19 Δεκεμβρίου 2025

Νέων Γεύσεων Σοφιγάδο: Μοσχάρι στιφάδο με κυδώνια

Τελευταία Άρθρα

Μια νέα προσέγγιση για το πρόβλημα της ρύπανσης από σκουπίδια έχει αρχίσει να κεντρίζει το ενδιαφέρον στην Ιταλία. Το πρωτάθλημα Plogging, ένας συνδυασμός του...

Μια πρόσφατη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Plogging έλαβε χώρα στην Ιταλία, με περισσότερους από 70 αθλητές από 16 χώρες να συμμετέχουν. Οι αθλητές

8 συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι γονείς στην ανατροφή των παιδιών τους

Ο ρόλος των γονιών στην ανατροφή των παιδιών τους είναι ζωτικής σημασίας για την ψυχική και συναισθηματική ανάπτυξή τους. Ωστόσο, πολλές φορές, λόγω έλλειψης

Εκπληκτικό: Δείτε ποσους πόρους χρειάστηκε να επενδύσει ο ιδιοκτήτης για τη συντήρηση του Tesla του

Παρότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ένα σχετικά νέο φαινόμενο, υπάρχουν ανθρωποι που τα έχουν στην κατοχή τους εδώ και αρκετά χρόνια. Ένας από αυτούς είναι

Αυξάνονται οι ψυχικές διαταραχές: Ευάλωτος 1 στους 6 Ευρωπαίους – Η επίπτωση της κλιματικής αλλαγής

Το 2019, πριν από την πανδημία, περίπου 84 εκατομμύρια κάτοικοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρουσίαζαν ψυχικά προβλήματα, δηλαδή ένας στους έξι κατοίκους της ΕΕ.

Κλιματική κρίση, ατμοσφαιρική ρύπανση και βιώσιμη ανάπτυξη

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), η ατμοσφαιρική ρύπανση σχετίζεται με εκατομμύρια πρώιμους θανάτους κάθε χρόνο. Ο αέρας που αναπνέουμε επηρ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Το κλασικό στιφάδο έχει μια νέα πινελιά στον κόσμο της γαστρονομίας και αυτή είναι οι συμπληρωματικές γεύσεις που προστίθενται με τα κυδώνια. Το μείγμα τραγανού κρέατος και γλυκών κυδωνιών δημιουργεί μια απίστευτα νόστιμη συνταγή που θα κάνει τους πάντες να λατρέψουν. Ακολουθεί η συνταγή για να απολαύσετε αυτήν την υπέροχη γεύση στο πιάτο σας.

Υλικά:
– 1 κιλό μοσχαρίσια ελιά, κομμένη σε χοντρά κομμάτια για κατσαρόλα
– 800 γρ. κρεμμύδια, για στιφάδο
– 3 κλ. δεντρολίβανο, ψιλοκομμένα
– 2 κυδώνια, κομμένα σε 8 κομμάτια
– 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
– 2 κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
– 1300 ml νερό
– 200 ml ξύδι, λευκό
– 100 ml πετιμέζι
– Αλάτι
– Πιπέρι
– Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
1. Αρχικά, θερμαίνουμε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρεμμύδι. Το σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει.
2. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μοσχάρι στην κατσαρόλα και το ψήνουμε μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.
3. Προσθέτουμε το δεντρολίβανο και το σκόρδο και το ανακατεύουμε καλά με το κρέας.
4. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα κυδώνια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
5. Προσθέτουμε την πελτέ ντομάτα και ανακατεύουμε καλά.
6. Ρίχνουμε το νερό, το ξύδι και το πετιμέζι, αλατίζουμε και πιπερίζουμε και αφήνουμε την σοφιγάδα να σιγοβράσει για περίπου 2 ώρες, μέχρι να γίνει το κρέας πολύ μαλακό.
7. Αφού βράσει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί για 10-15 λεπτά.
8. Αφήνουμε τη σοφιγάδα να ξεκουραστεί για λίγο πριν τη σερβίρουμε, για να εκφραστούν όλες οι γεύσεις.

Αυτό το εκλεκτό πιάτο ταιριάζει ιδανικά με ρύζι ή πουρέ πατάτας, ενώ μπορείτε να το συνοδεύσετε με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί για μια ακόμα πιο γευστική εμπειρία. Απολαύστε αυτό το λαχταριστό μοσχάρι στιφάδο με κυδώνια και αφεθείτε στη μαγεία των νέων γεύσεων σοφιγάδο. Καλή όρεξη!

(