12 Μαΐου 2025

Νόστιμα πασχαλινά κουλουράκια με μυστικό στη μαγειρική σόδα και το αρώμα του πορτοκαλιού

Τελευταία Άρθρα

Πώς να σταματήσετε τον σκύλο σας από το να παρακαλάει για φαγητό κατά τη διάρκεια του γεύματός σας

Οδηγός για να μην ανέχεστε τον παράκλητο σκύλο κατά τη διάρκεια του γεύματος Ας παραδεχτούμε την πραγματικότητα, ως κηδεμόνες σκύλων, όλοι έχουμε υποκύψει

Δημιουργία Περιβαλλοντικού Τουρισμού στη Διαδρομή Μέγαρα-Κόρινθος, μέσω Δημιουργίας Ποδηλατόδρομου

Η βιώσιμη ανάπτυξη του τουρισμού απαιτεί την προστασία της τοπικής κουλτούρας και του περιβάλλοντος. Στο πλαίσιο αυτό, είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν κατά

Άνοδος των αναπνευστικών ιώσεων αναμένεται στις επόμενες εβδομάδες

Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να παρουσιαστεί μια έξαρση των αναπνευστικών ιώσεων, με την έναρξη του νέου σχολικού έτους. Αυτή η κατάσταση δεν περιορίζετ

Οι πραγματικοί παράγοντες πίσω από τις ρυτίδες: Αποκαλύπτοντας την αλήθεια για τη γήρανση της επιδερμίδας”

Η γήρανση της επιδερμίδας είναι ένα θέμα που απασχολεί πολλούς ανθρώπους, καθώς καθημερινά αναζητούν τρόπους για να διατηρήσουν τη νεανική τους όψη. Ωστόσο, π

Ένα ταξίδι στην ανεξερεύνητη πολη της Σιβηρίας

Ο ΚΑΡΙΛ ΦΕΡΕ είναι ένας αναγνωρισμένος συγγραφέας των σκοτεινών μυθιστορημάτων αστυνομικού είδους, γνωστά και ως "μαύρα μυθιστορήματα", που λατρεύει τη ζέστη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Τα πασχαλινά κουλουράκια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά των εορτών. Με το τραγανό τους περίβλημα και το αφράτο εσωτερικό, αποτελούν τον ιδανικό συνοδό για τον καφέ ή το τσάι μας. Είναι γεμάτα γεύση και το μυστικό της επιτυχίας τους βρίσκεται στη χρήση μαγειρικής σόδας και του φρέσκου πορτοκαλιού
Νόστιμα πασχαλινά κουλουράκια με μυστικό στη μαγειρική σόδα και το αρώμα του πορτοκαλιού
Για να προετοιμάσετε αυτές τις νοστιμιές, ξεκινήστε περνώντας τα κουλουράκια με ένα αυγό που έχει χτυπηθεί ελαφρώς. Έτσι θα αποκτήσουν μια λαμπερή υφή όταν ψηθούν. Μπορείτε να τα περάσετε με το αυγό ολόκληρο, μόνο το κρόκο, μόνο το ασπράδι, λίγο γάλα ή μια συνδυασμό αυτών των υλικών. Αν προτιμάτε, μπορείτε επίσης να τα αφήσετε ως έχουν
Η συνταγή που σας παρουσιάζουμε απαιτεί τη χρήση ενός δοσομετρικού φλυτζανιού (240 ml). Αν αντιμετωπίζετε δυσκολίες με τη συγκεκριμένη συνταγή, μπορείτε να δοκιμάσετε και τα κουλουράκια με κανέλα και χωρίς ζάχαρη. Η παρακάτω συνταγή αρκεί για περίπου 50 κουλουράκια
Υλικά:
– 2 φλιτζάνια ζάχαρη
– 4 αυγά
– 250 γραμμάρια βούτυρο
– 1/2 φλιτζάνι γάλα
– 1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
– ξύσμα από ένα πορτοκάλι
– 1 κιλό αλεύρι (ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω)
– 4 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
– 2 βανίλιες
– 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
– 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση:
1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C
2. Χτυπήστε σε ένα μπολ τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να γίνει αφράτο και να έχει διπλασιαστεί ο όγκος του
3. Προσθέστε το βούτυρο, το γάλα, τον χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα του πορτοκαλιού. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά
4. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Προσθέστε αυτό το μείγμα στην μίγματα των υγρών υλικών και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη ζύμη
5. Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για περίπου 10 λεπτά
6. Σχηματίστε μικρές μπαλίτσες από τη ζύμη και τοποθετήστε τις σε μια ταψί με λαδόκολλα
7. Ψήστε τα κουλουράκια στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφένιο χρώμα
8. Αφήστε τα να κρυώσουν ελαφρώς πριν τα σερβίρετε και απολαύστε τα με έναν ζεστό καφέ ή τσάι
Αυτά τα λαχταριστά πασχαλινά κουλουράκια με το μυστικό της μαγειρικής σόδας και το αρώμα του πορτοκαλιού θα κερδίσουν τις εντυπώσεις σας. Δοκιμάστε τη συνταγή αυτή και απολαύστε γευστικές στιγμές στην οικογένεια και τους φίλους σας κατά τη διάρκεια των πασχαλινών εορτών.