2 Οκτωβρίου 2025

Νόστιμα κανελόνια με μανιτάρια και γραβιέρα

Τελευταία Άρθρα

“Electabaz: «Όσα δεν μπορώ να πω, τα λέω με τη μουσική μου»”

Ο Electabaz, γνωστός και ως Παναγιώτης Μπαζάνης, είναι ένα από τα ανερχόμενα ονόματα στο ελληνικό beatmaking community. Γεννημένος το 1996 στην Καρδίτσα κα

Το νέο venue EON στη βιομηχανική ζώνη του Ελαιώνα

Το επικείμενο event "The Wall of Sound" αναμένεται να φέρει νέες εμπειρίες στην Αθηναϊκή νυχτερινή ζωή. Αυτό το μοναδικό οπτικοακουστικό πρότζεκτ του DVS1,

Οι καφέ αρκούδες κινδυνεύουν λόγω έλλειψης σολομού

Στην Ιαπωνία, ο πληθυσμός των καφέ αρκούδων μειώνεται ανησυχητικά λόγω ασιτίας. Σύμφωνα με έκθεση της εφημερίδας Guardian, 8 στις 10 μικρές αρκούδες που γε

Απεργία: Ακινητοποιημένα τρένα, προαστιακός και πλοία την Τετάρτη

Σήμερα, συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις από φορείς και οργανισμούς της χώρας, διαμαρτυρόμενοι για το δυστύχημα που συνέβη στα Τέμπη. Τα τρένα και

Η κλιματική αλλαγή απειλεί τους βραδύποδες μετά από 64 εκατ. χρόνια στη Γη

Οι βραδύποδες, τα πιο αργά θηλαστικά του κόσμου, έχουν εξελιχθεί για πάνω από 64 εκατομμύρια χρόνια σε ένα είδος που ζει σε όλη την Αμερική, αλλά η κλιματι

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Υλικά:
– 1 κουτί κανελόνια
– 30 ml (6 κ. σούπας) ελαιόλαδο
– 500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους, ψιλοκομμένα
– 1 κιλό μανιτάρια λευκά, ψιλοκομμένα
– 1 κουτάκι πορτσίνι αποξηραμένα, ψιλοκομμένα
– 4 κρεμμύδια φρέσκα, ψιλοκομμένα
– 5 κλωνάρια θυμάρι
– 200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
– 100 γρ. μετσοβόνε καπνιστό, τριμμένο
– 2 φάκελοι μπεσαμέλ
– 1 λίτρο (5 φλιτζ. τσαγιού) γάλα

Εκτέλεση:
1. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε τα μανιτάρια με τα κρεμμύδια και το θυμάρι. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.
2. Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά κρατώντας 3 κ. σούπας.
3. Γεμίζουμε τα κανελόνια με την προετοιμασμένη γέμιση και τα τοποθετούμε σε ένα βουτυρωμένο μεγάλο πυρέξ.
4. Προσθέτουμε 1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό και απλώνουμε από πάνω την έτοιμη μπεσαμέλ.
5. Πασπαλίζουμε με τα τυριά που έχουμε κρατήσει και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 170°C (αέρας) για 45 λεπτά και άλλα 5 λεπτά στο γκριλ για να πάρει χρώμα η μπεσαμέλ.

Απολαύστε αυτά τα νόστιμα κανελόνια με μανιτάρια και γραβιέρα, ένα πιάτο που θα σας καταπλήξει με την γεύση του!