Η εμπειρία ενός φωτογράφου στην Πάρο μας δείχνει ότι παρά τις αλλαγές, πολλά πράγματα παραμένουν αναλλοίωτα. Στο Κτήμα Αλσφακοπή γίνεται ένας διαχρονικός συνδυασμός μεταξύ της παράδοσης και της εξέλιξης. Η Μάρω Βούλγαρη έχει αναζωογονήσει το αγρόκτημα, ξεκινώντας ένα μικρό επιχειρηματικό εγχείρημα με τις άγριες αγκινάρες της νήσου. Το κτήμα γίνεται πηγή παραγωγής με την καλλιέργεια αυτού του εδάφους. Μέσα από το μαγαζί της, ταξιδεύει τους ξένους επισκέπτες στον κόσμο της γεύσης της Πάρου, εξηγώντας τους την σημασία των τοπικών προϊόντων. Αναζητώντας την απόλαυση της γεύσης, μας παρουσιάζει μερικές νόστιμες συνταγές με αγκινάρες, όπως αγκινάρες στο λάδι, αγκινάρες με αρακά και μυρωδικά, αγκινάρες με αυγά και αγκινάρα με λούτζα. Αυτά τα πιάτα αποτελούν μια φημισμένη παράδοση στο νησί και συνδέονται με τις γιορτές του Πάσχα. Η αγκινάρα αντιπροσωπεύει τη νηστεία και τη σύνδεση των ανθρώπων με τη γη.