2 Οκτωβρίου 2025

Ντομάτα στον φούρνο με λαχανικά και γαλοπούλα: ένα παραδοσιακό πιάτο με νέες αποχρώσεις

Τελευταία Άρθρα

Το κρασί με απλά λόγια: Το καλύτερο οινοφιλικό podcast ήρθε στη LiFO

Πώς επιλέγουμε τι κρασί θα πιούμε σε ένα εστιατόριο και πώς το δοκιμάζουμε; Γιατί στριφογυρίζουμε το ποτήρι του κρασιού και μετά το μυρίζουμε; Πώς γίνεται

Το TikTok ο νέος οδηγός των ταξιδιών

Στο 8ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ο Stuart Flint, Επικεφαλής Παγκόσμιων Επιχειρηματικών λύσεων του TikTok, συνομίλησε με την δημοσιογράφο Αλεξάνδρα Γούτ

Το σούπερ γιοτ που θα «πετάει» πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας

Το Lazzarini Design Studio παρουσιάζει ένα καινοτόμο σκάφος, το Plectrum, το οποίο ξεχωρίζει για το μοναδικό σύστημα κίνησής του. Αυτό το ηλεκτρικό σούπερ

Οι πανοπλίες της ελληνικής ιστορίας

Αυτό το άρθρο παρουσιάζει την έκθεση "Πανοπλίες, η τέχνη του οπλισμού στην Αρχαία Ελλάδα" που πραγματοποιείται στο Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολ

Το στυλ και η προσωπικότητα του Ckye

Σήμερα συναντήσαμε τον Ckye και τον ρωτήσαμε για το στυλ του και το τι τον εμπνέει. Ο Ckye είναι μουσικός και μοντέλο και έχει ασχοληθεί με αυτές τις δραστ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Τι θα χρειαστείς:

– 1 κουταλιά της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
– 1 μεγάλη γλυκοπατάτα, κομμένη σε κύκλους
– 1 γεμάτη κούπα κομμένη γαλοπούλα
– 1 φλιτζάνι κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
– 1 φλιτζάνι πιπεριά, κομμένη σε κύβους
– 2 φλιτζάνια σπανάκι
– 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο, σε σκόνη
– 1 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι, σε σκόνη
– ¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
– ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
– 8 αυγά

Πώς θα το προετοιμάσεις:

– Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 200 βαθμούς και άλειψε ένα τετράγωνο ταψί με 1 κουταλάκι του γλυκού εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου.
– Τοποθετήστε τις γλυκοπατάτες στο ταψί και προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου και αλάτι. Ψήστε για 30 λεπτά.
– Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέστε το υπόλοιπο 1 κουταλάκι του γλυκού εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου και σόταρε τη γαλοπούλα για 1 λεπτό. Προσθέστε τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το σπανάκι και συνεχίστε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Περίπου 2 λεπτά. Προσθέστε τα μπαχαρικά και ανακατέψτε.
– Σε ένα μεσαίο μπολ, σπάστε τα αυγά και ανακατέψτε καλά. Αφού βγάλετε τις πατάτες από το φούρνο, μειώστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180 βαθμούς.
– Απλώστε τα λαχανικά και τη γαλοπούλα πάνω από τις γλυκοπατάτες και έπειτα προσθέστε το αυγό.
– Ψήστε για 25-30 λεπτά ή μέχρι ένα μαχαίρι που θα βάλετε στο κέντρο της ντομάτας να βγει καθαρό. Αφήστε να κρυώσει για 5-10 λεπτά πριν σερβίρετε.

Με αυτήν τη νέα εκδοχή της κλασικής ομελέτας, η ντομάτα στον φούρνο συνδυάζεται με υγιεινά λαχανικά και γευστική γαλοπούλα. Η προετοιμασία είναι απλή και η ομελέτα προσφέρει πλούσια γεύση και θρεπτικά συστατικά. Απολαύστε την ως πρωινό, brunch ή ως ελαφρύ γεύμα. Η ντομάτα στον φούρνο προσθέτει έναν ευχάριστο χρωματικό αντίθετο και γίνεται η απόλυτη σταρ του πιάτου. Προσαρμόστε τη συνταγή όπως επιθυμείτε, προσθέτοντας ή αφαιρώντας λαχανικά και προσαρμόζοντας τις ποσότητες, για να είναι ακριβώς όπως σας αρέσει.

Καλή όρεξη!