14 Μαρτίου 2025

Νόστιμα πασχαλινά κουλουράκια με μυστικό στη μαγειρική σόδα και το αρώμα του πορτοκαλιού

Τελευταία Άρθρα

Ο θησαυρός του Pilates: Η απόλυτη λύση για την υγεία του σώματος και τη στάση μας

Το Pilates, μια ευεργετική μορφή άσκησης που δημιουργήθηκε από τον Joseph Pilates, έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα αποτελεσματικό για τη βελτίωση της στάσης του σώ

Η Αναπάντεχη Στήριξη των Grateful Dead: Πώς η Λιθουανία Κατέκτησε την Βαρκελώνη

Την 8η Αυγούστου του 1992, η Λιθουανία αντιμετώπιζε στον μικρό τελικό την Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών (CIS), μια ομάδα από τη Ρωσία και 11 πρώην δημοκρα

Εξωφρενικό: Το τρέξιμο προκάλεσε ανεξήγητη παθολογική στύση

Ανατριχιαστικές εξελίξεις προέκυψαν για έναν 44χρονο άνδρα από τη Σλοβακία, καθώς από την αθλητική του δραστηριότητα τρέξιμο, παρουσίασε επώδυνη στύση. Το πε

Οι μυστικοί παράγοντες για τη διατήρηση της νεότητας

Οι πρόγονοί μας είχαν ανακαλύψει μια σειρά από ασκήσεις που τους έκαναν να παραμένουν σε φόρμα, να είναι υγιείς και ευτυχισμένοι. Και σήμερα, αυτές οι ασκήσε

Λόγοι για τους οποίους οι γάτες καλύπτουν το πρόσωπό τους όταν κοιμούνται

Οι γάτες, αυτά τα γλυκά και ανεξάντλητα πηγαία χαριτωμένα πλάσματα, έχουν την ικανότητα να μας εκπλήσσουν με την περίεργη συμπεριφορά τους, ειδικά όταν κοιμο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Τα πασχαλινά κουλουράκια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά των εορτών. Με το τραγανό τους περίβλημα και το αφράτο εσωτερικό, αποτελούν τον ιδανικό συνοδό για τον καφέ ή το τσάι μας. Είναι γεμάτα γεύση και το μυστικό της επιτυχίας τους βρίσκεται στη χρήση μαγειρικής σόδας και του φρέσκου πορτοκαλιού
Νόστιμα πασχαλινά κουλουράκια με μυστικό στη μαγειρική σόδα και το αρώμα του πορτοκαλιού
Για να προετοιμάσετε αυτές τις νοστιμιές, ξεκινήστε περνώντας τα κουλουράκια με ένα αυγό που έχει χτυπηθεί ελαφρώς. Έτσι θα αποκτήσουν μια λαμπερή υφή όταν ψηθούν. Μπορείτε να τα περάσετε με το αυγό ολόκληρο, μόνο το κρόκο, μόνο το ασπράδι, λίγο γάλα ή μια συνδυασμό αυτών των υλικών. Αν προτιμάτε, μπορείτε επίσης να τα αφήσετε ως έχουν
Η συνταγή που σας παρουσιάζουμε απαιτεί τη χρήση ενός δοσομετρικού φλυτζανιού (240 ml). Αν αντιμετωπίζετε δυσκολίες με τη συγκεκριμένη συνταγή, μπορείτε να δοκιμάσετε και τα κουλουράκια με κανέλα και χωρίς ζάχαρη. Η παρακάτω συνταγή αρκεί για περίπου 50 κουλουράκια
Υλικά:
– 2 φλιτζάνια ζάχαρη
– 4 αυγά
– 250 γραμμάρια βούτυρο
– 1/2 φλιτζάνι γάλα
– 1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
– ξύσμα από ένα πορτοκάλι
– 1 κιλό αλεύρι (ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω)
– 4 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
– 2 βανίλιες
– 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
– 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση:
1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C
2. Χτυπήστε σε ένα μπολ τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να γίνει αφράτο και να έχει διπλασιαστεί ο όγκος του
3. Προσθέστε το βούτυρο, το γάλα, τον χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα του πορτοκαλιού. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά
4. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Προσθέστε αυτό το μείγμα στην μίγματα των υγρών υλικών και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη ζύμη
5. Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για περίπου 10 λεπτά
6. Σχηματίστε μικρές μπαλίτσες από τη ζύμη και τοποθετήστε τις σε μια ταψί με λαδόκολλα
7. Ψήστε τα κουλουράκια στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφένιο χρώμα
8. Αφήστε τα να κρυώσουν ελαφρώς πριν τα σερβίρετε και απολαύστε τα με έναν ζεστό καφέ ή τσάι
Αυτά τα λαχταριστά πασχαλινά κουλουράκια με το μυστικό της μαγειρικής σόδας και το αρώμα του πορτοκαλιού θα κερδίσουν τις εντυπώσεις σας. Δοκιμάστε τη συνταγή αυτή και απολαύστε γευστικές στιγμές στην οικογένεια και τους φίλους σας κατά τη διάρκεια των πασχαλινών εορτών.