15 Μαρτίου 2025

Νέων Γεύσεων Σοφιγάδο: Μοσχάρι στιφάδο με κυδώνια

Τελευταία Άρθρα

Ο διαγωνισμός επανεκτέλεσης της Taylor Swift που καθαρίζει τα charts και άλλα 4 άλμπουμ για τον Νοέμβριο

Taylor Swift - 1989 (Έκδοση της Taylor) Οι περισσότεροι γνωρίζουν την ιστορία. Το 2020, η Taylor Swift βρέθηκε σε ένα άσχημο δικαστικό περιστατικό με την τότ

Νέα τάση στο μανικιούρ: Η Hailey Bieber γιορτάζει με black cherry νύχια

Η Hailey Bieber ετοιμάζεται να γίνει 27 ετών και έχει ήδη ξεκινήσει τα γενέθλια με στυλ. Η διάσημη καλλονή πρόσφατα διοργάνωσε ένα πάρτι γενεθλίων με τους πι

Δίχως επεμβάσεις: Η αποτελεσματική αντιμετώπιση της κύστης κόκκυγος

Η κύστη κόκκυγος είναι μια χρόνια φλεγμονώδης πάθηση που επηρεάζει την περιοχή του κόκκυγα ανάμεσα στους γλουτούς. Παρόλο που εμφανίζεται συνήθως στην τρίτη

Ο Μαλβαζίας: Ένας οίνος με σπουδαία ιστορία και πολιτιστική αξία

Ο ΜΑΙΟΣ οίνος: Ο υπέροχος κρασίας που εμπνέει τους μεγάλους τέχνες «ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΚΡΑΣΙ δεν απέκτησε τόση φήμη κατά τον Μεσαίωνα και την Αναγέννηση και κανένα

Αντιμετωπίστε τους haters και το bullying στα social media με αυτές τις συμβουλές

Οι αντίξοες και επιθετικές συμπεριφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημιουργούν τους «haters», άτομα που αποσκοπούν στην προκλητική, κριτική ή αρνητική συμ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Το κλασικό στιφάδο έχει μια νέα πινελιά στον κόσμο της γαστρονομίας και αυτή είναι οι συμπληρωματικές γεύσεις που προστίθενται με τα κυδώνια. Το μείγμα τραγανού κρέατος και γλυκών κυδωνιών δημιουργεί μια απίστευτα νόστιμη συνταγή που θα κάνει τους πάντες να λατρέψουν. Ακολουθεί η συνταγή για να απολαύσετε αυτήν την υπέροχη γεύση στο πιάτο σας.

Υλικά:
– 1 κιλό μοσχαρίσια ελιά, κομμένη σε χοντρά κομμάτια για κατσαρόλα
– 800 γρ. κρεμμύδια, για στιφάδο
– 3 κλ. δεντρολίβανο, ψιλοκομμένα
– 2 κυδώνια, κομμένα σε 8 κομμάτια
– 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
– 2 κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
– 1300 ml νερό
– 200 ml ξύδι, λευκό
– 100 ml πετιμέζι
– Αλάτι
– Πιπέρι
– Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
1. Αρχικά, θερμαίνουμε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρεμμύδι. Το σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει.
2. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μοσχάρι στην κατσαρόλα και το ψήνουμε μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.
3. Προσθέτουμε το δεντρολίβανο και το σκόρδο και το ανακατεύουμε καλά με το κρέας.
4. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα κυδώνια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
5. Προσθέτουμε την πελτέ ντομάτα και ανακατεύουμε καλά.
6. Ρίχνουμε το νερό, το ξύδι και το πετιμέζι, αλατίζουμε και πιπερίζουμε και αφήνουμε την σοφιγάδα να σιγοβράσει για περίπου 2 ώρες, μέχρι να γίνει το κρέας πολύ μαλακό.
7. Αφού βράσει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί για 10-15 λεπτά.
8. Αφήνουμε τη σοφιγάδα να ξεκουραστεί για λίγο πριν τη σερβίρουμε, για να εκφραστούν όλες οι γεύσεις.

Αυτό το εκλεκτό πιάτο ταιριάζει ιδανικά με ρύζι ή πουρέ πατάτας, ενώ μπορείτε να το συνοδεύσετε με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί για μια ακόμα πιο γευστική εμπειρία. Απολαύστε αυτό το λαχταριστό μοσχάρι στιφάδο με κυδώνια και αφεθείτε στη μαγεία των νέων γεύσεων σοφιγάδο. Καλή όρεξη!

(