Παρουσιάζουμε δύο νέες εκδοχές του γνωστού σουβλατζίδικου, που σίγουρα θα λατρέψετε. Πρόκειται για τα σουβλάκια κοτομπέικον με σως γιαούρτι και μουστάρδα και τα τυροπιτάκια της τεμπέλας, με ζύμη ολικής. Και τα δύο πιάτα είναι εύκολα και γρήγορα να παρασκευαστούν, με λίγα υλικά, και εξαιρετικά νόστιμα!
Για τα σουβλάκια κοτομπέικον με σως γιαούρτι και μουστάρδα, θα χρειαστούμε 2-3 φιλέτα από κοτόπουλο, 15 φέτες μπέικον, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια. Για τη σως γιαουρτιού, θα χρειαστούμε 200 γρ. γιαούρτι, 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.
Ξεκινάμε πλένοντας τα φιλέτα κοτόπουλου και τα κόβουμε σε κομματάκια. Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και τυλίγουμε κάθε κομμάτι σε μια φέτα μπέικον. Περνάμε τα κοτομπέικον στα καλαμάκια και τα αλείφουμε με ελαιόλαδο. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για περίπου 30′-35′, γυρίζοντας τα καλαμάκια και από τις δύο πλευρές.
Για τη σως, ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, τη μουστάρδα και το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε τα σουβλάκια με τη σως δίπλα τους.
Για τα τυροπιτάκια της τεμπέλας με ζύμη ολικής, θα χρειαστούμε φύλλα κρούστας, βούτυρο λιωμένο, τυρί φέτα θρυμματισμένη, αυγά χτυπημένα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή μοσχοκάρυδο ή δυόσμο για γεύση.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη φέτα, το λιωμένο βούτυρο και τα αυγά χτυπημένα. Απλώνουμε 3 φύλλα κρούστας στον πάτο ενός ταψιού, με το ένα δίπλα στο άλλο, και ρίχνουμε το μείγμα με τη φέτα. Περνάμε τα απομείναντα φύλλα κρούστας από πάνω, τα αλείφουμε με βούτυρο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να έχουν τραγανό φύλλο.
Αυτές οι νέες παραλλαγές του κλασικού σουβλατζίδικου είναι γεύσεις που αξίζει να δοκιμάσετε. Επιλέξτε την αγαπημένη σας και απολαύστε ένα γευστικό γεύμα!