2 Οκτωβρίου 2025

Νέα τροπή στην κλασική συνταγή: Κοτόπουλο με cranberries και αρωματικό δεντρολίβανο

Τελευταία Άρθρα

Το σούπερ γιοτ που θα «πετάει» πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας

Το Lazzarini Design Studio παρουσιάζει ένα καινοτόμο σκάφος, το Plectrum, το οποίο ξεχωρίζει για το μοναδικό σύστημα κίνησής του. Αυτό το ηλεκτρικό σούπερ

Οι πανοπλίες της ελληνικής ιστορίας

Αυτό το άρθρο παρουσιάζει την έκθεση "Πανοπλίες, η τέχνη του οπλισμού στην Αρχαία Ελλάδα" που πραγματοποιείται στο Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολ

Το στυλ και η προσωπικότητα του Ckye

Σήμερα συναντήσαμε τον Ckye και τον ρωτήσαμε για το στυλ του και το τι τον εμπνέει. Ο Ckye είναι μουσικός και μοντέλο και έχει ασχοληθεί με αυτές τις δραστ

Διαμονή μέσα στα βάθη της φύσης – Περνώντας τη νύχτα στις ωραιότερες καλύβες του κόσμου

Αυτό το άρθρο γράφεται για να προβάλλει την ομορφιά και τη γαλήνη της φύσης και να προσφέρει μια εναλλακτική εμπειρία διακοπών σε όσους επιθυμούν να ξεφύγο

Γιατί το Kalesma στη Μύκονο θεωρείται πρότυπο νέο boutique ξενοδοχείο

Το Kalesma στη Μύκονο έχει κερδίσει την προσοχή και τον θαυμασμό πολλών γνωστών media σε όλον τον κόσμο, όπως το Architectural Digest, το Harpers Bazaar, τ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Συστατικά:
– 12 μπούτια κοτόπουλου χωρίς κόκκαλο
– 2 κουταλιές ελαιόλαδο
– 60γρ βούτυρο
– 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
– 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
– 1 κουταλιά σούπας αλεύρι
– ½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
– 1 κύβο ζωμό κοτόπουλου, διαλυμένο σε 2 φλιτζάνια νερό
– 3 κουταλιές μουστάρδα
– 2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο μαϊντανό
– Αλάτι, πιπέρι
– ¼ φλιτζάνι αποξηραμένα cranberries
– 2-3 κλωνάρια δεντρολίβανο

Τρόπος Μαγειρέματος:
Ξεκινάμε εξαλείφοντας την κλασική συνταγή κοτόπουλου και εμπλουτίζοντάς την με νέα υφή και γεύση. Το ολόκληρο πιάτο είναι ευωδιαστό και πλήρες, με την προσθήκη των cranberries και του αρωματικού δεντρολίβανου.

1. Αρχικά, αλατοπιπερώνουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου από τις δύο πλευρές.
2. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά.
3. Αφήνουμε τα μπουτάκια στην άκρη και προσθέτουμε στην ίδια κατσαρόλα το κρεμμύδι, το οποίο σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
4. Προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα.
5. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
6. Ρίχνουμε το κρασί, τον ζωμό, τη μουστάρδα και τον μαϊντανό.
7. Προσθέτουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου στην κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
8. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να ψηθεί για περίπου 1/2 ώρα, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
9. Μερικά λεπτά πριν αφαιρέσουμε το φαγητό από την εστία, ρίχνουμε τα cranberries και το δεντρολίβανο.
10. Σερβίρουμε το πιάτο με πατάτες ή ρύζι για ένα πλήρες γεύμα που θα καλύψει όλες τις ανάγκες σας.

Απολαύστε αυτήν τη νέα εκδοχή του κοτόπουλου, που σίγουρα θα κερδίσει τις εντυπώσεις!