14 Μαρτίου 2025

Ξυπόλητη τυρόπιτα: Η εύκολη πίτα με μόλις 4 υλικά που γίνεται στη στιγμή!”

Τελευταία Άρθρα

Πώς να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα τον χειμώνα: Τι χρειάζεται να ξέρουμε

Ο χειμώνας έχει φτάσει και μαζί του έχει φέρει και τις γνωστές ιογενείς νόσους, όπως το κοινό κρυολόγημα, η γρίπη, ακόμα και ο κορωνοϊός. Όταν ο καιρός είναι

Η σημασία της παραμονής των γατιών με τις μητέρες τους

Πολλές φορές βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την κατάσταση όπου πρέπει να αναλάβουμε φροντίδα για ένα γατάκι σε πολύ μικρή ηλικία, χωρίς την παρουσία της μαμάς το

21 νέες προτάσεις για την αειφόρο τουριστική ανάπτυξη στην Ελλάδα

Ο τουρισμός αποτελεί έναν από τους βασικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας και η αειφόρος ανάπτυξή του είναι επιτακτική ανάγκη. Μια νέα έρευνα, που πραγματο

11 ζώα που παραμένουν πιστά σε έναν σύντροφο για πάντα

Μονογαμία στο ζωικό βασίλειο; Σίγουρα όχι κάτι ασυνήθιστο. Παρόλο που η μονογαμία είναι σπάνια στη φύση, υπάρχουν ωστόσο ζώα που παραμένουν πιστά σε έναν σύν

Καταπολέμηση της καρδιακής ανεπάρκειας: Η εντυπωσιακή ισχύς ενός νέου φυτικού εκχυλίσματος

Παγκόσμιας φήμης ασθένεια, η καρδιακή ανεπάρκεια στέλνει χιλιάδες ανθρώπους κάθε χρόνο νοσηλευτές και οδηγεί σε υψηλά ποσοστά θνησιμότητας. Ωστόσο, μια νέα έ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Το Athensmagazine.gr, παρουσιάζει μια ακόμα γευστική συνταγή για τυρόπιτα! Μετά την τυρόπιτα με φύλλο σφολιάτας και τρία τυριά, σήμερα έχουμε την ξυπόλητη τυρόπιτα. Πάμε να ανακαλύψουμε την εύκολη συνταγή σε λεπτομέρειες!

Υλικά:
– Αυγά
– Γιαούρτι
– Φέτα
– Φαρίνα
– Μεγάλο στρογγυλό ταψί

Εκτέλεση:
1. Χτυπάμε 5 αυγά με ένα σύρμα.
2. Προσθέτουμε ένα κεσεδάκι γιαούρτι (π.χ. ένα πρόβειο γιαουρτάκι 300 γραμμαρίων) και ανακατεύουμε καλά τα υλικά.
3. Προσθέτουμε περίπου 750 γραμμάρια θρυμματισμένη φέτα με το χέρι.
4. Ρίχνουμε μια ποσότητα φαρίνας (500 γραμμάρια ή 1/2 κιλού) και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
5. Αδειάζουμε τα υλικά σε ένα καλά λαδωμένο ταψί.
6. Ψήνουμε την τυρόπιτα στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 45 λεπτά, ανάλογα με τη δυνατότητα του φούρνου.
7. Αν η φέτα μας καλύπτει, δεν χρειάζεται να προσθέσουμε αλάτι.

Προσοχή: Σε περίπτωση που χρησιμοποιούμε μικρότερο ταψί, υπολογίζουμε λιγότερα υλικά για να διατηρήσουμε την πίτα λεπτή.