4 Δεκεμβρίου 2025

Νόστιμος συνδυασμός: Κριθαρότο με νέα αρωματικά και υγιεινά υλικά”

Τελευταία Άρθρα

Μια νέα προσέγγιση για το πρόβλημα της ρύπανσης από σκουπίδια έχει αρχίσει να κεντρίζει το ενδιαφέρον στην Ιταλία. Το πρωτάθλημα Plogging, ένας συνδυασμός του...

Μια πρόσφατη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Plogging έλαβε χώρα στην Ιταλία, με περισσότερους από 70 αθλητές από 16 χώρες να συμμετέχουν. Οι αθλητές

8 συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι γονείς στην ανατροφή των παιδιών τους

Ο ρόλος των γονιών στην ανατροφή των παιδιών τους είναι ζωτικής σημασίας για την ψυχική και συναισθηματική ανάπτυξή τους. Ωστόσο, πολλές φορές, λόγω έλλειψης

Εκπληκτικό: Δείτε ποσους πόρους χρειάστηκε να επενδύσει ο ιδιοκτήτης για τη συντήρηση του Tesla του

Παρότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ένα σχετικά νέο φαινόμενο, υπάρχουν ανθρωποι που τα έχουν στην κατοχή τους εδώ και αρκετά χρόνια. Ένας από αυτούς είναι

Αυξάνονται οι ψυχικές διαταραχές: Ευάλωτος 1 στους 6 Ευρωπαίους – Η επίπτωση της κλιματικής αλλαγής

Το 2019, πριν από την πανδημία, περίπου 84 εκατομμύρια κάτοικοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρουσίαζαν ψυχικά προβλήματα, δηλαδή ένας στους έξι κατοίκους της ΕΕ.

Κλιματική κρίση, ατμοσφαιρική ρύπανση και βιώσιμη ανάπτυξη

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), η ατμοσφαιρική ρύπανση σχετίζεται με εκατομμύρια πρώιμους θανάτους κάθε χρόνο. Ο αέρας που αναπνέουμε επηρ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Υλικά:
– 2 κρεμμύδια
– 250 γρ. κριθαράκι χονδρό
– ½ κιλό φρέσκο σπανάκι
– ½ λίτρο ζωμός λαχανικών
– 50 γρ. ελαφρύ βούτυρο
– 200 γρ. ελαφριά φέτα
– 2 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
– Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Πρώτο βήμα, είναι να προετοιμάσουμε το φρέσκο σπανάκι. Βράστε το σε μια κατσαρόλα για δύο λεπτά, ώστε να μαλακώσει. Στη συνέχεια, στραγγίστε το καλά και ψιλοκόψτε το, τοποθετώντας το στην πλευρά για τη στιγμή.

Στο επόμενο βήμα, ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια και σοτάρετέ τα σε μια κατσαρόλα με λίγο παρθένο ελαιόλαδο. Μόλις γίνουν χρυσαφί, προσθέστε το κριθαράκι και ανακατέψτε για περίπου 2 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα.

Χρησιμοποιώντας μια κουτάλα, προσθέστε τον ζωμό λαχανικών, ο οποίος θα πρέπει να είναι χλιαρός, μέχρι να καλυφθεί το κριθαράκι. Ανακατέψτε διαρκώς μέχρι να “απορροφηθεί” ο ζωμός και επαναλάβετε τη διαδικασία, ώσπου το κριθαράκι να υποδεχθεί τον ζωμό και να αρχίσει να βράζει.

Όταν το κριθαρότο είναι έτοιμο, προσθέστε το ελαφρύ βούτυρο, το φρέσκο σπανάκι και την ελαφριά φέτα. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση και ανακατέψτε καλά.

Απολαύστε αυτή τη νόστιμη συνταγή κριθαρότου με νέα αρωματικά και υγιεινά υλικά, που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει με τη γεύση και την υφή της.

Πηγή: imommy.gr (με αλλαγές)