Υλικά:
– 2 κρεμμύδια
– 250 γρ. κριθαράκι χονδρό
– ½ κιλό φρέσκο σπανάκι
– ½ λίτρο ζωμός λαχανικών
– 50 γρ. ελαφρύ βούτυρο
– 200 γρ. ελαφριά φέτα
– 2 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
– Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Πρώτο βήμα, είναι να προετοιμάσουμε το φρέσκο σπανάκι. Βράστε το σε μια κατσαρόλα για δύο λεπτά, ώστε να μαλακώσει. Στη συνέχεια, στραγγίστε το καλά και ψιλοκόψτε το, τοποθετώντας το στην πλευρά για τη στιγμή.
Στο επόμενο βήμα, ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια και σοτάρετέ τα σε μια κατσαρόλα με λίγο παρθένο ελαιόλαδο. Μόλις γίνουν χρυσαφί, προσθέστε το κριθαράκι και ανακατέψτε για περίπου 2 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα.
Χρησιμοποιώντας μια κουτάλα, προσθέστε τον ζωμό λαχανικών, ο οποίος θα πρέπει να είναι χλιαρός, μέχρι να καλυφθεί το κριθαράκι. Ανακατέψτε διαρκώς μέχρι να “απορροφηθεί” ο ζωμός και επαναλάβετε τη διαδικασία, ώσπου το κριθαράκι να υποδεχθεί τον ζωμό και να αρχίσει να βράζει.
Όταν το κριθαρότο είναι έτοιμο, προσθέστε το ελαφρύ βούτυρο, το φρέσκο σπανάκι και την ελαφριά φέτα. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση και ανακατέψτε καλά.
Απολαύστε αυτή τη νόστιμη συνταγή κριθαρότου με νέα αρωματικά και υγιεινά υλικά, που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει με τη γεύση και την υφή της.
Πηγή: imommy.gr (με αλλαγές)