4 Δεκεμβρίου 2025

Νόστιμη πορτοκαλόπιτα με νέες γεύσεις

Τελευταία Άρθρα

Μια νέα προσέγγιση για το πρόβλημα της ρύπανσης από σκουπίδια έχει αρχίσει να κεντρίζει το ενδιαφέρον στην Ιταλία. Το πρωτάθλημα Plogging, ένας συνδυασμός του...

Μια πρόσφατη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Plogging έλαβε χώρα στην Ιταλία, με περισσότερους από 70 αθλητές από 16 χώρες να συμμετέχουν. Οι αθλητές

8 συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι γονείς στην ανατροφή των παιδιών τους

Ο ρόλος των γονιών στην ανατροφή των παιδιών τους είναι ζωτικής σημασίας για την ψυχική και συναισθηματική ανάπτυξή τους. Ωστόσο, πολλές φορές, λόγω έλλειψης

Εκπληκτικό: Δείτε ποσους πόρους χρειάστηκε να επενδύσει ο ιδιοκτήτης για τη συντήρηση του Tesla του

Παρότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ένα σχετικά νέο φαινόμενο, υπάρχουν ανθρωποι που τα έχουν στην κατοχή τους εδώ και αρκετά χρόνια. Ένας από αυτούς είναι

Αυξάνονται οι ψυχικές διαταραχές: Ευάλωτος 1 στους 6 Ευρωπαίους – Η επίπτωση της κλιματικής αλλαγής

Το 2019, πριν από την πανδημία, περίπου 84 εκατομμύρια κάτοικοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρουσίαζαν ψυχικά προβλήματα, δηλαδή ένας στους έξι κατοίκους της ΕΕ.

Κλιματική κρίση, ατμοσφαιρική ρύπανση και βιώσιμη ανάπτυξη

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), η ατμοσφαιρική ρύπανση σχετίζεται με εκατομμύρια πρώιμους θανάτους κάθε χρόνο. Ο αέρας που αναπνέουμε επηρ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Συστατικά:
– 1 3/4 φλιτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως
– 1 κ.γ. baking powder
– 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
– 3/4 φλιτζάνι γάλα με χαμηλά λιπαρά
– 1 κ.γ. χυμός λεμονιού
– 3 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού
– 3 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
– Τρίμμα από φρέσκο πορτοκάλι
– 2 μεγάλα αυγά
– 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρέματος
– 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
– 1/4 κ.γ. αλάτι
– 1/4 κ.γ. στέβια
– Σπρέι μαγειρέματος για το σιρόπι

Σιρόπι:
– 700 γρ. ζάχαρη
– 500 γρ. νερό
– φλούδα ενός πορτοκαλιού, κομμένη

Τρόπος παρασκευής:
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking powder, τη σόδα, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και την κανέλα. Δημιουργούμε μια τρύπα στο κέντρο του μείγματος και το αφήνουμε στην άκρη.
3. Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατεύουμε τη στέβια, το γάλα, το χυμό λεμονιού, τα καρύδια, το λάδι, το χυμό και το τρίμμα από πορτοκάλι, καθώς και τα αυγά.
4. Προσθέτουμε αυτό το μείγμα στο μπολ με το αλεύρι, στο εσωτερικό της τρύπας που δημιουργήσαμε. Ανακατεύουμε προσεχτικά τα δύο μείγματα χωρίς να συσταλεί το αλεύρι.
5. Ψεκάζουμε ένα ταψί ή μία φόρμα κέικ και περιχύνουμε το μείγμα.
6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45 λεπτά.
7. Σε παράλληλη διαδικασία, ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε τα υλικά μας σε μία κατσαρόλα και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λιώσει εντελώς η ζάχαρη.
8. Προσθέτουμε το χυμό ενός πορτοκαλιού, ανακατεύουμε και τοποθετούμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά.
9. Αφαιρούμε την πίτα από το φούρνο, περιχύνουμε το σιρόπι και την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.