Το αγαπημένο μας πιάτο, οι μακαρονάδες με κιμά, μπορεί να γίνει ακόμα πεντανόστιμο με μια ελαφριά παραλλαγή. Ακολουθώντας την παρακάτω συνταγή, θα μαγειρέψετε ένα γευστικό γεύμα που θα καλύψει τις ανάγκες όλης της οικογένειας.
Υλικά:
– 1 πακέτο μακαρόνια
– Αλάτι
– Ελαιόλαδο
Για τον κιμά:
– 1/2 κιλό κιμάς
– 1 κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
– 1/2 ματσάκι μαϊντανό
– 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού χυμός ντομάτας
– 1/2 ποτήρι νερό
– Αλάτι, πιπέρι
– Ελαιόλαδο
– Ρίγανη
Εκτέλεση:
1. Βράστε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία και αφού βράσουν, στραγγίστε τα καλά.
2. Σε μια κατσαρόλα, ρίξτε λίγο ελαιόλαδο και ανακατέψτε τα μακαρόνια μαζί.
3. Για τον κιμά, ζεστάνετε μια μικρή κατσαρόλα με ελαιόλαδο και τσιγαρίστε το κρεμμύδι και τον κιμά. Ανακατέψτε συχνά και, μετά από 5 λεπτά, προσθέστε το χυμό ντομάτας και το νερό.
4. Προσθέστε αλάτι και το μαϊντανό ψιλοκομμένο. Αφήστε τον κιμά να βράσει για τουλάχιστον 30 λεπτά από τη στιγμή που θα βράσει, σε χαμηλή φωτιά.
5. Σερβίρετε τα μακαρόνια μαζί με τον κιμά και πασπαλίστε με λίγη ρίγανη για περισσότερη γεύση.
Αυτή η εκδοχή των μακαρονιών με κιμά είναι οικονομική και εύκολη στην προετοιμασία, ενώ προσφέρει ένα υπέροχο αποτέλεσμα. Απολαύστε αυτήν τη νοστιμότατη συνταγή με την οικογένεια και τους φίλους σας και δημιουργήστε αξέχαστες στιγμές γύρω από το τραπέζι! Καλή όρεξη!