2 Οκτωβρίου 2025

Νέα συνταγή για εξαιρετικό γλυκό με καστανάκια

Τελευταία Άρθρα

“Αν καταπιείς τσίχλα, μένει στο στομάχι 7 χρόνια” μας έλεγαν- Τι ισχύει τελικά

Το κατάπως ατύχημα ενός κομματιού τσίχλας είναι κάτι που ίσως σε κάνει να αναρωτηθείς για πόσο χρόνο θα παραμείνει στο στομάχι σου. Καθώς μεγαλώναμε, πολλο

Κόβεται το κάπνισμα σε 4 βήματα; Η μέθοδος που «δουλεύει»

Ο James Clear, συγγραφέας του βιβλίου «Προσωπικές συνήθειες», παρουσιάζει μια μέθοδο για να βοηθήσει τους ανθρώπους να απαλλαγούν από τις κακές συνήθειες τ

Ο Giorgio Armani και η αφοσίωσή του στη μόδα

Στα 89 του ο Giorgio Armani εξακολουθεί να είναι το απόλυτο αφεντικό στον κόσμο της μόδας. Με το μεγάλο του σόου με τίτλο "One Night Only Venice", ο διάσημ

Στην Kinsen-Europcar Greece το βραβείο «Network Development Award 2022»

Η εταιρεία Kinsen-Europcar Greece ανακήρυξεται νικήτρια του βραβείου «Network Development Award 2022» στο ετήσιο παγκόσμιο συνέδριο του Europcar Mobility G

Κοιμάστε με ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα πόδια; Υπάρχει λόγος (και καλά κάνετε)

Πολλοί άνθρωποι συνηθίζουν να κοιμούνται με ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα πόδια τους, προκαλώντας γέλιο ή και... θέμα με τον αριθμό των μαξιλαριών που χρειάζοντ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Συστατικά:
– 2 κιλά φρέσκα καστανάκια
– 1 κιλό ζάχαρη
– 1 λίτρο νερό
– 3 κουταλιές σούπας στυμμένο λεμόνι
– 1 κάψουλα βανίλιας

Τρόπος Εκτέλεσης:
1. Ξεκινάμε προετοιμάζοντας τα καστανάκια. Αφαιρούμε το κάτω μέρος τους για να τα χαράξουμε.
2. Τοποθετούμε τα καστανάκια σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά μέχρι να τραβήξουν και να χαλάσουν ευκολότερα οι φλούδες τους.
3. Καθαρίζουμε προσεκτικά τα φλούδες των καστανακιών.
4. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη και την κάψουλα βανίλιας και ανακατεύουμε τα υλικά.
5. Μόλις το σιρόπι αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε τα καστανάκια και τα αφήνουμε να βράσουν για άλλα λίγα λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
6. Για να ελέγξουμε αν έχουν πήξει τα καστανάκια, βάζουμε μια κουταλιά σε ένα μικρό πιάτο και αφήνουμε να κρυώσει. Αν πήξει, τότε τα καστανάκια είναι έτοιμα.
7. Τέλος, ρίχνουμε το σιρόπι σε ένα πιατάκι και κατόπιν βράζουμε τα καστανάκια για ακόμη 2 λεπτά.
8. Αποσύρουμε από την εστία και περιμένουμε να κρυώσει προτού τα μεταφέρουμε σε βαζάκια.

Το εκπληκτικό αυτό γλυκό με καστανάκια μπορείτε να το απολαύσετε μόνο του, ή να το συνοδεύσετε με μία σούπα βανίλια ή και με μια σφολιάτα. Είναι ένα γλυκό που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει με τη γεύση του. Καλή απόλαυση!