13 Μαρτίου 2025

Νόστιμες παραλλαγές του κλασικού σουβλατζίδικου!

Τελευταία Άρθρα

Ανακούφιση από τη μυϊκή αυχενική συγκοπή με αυτές τις ασκήσεις stretching

Θέλετε να ανακουφιστείτε από την ένταση και την ακαμψία στους μυς σας; Τότε δοκιμάστε αυτές τις απλές, αλλά αποτελεσματικές ασκήσεις stretching που θα βοηθήσ

Άγριο τριαντάφυλλο: Ένας θησαυρός για την υγεία και την ιατρική

Το άγριο τριαντάφυλλο είναι ένα φυτό γεμάτο ευαισθησία και γοητεία που ζωγραφίζει την ύπαιθρο και μαγνητίζει τα βλέμματα με τα πανέμορφα πέταλά του. Ωστόσο,

ΑΝΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΑΪΤΗΜ ΕΦΤΑΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ Η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΑΡΙΝΑΚΟΥ

Ο Μαραθώνιος δεν είναι μόνο ένας αγώνας δρόμου. Είναι ένας αγώνας ζωής, πίστης και αίσθημα προσωπικής νίκης. Και η Αναστασία Μαρινάκου, πρωταθλήτρια δρομέας,

Διατροφή για έναν υγιή εγκέφαλο: Πόσο μπορεί να επηρεάσει η διατροφή σας την υγεία του εγκεφάλου;

Τι μπορούμε να μάθουμε από ένα διατροφικό τεστ σχετικά με την ευεξία του εγκεφάλου μας; Κάντε το παρακάτω τεστ για να δείτε αν η διατροφή σας συμβάλλει στη μ

Η Δύναμη της Ευγνωμοσύνης: Μην Παραβλέπεις τα Απλά, Ζήτα να Ευχαριστείς

Στο ποτάμι της ζωής, συχνά χάνουμε από τον ορμητικό ρυθμό της καθημερινότητας τις απλές ευλογίες που μας προσφέρει. Βυθιζόμαστε στις προσπάθειες μας και στον

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Παρουσιάζουμε δύο νέες εκδοχές του γνωστού σουβλατζίδικου, που σίγουρα θα λατρέψετε. Πρόκειται για τα σουβλάκια κοτομπέικον με σως γιαούρτι και μουστάρδα και τα τυροπιτάκια της τεμπέλας, με ζύμη ολικής. Και τα δύο πιάτα είναι εύκολα και γρήγορα να παρασκευαστούν, με λίγα υλικά, και εξαιρετικά νόστιμα!

Για τα σουβλάκια κοτομπέικον με σως γιαούρτι και μουστάρδα, θα χρειαστούμε 2-3 φιλέτα από κοτόπουλο, 15 φέτες μπέικον, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια. Για τη σως γιαουρτιού, θα χρειαστούμε 200 γρ. γιαούρτι, 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.

Ξεκινάμε πλένοντας τα φιλέτα κοτόπουλου και τα κόβουμε σε κομματάκια. Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και τυλίγουμε κάθε κομμάτι σε μια φέτα μπέικον. Περνάμε τα κοτομπέικον στα καλαμάκια και τα αλείφουμε με ελαιόλαδο. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για περίπου 30′-35′, γυρίζοντας τα καλαμάκια και από τις δύο πλευρές.

Για τη σως, ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, τη μουστάρδα και το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε τα σουβλάκια με τη σως δίπλα τους.

Για τα τυροπιτάκια της τεμπέλας με ζύμη ολικής, θα χρειαστούμε φύλλα κρούστας, βούτυρο λιωμένο, τυρί φέτα θρυμματισμένη, αυγά χτυπημένα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή μοσχοκάρυδο ή δυόσμο για γεύση.

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη φέτα, το λιωμένο βούτυρο και τα αυγά χτυπημένα. Απλώνουμε 3 φύλλα κρούστας στον πάτο ενός ταψιού, με το ένα δίπλα στο άλλο, και ρίχνουμε το μείγμα με τη φέτα. Περνάμε τα απομείναντα φύλλα κρούστας από πάνω, τα αλείφουμε με βούτυρο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να έχουν τραγανό φύλλο.

Αυτές οι νέες παραλλαγές του κλασικού σουβλατζίδικου είναι γεύσεις που αξίζει να δοκιμάσετε. Επιλέξτε την αγαπημένη σας και απολαύστε ένα γευστικό γεύμα!