13 Μαρτίου 2025

Νέο ευρήματα: Οι επεξεργασμένες φυτικές ίνες αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου του ήπατος

Τελευταία Άρθρα

Ανακούφιση από τη μυϊκή αυχενική συγκοπή με αυτές τις ασκήσεις stretching

Θέλετε να ανακουφιστείτε από την ένταση και την ακαμψία στους μυς σας; Τότε δοκιμάστε αυτές τις απλές, αλλά αποτελεσματικές ασκήσεις stretching που θα βοηθήσ

Άγριο τριαντάφυλλο: Ένας θησαυρός για την υγεία και την ιατρική

Το άγριο τριαντάφυλλο είναι ένα φυτό γεμάτο ευαισθησία και γοητεία που ζωγραφίζει την ύπαιθρο και μαγνητίζει τα βλέμματα με τα πανέμορφα πέταλά του. Ωστόσο,

ΑΝΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΑΪΤΗΜ ΕΦΤΑΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ Η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΑΡΙΝΑΚΟΥ

Ο Μαραθώνιος δεν είναι μόνο ένας αγώνας δρόμου. Είναι ένας αγώνας ζωής, πίστης και αίσθημα προσωπικής νίκης. Και η Αναστασία Μαρινάκου, πρωταθλήτρια δρομέας,

Διατροφή για έναν υγιή εγκέφαλο: Πόσο μπορεί να επηρεάσει η διατροφή σας την υγεία του εγκεφάλου;

Τι μπορούμε να μάθουμε από ένα διατροφικό τεστ σχετικά με την ευεξία του εγκεφάλου μας; Κάντε το παρακάτω τεστ για να δείτε αν η διατροφή σας συμβάλλει στη μ

Η Δύναμη της Ευγνωμοσύνης: Μην Παραβλέπεις τα Απλά, Ζήτα να Ευχαριστείς

Στο ποτάμι της ζωής, συχνά χάνουμε από τον ορμητικό ρυθμό της καθημερινότητας τις απλές ευλογίες που μας προσφέρει. Βυθιζόμαστε στις προσπάθειες μας και στον

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Οι επιπλέον συνθέτες σε διάφορα είδη τροφίμων, οι οποίες περιλαμβάνουν επεξεργασμένες και ραφιναρισμένες φυτικές ίνες, μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο καρκίνου του ήπατος για ορισμένα άτομα, σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Gastroenterology. Αυτό το συστατικό, που συνήθως προστίθεται σε τρόφιμα που στοχεύουν στην απώλεια βάρους και την προστασία από σοβαρές ασθένειες, μπορεί να ενισχύσει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του ήπατος για άτομα με αγγειακή δυσπλασία.

Μια ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Toledo διαπίστωσε ότι τα ποντίκια που κατανάλωσαν δίαιτα πλούσια σε ινουλίνη, μια επεξεργασμένη ίνα που βρίσκεται συνήθως σε τρόφιμα, ανέπτυξαν καρκίνο του ήπατος. Τα αποτελέσματα υπογραμμίζουν την σημασία του ελέγχου των επιπέδων χολικών οξέων στο αίμα και την προσέγγιση ως προς την κατανάλωση φυτικών ίνων.

Η ερευνητική ομάδα προτείνει επίσης την συμπερίληψη εξετάσεων αιματολογικών εξετάσεων για τη μέτρηση των επιπέδων χολικού οξέος, έτσι ώστε να εντοπίζονται άτομα με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του ήπατος. Επιπλέον, η πρόληψη του καρκίνου του ήπατος μπορεί να επιτευχθεί με ατομικές διατροφικές προσαρμογές.

Οι επιστήμονες τονίζουν ότι όχι όλες οι ίνες είναι ίδιες και δεν είναι ωφέλιμες για όλους. Επομένως, είναι σημαντικό να επαγρυπνούμε και να είμαστε προσεκτικοί όσον αφορά την κατανάλωση φυτικών ίνων, ιδιαίτερα για εκείνους που υποφέρουν από ηπατικά προβλήματα που προκαλούν υψηλά επίπεδα χολικού οξέος.