4 Δεκεμβρίου 2025

Νέα συνταγή μεταμορφωμένη από τους αγαπημένους ρεβυθοκεφτέδες!

Τελευταία Άρθρα

Μια νέα προσέγγιση για το πρόβλημα της ρύπανσης από σκουπίδια έχει αρχίσει να κεντρίζει το ενδιαφέρον στην Ιταλία. Το πρωτάθλημα Plogging, ένας συνδυασμός του...

Μια πρόσφατη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Plogging έλαβε χώρα στην Ιταλία, με περισσότερους από 70 αθλητές από 16 χώρες να συμμετέχουν. Οι αθλητές

8 συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι γονείς στην ανατροφή των παιδιών τους

Ο ρόλος των γονιών στην ανατροφή των παιδιών τους είναι ζωτικής σημασίας για την ψυχική και συναισθηματική ανάπτυξή τους. Ωστόσο, πολλές φορές, λόγω έλλειψης

Εκπληκτικό: Δείτε ποσους πόρους χρειάστηκε να επενδύσει ο ιδιοκτήτης για τη συντήρηση του Tesla του

Παρότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ένα σχετικά νέο φαινόμενο, υπάρχουν ανθρωποι που τα έχουν στην κατοχή τους εδώ και αρκετά χρόνια. Ένας από αυτούς είναι

Αυξάνονται οι ψυχικές διαταραχές: Ευάλωτος 1 στους 6 Ευρωπαίους – Η επίπτωση της κλιματικής αλλαγής

Το 2019, πριν από την πανδημία, περίπου 84 εκατομμύρια κάτοικοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρουσίαζαν ψυχικά προβλήματα, δηλαδή ένας στους έξι κατοίκους της ΕΕ.

Κλιματική κρίση, ατμοσφαιρική ρύπανση και βιώσιμη ανάπτυξη

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), η ατμοσφαιρική ρύπανση σχετίζεται με εκατομμύρια πρώιμους θανάτους κάθε χρόνο. Ο αέρας που αναπνέουμε επηρ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Συστατικά
1 κονσέρβα έτοιμα ρεβύθια, πλυμένα και σουρωμένα
1 μέτριο κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
ηλιέλαιο

Τρόπος Εκτέλεσης
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
2. Λιώνουμε τα ρεβύθια και το κρεμμύδι στο μούλτι μέχρι να πολτοποιηθούν. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο πιάτο, ανακατεύοντας καλά την μάζα.
3. Σχηματίζουμε μικρούς κεφτέδες από το μείγμα και τους αφήνουμε στην άκρη.
4. Σε ένα δεύτερο πιάτο, ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και αλευρώνουμε κάθε κεφτέ από όλες τις πλευρές.
5. Σε μια τηγάνι, βάζουμε αρκετό λάδι και μόλις κάψει, τηγανίζουμε τους κεφτέδες ανά 3-4 κεφτέδες για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
6. Τοποθετούμε τους κεφτέδες σε ένα πιάτο που έχουμε προηγουμένως στρώσει με απορροφητικό χαρτί, για να απορροφήσει τυχόν υπόλειμμα λαδιού.
7. Τους τοποθετούμε σε ένα ταψί και τους ψήνουμε για 10-15 λεπτά στο προθερμασμένο φούρνο.
8. Τους σερβίρουμε με σος γιαούρτι ή τζατζίκι για ένα συναρπαστικό γευστικό ταξίδι!

Απόλαυσε τους νέους ρεβυθοκεφτέδες και εντυπωσίασε τους πάντες με την μοναδική γεύση τους.