4 Δεκεμβρίου 2025

Ντελικάτο ριζότο μανιταριών με ξεχωριστή πινελιά

Τελευταία Άρθρα

Μια νέα προσέγγιση για το πρόβλημα της ρύπανσης από σκουπίδια έχει αρχίσει να κεντρίζει το ενδιαφέρον στην Ιταλία. Το πρωτάθλημα Plogging, ένας συνδυασμός του...

Μια πρόσφατη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Plogging έλαβε χώρα στην Ιταλία, με περισσότερους από 70 αθλητές από 16 χώρες να συμμετέχουν. Οι αθλητές

8 συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι γονείς στην ανατροφή των παιδιών τους

Ο ρόλος των γονιών στην ανατροφή των παιδιών τους είναι ζωτικής σημασίας για την ψυχική και συναισθηματική ανάπτυξή τους. Ωστόσο, πολλές φορές, λόγω έλλειψης

Εκπληκτικό: Δείτε ποσους πόρους χρειάστηκε να επενδύσει ο ιδιοκτήτης για τη συντήρηση του Tesla του

Παρότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ένα σχετικά νέο φαινόμενο, υπάρχουν ανθρωποι που τα έχουν στην κατοχή τους εδώ και αρκετά χρόνια. Ένας από αυτούς είναι

Αυξάνονται οι ψυχικές διαταραχές: Ευάλωτος 1 στους 6 Ευρωπαίους – Η επίπτωση της κλιματικής αλλαγής

Το 2019, πριν από την πανδημία, περίπου 84 εκατομμύρια κάτοικοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρουσίαζαν ψυχικά προβλήματα, δηλαδή ένας στους έξι κατοίκους της ΕΕ.

Κλιματική κρίση, ατμοσφαιρική ρύπανση και βιώσιμη ανάπτυξη

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), η ατμοσφαιρική ρύπανση σχετίζεται με εκατομμύρια πρώιμους θανάτους κάθε χρόνο. Ο αέρας που αναπνέουμε επηρ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Υλικά
– 1 κιλό φρέσκα μανιτάρια
– 2 λευκά ξηρά κρεμμύδια
– 1 σκελίδα σκόρδο
– 250 γρ. ρύζι για ριζότο
– 100 γρ. κρασί λευκό
– 80 γρ. ελαιόλαδο
– 60 γρ. βούτυρο
– 1 ζωμό λαχανικών
– 750-800 γρ. ζεστό νερό
– 80 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη και flakes
– Αλάτι
– Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
– Λίγο φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
– Λίγο θυμάρι φρέσκο, μόνο τα φύλλα
– 5 γρ. λάδι τρούφας

Εκτέλεση
Σμε τίτλο “Ντελικάτο ριζότο μανιταριών με ξεχωριστή πινελιά”, μπορείτε να βρείτε την ανανεωμένη εκτέλεση της συνταγής για το ριζότο μανιταριών με flakes παρμεζάνας, προσθέτοντας μια δική μου προσωπική πινελιά.

Ξεκινώντας, χτυπάμε σε ένα μούλτι τα 700 γραμμάρια από τα φρέσκα μανιτάρια μαζί με λίγο ελαιόλαδο και 1 σκελίδα σκόρδο, μέχρι να γίνουν αρκετά ψιλοκομμένα. Από τα υπόλοιπα μανιτάρια, τα κόβουμε σε χοντρά ζάρια με ένα μαχαίρι. Τρίβουμε τα κρεμμύδια και την παρμεζάνα, αν δεν έχετε τριμμένη στη διάθεσή σας.

Σε ένα βραστήρα, βράζουμε το νερό και μεταφέρουμε τον ζωμό σε ένα μπολ, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί. Ζεσταίνουμε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε μια κουταλιά ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το μείγμα μανιταριών. Αλατίζουμε, προσθέτουμε λίγο φρέσκο πιπέρι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει καλά το κρεμμύδι.

Προσθέτουμε το ρύζι με μια κουταλιά ελαιόλαδο και σοτάρουμε για άλλο ένα λεπτό. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τους κύβους μανιταριών, το ψιλοκομμένο θυμάρι και σβήνουμε με το κρασί. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να εξατμιστεί πλήρως το κρασί.

Χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά και προσθέτουμε σταδιακά τον ζωμό στο ριζότο, ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν πετύχουμε ένα κρεμώδες και αλ ντέντε αποτέλεσμα, απομακρύνουμε από τη φωτιά. Ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι. Ρίχνουμε το παγωμένο βούτυρο, την τριμμένη παρμεζάνα, τον ψιλοκομμένο βασιλικό και το λάδι τρούφας, ανακατεύοντας με γρήγορες και απαλές κινήσεις.

Η τελική υφή πρέπει να είναι σαν μια ρευστή και ωραία κρέμα. Σε περίπτωση που μας βγει αρκετά πηχτό, μπορούμε να το αραιώσουμε προσεχτικά με λίγο ζεστό νερό. Τέλος, σερβίρουμε το ριζότο μανιταριών με λίγα flakes παρμεζάνας πάνω.