Τι θα χρειαστείς:
– 1 κουταλιά της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
– 1 μεγάλη γλυκοπατάτα, κομμένη σε κύκλους
– 1 γεμάτη κούπα κομμένη γαλοπούλα
– 1 φλιτζάνι κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
– 1 φλιτζάνι πιπεριά, κομμένη σε κύβους
– 2 φλιτζάνια σπανάκι
– 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο, σε σκόνη
– 1 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι, σε σκόνη
– ¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
– ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
– 8 αυγά
Πώς θα το προετοιμάσεις:
– Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 200 βαθμούς και άλειψε ένα τετράγωνο ταψί με 1 κουταλάκι του γλυκού εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου.
– Τοποθετήστε τις γλυκοπατάτες στο ταψί και προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου και αλάτι. Ψήστε για 30 λεπτά.
– Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέστε το υπόλοιπο 1 κουταλάκι του γλυκού εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου και σόταρε τη γαλοπούλα για 1 λεπτό. Προσθέστε τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το σπανάκι και συνεχίστε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Περίπου 2 λεπτά. Προσθέστε τα μπαχαρικά και ανακατέψτε.
– Σε ένα μεσαίο μπολ, σπάστε τα αυγά και ανακατέψτε καλά. Αφού βγάλετε τις πατάτες από το φούρνο, μειώστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180 βαθμούς.
– Απλώστε τα λαχανικά και τη γαλοπούλα πάνω από τις γλυκοπατάτες και έπειτα προσθέστε το αυγό.
– Ψήστε για 25-30 λεπτά ή μέχρι ένα μαχαίρι που θα βάλετε στο κέντρο της ντομάτας να βγει καθαρό. Αφήστε να κρυώσει για 5-10 λεπτά πριν σερβίρετε.
Με αυτήν τη νέα εκδοχή της κλασικής ομελέτας, η ντομάτα στον φούρνο συνδυάζεται με υγιεινά λαχανικά και γευστική γαλοπούλα. Η προετοιμασία είναι απλή και η ομελέτα προσφέρει πλούσια γεύση και θρεπτικά συστατικά. Απολαύστε την ως πρωινό, brunch ή ως ελαφρύ γεύμα. Η ντομάτα στον φούρνο προσθέτει έναν ευχάριστο χρωματικό αντίθετο και γίνεται η απόλυτη σταρ του πιάτου. Προσαρμόστε τη συνταγή όπως επιθυμείτε, προσθέτοντας ή αφαιρώντας λαχανικά και προσαρμόζοντας τις ποσότητες, για να είναι ακριβώς όπως σας αρέσει.
Καλή όρεξη!