίσι βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού για τους κοριούς και η ζοφερή κατάσταση αρχίζει να προκαλεί ανησυχία και στη χώρα μας. Αν και είχαμε να ασχοληθ

Πώς να βγάζετε καλύτερες φωτογραφίες στα ταξίδια σας

Για να αφομοιώσετε πλήρως έναν προορισμό που ονειρευόσασταν, θα πρέπει να αφιερώσετε πολλές ώρες και μέρες ταξιδιού με αεροπλάνα, τρένα ή πλοία, οδηγώντας

7 υπέροχα Αirbnb για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Το επερχόμενο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος είναι η ιδανική ευκαιρία για απόδραση και χαλάρωση. Αν εξακολουθείς να αναζητείς κατάλυμα, δεν χρειάζεται να ανη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Τα συστατικά που θα χρειαστείτε είναι τα εξής:
– 600 γραμμάρια καθαρισμένες γαρίδες
– 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
– 2 κουταλιές της σούπας ούζο
– 1/3 κουταλάκι γλυκού πάπρικα
– 1 κουταλάκι γλυκού τριμμένο ξερό δυόσμο
– 1 αυγό
– 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
– 1 κουταλάκι γλυκού ξύσμα από λεμόνι
– 1/2 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
– Αλάτι και πιπέρι, όσο απαιτείται
– Λαδόκολλα για το ταψί

Ο τρόπος προετοιμασίας είναι ο εξής:

Πρώτα απ’ όλα, κόβετε τις γαρίδες σε μικρά κομμάτια και τις βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ. Στη συνέχεια, προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε προσεκτικά με ένα μεγάλο κουτάλι.

Καλύψτε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και αφήστε το στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα, έως ότου σταθεροποιηθεί το μείγμα.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 240 βαθμούς κελσίου και επικαλύψτε ένα πυρίμαχο σκεύος ή ταψί με λαδόκολλα.

Αφού βγάλετε το μείγμα από το ψυγείο, πλάθετε μικρά κεφτεδάκια και τοποθετήστε τα στο ταψί. Ψήστε τα γαριδοκεφτέδες για περίπου 4 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.

Αυτή η συνταγή για γαριδοκεφτέδες είναι ιδανική για να ικανοποιήσετε την απαιτητική επιθυμία σας για νόστιμα και πλούσια γεύματα. Προσθέστε τους γαριδοκεφτέδες σας σε ένα πιάτο και σερβίρετε με τις αγαπημένες σας σάλτσες ή dips. Καλή όρεξη!