5 Δεκεμβρίου 2025

Νέα τροπή στην κλασική συνταγή: Κοτόπουλο με cranberries και αρωματικό δεντρολίβανο

Τελευταία Άρθρα

Μια νέα προσέγγιση για το πρόβλημα της ρύπανσης από σκουπίδια έχει αρχίσει να κεντρίζει το ενδιαφέρον στην Ιταλία. Το πρωτάθλημα Plogging, ένας συνδυασμός του...

Μια πρόσφατη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Plogging έλαβε χώρα στην Ιταλία, με περισσότερους από 70 αθλητές από 16 χώρες να συμμετέχουν. Οι αθλητές

8 συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι γονείς στην ανατροφή των παιδιών τους

Ο ρόλος των γονιών στην ανατροφή των παιδιών τους είναι ζωτικής σημασίας για την ψυχική και συναισθηματική ανάπτυξή τους. Ωστόσο, πολλές φορές, λόγω έλλειψης

Εκπληκτικό: Δείτε ποσους πόρους χρειάστηκε να επενδύσει ο ιδιοκτήτης για τη συντήρηση του Tesla του

Παρότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ένα σχετικά νέο φαινόμενο, υπάρχουν ανθρωποι που τα έχουν στην κατοχή τους εδώ και αρκετά χρόνια. Ένας από αυτούς είναι

Αυξάνονται οι ψυχικές διαταραχές: Ευάλωτος 1 στους 6 Ευρωπαίους – Η επίπτωση της κλιματικής αλλαγής

Το 2019, πριν από την πανδημία, περίπου 84 εκατομμύρια κάτοικοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρουσίαζαν ψυχικά προβλήματα, δηλαδή ένας στους έξι κατοίκους της ΕΕ.

Κλιματική κρίση, ατμοσφαιρική ρύπανση και βιώσιμη ανάπτυξη

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), η ατμοσφαιρική ρύπανση σχετίζεται με εκατομμύρια πρώιμους θανάτους κάθε χρόνο. Ο αέρας που αναπνέουμε επηρ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Συστατικά:
– 12 μπούτια κοτόπουλου χωρίς κόκκαλο
– 2 κουταλιές ελαιόλαδο
– 60γρ βούτυρο
– 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
– 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
– 1 κουταλιά σούπας αλεύρι
– ½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
– 1 κύβο ζωμό κοτόπουλου, διαλυμένο σε 2 φλιτζάνια νερό
– 3 κουταλιές μουστάρδα
– 2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο μαϊντανό
– Αλάτι, πιπέρι
– ¼ φλιτζάνι αποξηραμένα cranberries
– 2-3 κλωνάρια δεντρολίβανο

Τρόπος Μαγειρέματος:
Ξεκινάμε εξαλείφοντας την κλασική συνταγή κοτόπουλου και εμπλουτίζοντάς την με νέα υφή και γεύση. Το ολόκληρο πιάτο είναι ευωδιαστό και πλήρες, με την προσθήκη των cranberries και του αρωματικού δεντρολίβανου.

1. Αρχικά, αλατοπιπερώνουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου από τις δύο πλευρές.
2. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά.
3. Αφήνουμε τα μπουτάκια στην άκρη και προσθέτουμε στην ίδια κατσαρόλα το κρεμμύδι, το οποίο σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
4. Προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα.
5. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
6. Ρίχνουμε το κρασί, τον ζωμό, τη μουστάρδα και τον μαϊντανό.
7. Προσθέτουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου στην κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
8. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να ψηθεί για περίπου 1/2 ώρα, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
9. Μερικά λεπτά πριν αφαιρέσουμε το φαγητό από την εστία, ρίχνουμε τα cranberries και το δεντρολίβανο.
10. Σερβίρουμε το πιάτο με πατάτες ή ρύζι για ένα πλήρες γεύμα που θα καλύψει όλες τις ανάγκες σας.

Απολαύστε αυτήν τη νέα εκδοχή του κοτόπουλου, που σίγουρα θα κερδίσει τις εντυπώσεις!