14 Δεκεμβρίου 2025

Ξυπόλητη τυρόπιτα: Η εύκολη πίτα με μόλις 4 υλικά που γίνεται στη στιγμή!”

Τελευταία Άρθρα

Μια νέα προσέγγιση για το πρόβλημα της ρύπανσης από σκουπίδια έχει αρχίσει να κεντρίζει το ενδιαφέρον στην Ιταλία. Το πρωτάθλημα Plogging, ένας συνδυασμός του...

Μια πρόσφατη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Plogging έλαβε χώρα στην Ιταλία, με περισσότερους από 70 αθλητές από 16 χώρες να συμμετέχουν. Οι αθλητές

8 συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι γονείς στην ανατροφή των παιδιών τους

Ο ρόλος των γονιών στην ανατροφή των παιδιών τους είναι ζωτικής σημασίας για την ψυχική και συναισθηματική ανάπτυξή τους. Ωστόσο, πολλές φορές, λόγω έλλειψης

Εκπληκτικό: Δείτε ποσους πόρους χρειάστηκε να επενδύσει ο ιδιοκτήτης για τη συντήρηση του Tesla του

Παρότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ένα σχετικά νέο φαινόμενο, υπάρχουν ανθρωποι που τα έχουν στην κατοχή τους εδώ και αρκετά χρόνια. Ένας από αυτούς είναι

Αυξάνονται οι ψυχικές διαταραχές: Ευάλωτος 1 στους 6 Ευρωπαίους – Η επίπτωση της κλιματικής αλλαγής

Το 2019, πριν από την πανδημία, περίπου 84 εκατομμύρια κάτοικοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρουσίαζαν ψυχικά προβλήματα, δηλαδή ένας στους έξι κατοίκους της ΕΕ.

Κλιματική κρίση, ατμοσφαιρική ρύπανση και βιώσιμη ανάπτυξη

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), η ατμοσφαιρική ρύπανση σχετίζεται με εκατομμύρια πρώιμους θανάτους κάθε χρόνο. Ο αέρας που αναπνέουμε επηρ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Το Athensmagazine.gr, παρουσιάζει μια ακόμα γευστική συνταγή για τυρόπιτα! Μετά την τυρόπιτα με φύλλο σφολιάτας και τρία τυριά, σήμερα έχουμε την ξυπόλητη τυρόπιτα. Πάμε να ανακαλύψουμε την εύκολη συνταγή σε λεπτομέρειες!

Υλικά:
– Αυγά
– Γιαούρτι
– Φέτα
– Φαρίνα
– Μεγάλο στρογγυλό ταψί

Εκτέλεση:
1. Χτυπάμε 5 αυγά με ένα σύρμα.
2. Προσθέτουμε ένα κεσεδάκι γιαούρτι (π.χ. ένα πρόβειο γιαουρτάκι 300 γραμμαρίων) και ανακατεύουμε καλά τα υλικά.
3. Προσθέτουμε περίπου 750 γραμμάρια θρυμματισμένη φέτα με το χέρι.
4. Ρίχνουμε μια ποσότητα φαρίνας (500 γραμμάρια ή 1/2 κιλού) και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
5. Αδειάζουμε τα υλικά σε ένα καλά λαδωμένο ταψί.
6. Ψήνουμε την τυρόπιτα στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 45 λεπτά, ανάλογα με τη δυνατότητα του φούρνου.
7. Αν η φέτα μας καλύπτει, δεν χρειάζεται να προσθέσουμε αλάτι.

Προσοχή: Σε περίπτωση που χρησιμοποιούμε μικρότερο ταψί, υπολογίζουμε λιγότερα υλικά για να διατηρήσουμε την πίτα λεπτή.