5 Δεκεμβρίου 2025

Νόστιμα κανελόνια με μανιτάρια και γραβιέρα

Τελευταία Άρθρα

Μια νέα προσέγγιση για το πρόβλημα της ρύπανσης από σκουπίδια έχει αρχίσει να κεντρίζει το ενδιαφέρον στην Ιταλία. Το πρωτάθλημα Plogging, ένας συνδυασμός του...

Μια πρόσφατη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Plogging έλαβε χώρα στην Ιταλία, με περισσότερους από 70 αθλητές από 16 χώρες να συμμετέχουν. Οι αθλητές

8 συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι γονείς στην ανατροφή των παιδιών τους

Ο ρόλος των γονιών στην ανατροφή των παιδιών τους είναι ζωτικής σημασίας για την ψυχική και συναισθηματική ανάπτυξή τους. Ωστόσο, πολλές φορές, λόγω έλλειψης

Εκπληκτικό: Δείτε ποσους πόρους χρειάστηκε να επενδύσει ο ιδιοκτήτης για τη συντήρηση του Tesla του

Παρότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ένα σχετικά νέο φαινόμενο, υπάρχουν ανθρωποι που τα έχουν στην κατοχή τους εδώ και αρκετά χρόνια. Ένας από αυτούς είναι

Αυξάνονται οι ψυχικές διαταραχές: Ευάλωτος 1 στους 6 Ευρωπαίους – Η επίπτωση της κλιματικής αλλαγής

Το 2019, πριν από την πανδημία, περίπου 84 εκατομμύρια κάτοικοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρουσίαζαν ψυχικά προβλήματα, δηλαδή ένας στους έξι κατοίκους της ΕΕ.

Κλιματική κρίση, ατμοσφαιρική ρύπανση και βιώσιμη ανάπτυξη

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), η ατμοσφαιρική ρύπανση σχετίζεται με εκατομμύρια πρώιμους θανάτους κάθε χρόνο. Ο αέρας που αναπνέουμε επηρ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Υλικά:
– 1 κουτί κανελόνια
– 30 ml (6 κ. σούπας) ελαιόλαδο
– 500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους, ψιλοκομμένα
– 1 κιλό μανιτάρια λευκά, ψιλοκομμένα
– 1 κουτάκι πορτσίνι αποξηραμένα, ψιλοκομμένα
– 4 κρεμμύδια φρέσκα, ψιλοκομμένα
– 5 κλωνάρια θυμάρι
– 200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
– 100 γρ. μετσοβόνε καπνιστό, τριμμένο
– 2 φάκελοι μπεσαμέλ
– 1 λίτρο (5 φλιτζ. τσαγιού) γάλα

Εκτέλεση:
1. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε τα μανιτάρια με τα κρεμμύδια και το θυμάρι. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.
2. Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά κρατώντας 3 κ. σούπας.
3. Γεμίζουμε τα κανελόνια με την προετοιμασμένη γέμιση και τα τοποθετούμε σε ένα βουτυρωμένο μεγάλο πυρέξ.
4. Προσθέτουμε 1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό και απλώνουμε από πάνω την έτοιμη μπεσαμέλ.
5. Πασπαλίζουμε με τα τυριά που έχουμε κρατήσει και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 170°C (αέρας) για 45 λεπτά και άλλα 5 λεπτά στο γκριλ για να πάρει χρώμα η μπεσαμέλ.

Απολαύστε αυτά τα νόστιμα κανελόνια με μανιτάρια και γραβιέρα, ένα πιάτο που θα σας καταπλήξει με την γεύση του!