2 Οκτωβρίου 2025

Νόστιμος συνδυασμός: Κριθαρότο με νέα αρωματικά και υγιεινά υλικά”

Τελευταία Άρθρα

«Hijarbie»: Η Barbie με τη μαντίλα επιστρέφει

Μετά από ένα διάλειμμα έξι ετών, δημοσιεύτηκε στο Instagram η φωτογραφία μιας κούκλας που φοράει ένα ροζ φόρεμα και μια μαντίλα, ποζάροντας μπροστά σε ένα

ΜΙΚΙΟ: Ένα εντυπωσιακό σπίτι στο Ρέθυμνο μόλις 53 τετραγωνικά

Το "Μικιό" είναι ένα μικροσκοπικό σπίτι που βρίσκεται στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου. Ανήκει στον κτιριακό όγκο του 19ου αιώνα και έχει ανακαινισ

Κοριοί: Ταξιδεύουν, κρύβονται και απειλούν – Τα τσιμπήματα, τα συμπτώματα, η θεραπεία

Το Παρίσι βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού για τους κοριούς και η ζοφερή κατάσταση αρχίζει να προκαλεί ανησυχία και στη χώρα μας. Αν και είχαμε να ασχοληθ

Πώς να βγάζετε καλύτερες φωτογραφίες στα ταξίδια σας

Για να αφομοιώσετε πλήρως έναν προορισμό που ονειρευόσασταν, θα πρέπει να αφιερώσετε πολλές ώρες και μέρες ταξιδιού με αεροπλάνα, τρένα ή πλοία, οδηγώντας

7 υπέροχα Αirbnb για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Το επερχόμενο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος είναι η ιδανική ευκαιρία για απόδραση και χαλάρωση. Αν εξακολουθείς να αναζητείς κατάλυμα, δεν χρειάζεται να ανη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Υλικά:
– 2 κρεμμύδια
– 250 γρ. κριθαράκι χονδρό
– ½ κιλό φρέσκο σπανάκι
– ½ λίτρο ζωμός λαχανικών
– 50 γρ. ελαφρύ βούτυρο
– 200 γρ. ελαφριά φέτα
– 2 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
– Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Πρώτο βήμα, είναι να προετοιμάσουμε το φρέσκο σπανάκι. Βράστε το σε μια κατσαρόλα για δύο λεπτά, ώστε να μαλακώσει. Στη συνέχεια, στραγγίστε το καλά και ψιλοκόψτε το, τοποθετώντας το στην πλευρά για τη στιγμή.

Στο επόμενο βήμα, ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια και σοτάρετέ τα σε μια κατσαρόλα με λίγο παρθένο ελαιόλαδο. Μόλις γίνουν χρυσαφί, προσθέστε το κριθαράκι και ανακατέψτε για περίπου 2 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα.

Χρησιμοποιώντας μια κουτάλα, προσθέστε τον ζωμό λαχανικών, ο οποίος θα πρέπει να είναι χλιαρός, μέχρι να καλυφθεί το κριθαράκι. Ανακατέψτε διαρκώς μέχρι να “απορροφηθεί” ο ζωμός και επαναλάβετε τη διαδικασία, ώσπου το κριθαράκι να υποδεχθεί τον ζωμό και να αρχίσει να βράζει.

Όταν το κριθαρότο είναι έτοιμο, προσθέστε το ελαφρύ βούτυρο, το φρέσκο σπανάκι και την ελαφριά φέτα. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση και ανακατέψτε καλά.

Απολαύστε αυτή τη νόστιμη συνταγή κριθαρότου με νέα αρωματικά και υγιεινά υλικά, που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει με τη γεύση και την υφή της.

Πηγή: imommy.gr (με αλλαγές)