Συνταγή μακαρονάδας με λευκή σάλτσα και εκλεκτές γεύσεις
Υλικά:
– 1 πακέτο πένες
– 1/2 μπρόκολο
– 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο σκόρδο
– 1-2 κρεμμύδια, ξερά και ψιλοκομμένα
– 2 κουταλιές σούπας τυρί κρέμα light της επιλογής σας
– 200 γραμμάρια άπαχο γάλα (1,5% λιπαρά)
– 1 κουταλιά της γλυκού πετιμέζι ή μέλι
– Μαύρο πιπέρι
– Αλάτι
Εκτέλεση:
1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ψήνουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια χωρίς να προσθέσουμε λάδι. Προσθέτουμε το 1 κουταλάκι της γλυκού πετιμέζι ή μέλι για να καραμελώσουν.
2. Βράζουμε ελαφρώς το μπρόκολο και το προσθέτουμε στο τηγάνι.
3. Για τη σάλτσα, χτυπάμε το άπαχο γάλα (200 γραμμάρια) με το τυρί κρέμα σε ξεχωριστό μπολ, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Εναλλακτικά, μπορείτε να ρίξετε το γάλα απευθείας στο τηγάνι και στη συνέχεια προσθέστε το τυρί ξεχωριστά.
4. Αφήνουμε τα υλικά να ενωθούν και βράζουμε τις πένες.
5. Ρίχνουμε τις βρασμένες πένες στο τηγάνι, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη μακαρονάδα να δέσει.
6. Τέλος, προσθέτουμε το σκόρδο σε σκόνη, πιπέρι και αλάτι για να αρωματίσουμε τη μακαρονάδα.
Αυτή η συνταγή μας προσφέρει μια παραδοσιακή μακαρονάδα με μοναδική γεύση. Οι ζουμερές πένες συνδυάζονται αρμονικά με το φρέσκο μπρόκολο και τα καραμελωμένα κρεμμύδια, ενώ η λευκή σάλτσα προσθέτει απαλή κρεμούλα. Η προσθήκη σκόρδου και μπαχαρικών δίνει μια ξεχωριστή γεύση που θα ενθουσιάσει όλη την οικογένεια.
Αφεθείτε στην απόλαυση αυτής της νόστιμης μακαρονάδας και απολαύστε την με φίλους και οικογένεια!