Το Athensmagazine.gr, παρουσιάζει μια ακόμα γευστική συνταγή για τυρόπιτα! Μετά την τυρόπιτα με φύλλο σφολιάτας και τρία τυριά, σήμερα έχουμε την ξυπόλητη τυρόπιτα. Πάμε να ανακαλύψουμε την εύκολη συνταγή σε λεπτομέρειες!
Υλικά:
– Αυγά
– Γιαούρτι
– Φέτα
– Φαρίνα
– Μεγάλο στρογγυλό ταψί
Εκτέλεση:
1. Χτυπάμε 5 αυγά με ένα σύρμα.
2. Προσθέτουμε ένα κεσεδάκι γιαούρτι (π.χ. ένα πρόβειο γιαουρτάκι 300 γραμμαρίων) και ανακατεύουμε καλά τα υλικά.
3. Προσθέτουμε περίπου 750 γραμμάρια θρυμματισμένη φέτα με το χέρι.
4. Ρίχνουμε μια ποσότητα φαρίνας (500 γραμμάρια ή 1/2 κιλού) και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
5. Αδειάζουμε τα υλικά σε ένα καλά λαδωμένο ταψί.
6. Ψήνουμε την τυρόπιτα στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 45 λεπτά, ανάλογα με τη δυνατότητα του φούρνου.
7. Αν η φέτα μας καλύπτει, δεν χρειάζεται να προσθέσουμε αλάτι.
Προσοχή: Σε περίπτωση που χρησιμοποιούμε μικρότερο ταψί, υπολογίζουμε λιγότερα υλικά για να διατηρήσουμε την πίτα λεπτή.