Συστατικά:
– 12 μπούτια κοτόπουλου χωρίς κόκκαλο
– 2 κουταλιές ελαιόλαδο
– 60γρ βούτυρο
– 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
– 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
– 1 κουταλιά σούπας αλεύρι
– ½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
– 1 κύβο ζωμό κοτόπουλου, διαλυμένο σε 2 φλιτζάνια νερό
– 3 κουταλιές μουστάρδα
– 2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο μαϊντανό
– Αλάτι, πιπέρι
– ¼ φλιτζάνι αποξηραμένα cranberries
– 2-3 κλωνάρια δεντρολίβανο
Τρόπος Μαγειρέματος:
Ξεκινάμε εξαλείφοντας την κλασική συνταγή κοτόπουλου και εμπλουτίζοντάς την με νέα υφή και γεύση. Το ολόκληρο πιάτο είναι ευωδιαστό και πλήρες, με την προσθήκη των cranberries και του αρωματικού δεντρολίβανου.
1. Αρχικά, αλατοπιπερώνουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου από τις δύο πλευρές.
2. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά.
3. Αφήνουμε τα μπουτάκια στην άκρη και προσθέτουμε στην ίδια κατσαρόλα το κρεμμύδι, το οποίο σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
4. Προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα.
5. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
6. Ρίχνουμε το κρασί, τον ζωμό, τη μουστάρδα και τον μαϊντανό.
7. Προσθέτουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου στην κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
8. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να ψηθεί για περίπου 1/2 ώρα, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
9. Μερικά λεπτά πριν αφαιρέσουμε το φαγητό από την εστία, ρίχνουμε τα cranberries και το δεντρολίβανο.
10. Σερβίρουμε το πιάτο με πατάτες ή ρύζι για ένα πλήρες γεύμα που θα καλύψει όλες τις ανάγκες σας.
Απολαύστε αυτήν τη νέα εκδοχή του κοτόπουλου, που σίγουρα θα κερδίσει τις εντυπώσεις!