2 Οκτωβρίου 2025

Νέα συνταγή για κοτόπουλο με αλφρέντο σάλτσα

Τελευταία Άρθρα

Οι πανοπλίες της ελληνικής ιστορίας

Αυτό το άρθρο παρουσιάζει την έκθεση "Πανοπλίες, η τέχνη του οπλισμού στην Αρχαία Ελλάδα" που πραγματοποιείται στο Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολ

Το στυλ και η προσωπικότητα του Ckye

Σήμερα συναντήσαμε τον Ckye και τον ρωτήσαμε για το στυλ του και το τι τον εμπνέει. Ο Ckye είναι μουσικός και μοντέλο και έχει ασχοληθεί με αυτές τις δραστ

Διαμονή μέσα στα βάθη της φύσης – Περνώντας τη νύχτα στις ωραιότερες καλύβες του κόσμου

Αυτό το άρθρο γράφεται για να προβάλλει την ομορφιά και τη γαλήνη της φύσης και να προσφέρει μια εναλλακτική εμπειρία διακοπών σε όσους επιθυμούν να ξεφύγο

Γιατί το Kalesma στη Μύκονο θεωρείται πρότυπο νέο boutique ξενοδοχείο

Το Kalesma στη Μύκονο έχει κερδίσει την προσοχή και τον θαυμασμό πολλών γνωστών media σε όλον τον κόσμο, όπως το Architectural Digest, το Harpers Bazaar, τ

«Hijarbie»: Η Barbie με τη μαντίλα επιστρέφει

Μετά από ένα διάλειμμα έξι ετών, δημοσιεύτηκε στο Instagram η φωτογραφία μιας κούκλας που φοράει ένα ροζ φόρεμα και μια μαντίλα, ποζάροντας μπροστά σε ένα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Συστατικά:
– 300 γρ. ζυμαρικά
– 2 στήθη κοτόπουλου, κομμένα σε πλάγιες φέτες
– 60 γρ. βούτυρο
– 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
– 350 ml γάλα
– 240 ml κρέμα γάλακτος
– 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
– μαϊντανό, ψιλοκομμένο
– ελαιόλαδο
– αλάτι
– πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος:
Ξεκινάμε βράζοντας τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αφού τα σουρώσουμε, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.

Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι για γεύση. Προσθέτουμε το βούτυρο, το σκόρδο, το γάλα και την κρέμα, ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να βράσει για περίπου 10 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να απορροφήσουν τη σάλτσα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Τα σερβίρουμε ζεστά και απολαμβάνουμε τη μοναδική γεύση τους!

Πηγή: tlife.gr

Αφράτα ζυμαρικά με απολαυστική σάλτσα κοτόπουλου και αλφρέντο”