Συστατικά:
-7 φύλλα χωριάτικα
-1 κρόκο αυγού
-1 κουταλιά σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Για τη γέμιση:
-1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε καρέ
-μαϊντανός, ψιλοκομμένος
-άνηθος, ψιλοκομμένος
-2 αυγά
-3 κουταλιές σούπας τριμμένο κασέρι
-1 κουταλιά γλυκού τριμμένο μπαχάρι
-2-3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
-αλάτι
-πιπέρι
Τρόπος Παρασκευής:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τον κρόκο, το αλεύρι, το ελαιόλαδο και 2 κουταλιές της σούπας νερό, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Σε μια κατσαρόλα ή ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και το σοτάρουμε μαζί με τον κιμά. Ανακατεύουμε καλά για 5-6 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα ο κιμάς.
Προσθέτουμε το μαϊντανό, το άνηθο, τα αυγά, το κασέρι, το μπαχάρι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με την ξύλινη κουτάλα για 3-4 λεπτά.
Αφαιρούμε το σκεύος από την εστία και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Όταν κρυώσει, ρίχνουμε τα αυγά (τα έχουμε χτυπήσει εκ των προτέρων καλά) και το τυρί, και ξαναανακατεύουμε.
Λαδώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε τα τρία χωριάτικα φύλλα στον πάτο του, καλύπτοντας και τα πλαϊνά του. Ρίχνουμε από πάνω τη μισή γέμιση του κιμά και την κατανέμουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα.
Τοποθετούμε ένα φύλλο λαδωμένο από πάνω και ρίχνουμε την υπόλοιπη γέμιση. Στρώνουμε τα τρία τελευταία λαδωμένα φύλλα και τα γυρίζουμε προς τα μέσα, έτσι ώστε να καλύψουμε την γέμιση του κιμά.
Αλείφουμε την πίτα με το μείγμα από το μπολ και τοποθετούμε την πίτα στον προθερμασμένο φούρνο. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να πάρει όμορφο χρυσαφί χρώμα.
Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για όλη την οικογένεια. Αφήστε την πικάντικη κιμαδόπιτα να συνοδεύσει το γεύμα σας, και απολαύστε την με φίλους και αγαπημένους! Καλή όρεξη!