Στο νησί του Αγκίστρι θα απολαύσετε εξαιρετικά φρέσκα ψάρια, πράσινες ελιές θρούμπες, πευκόμελο και τοπικές νοστιμιές. Θα έρθετε αντιμέτωποι με ντόπια κρασιά, παρθένο ελαιόλαδο, κάπαρη και αρωματικά βότανα που αντανακλούν την παράδοση του νησιού.
Η τοπική κουζίνα διαθέτει αρβανίτικες επιρροές σε πιάτα όπως η μουσέντα ή η κολοκυθόπιτα. Ωστόσο, κάποιες πιτσαρίες προσφέρουν ελληνικές πίτσες με ντόπια πατάτα και σκόρδο, ψημένες στον ξυλόφουρνο, προσπαθώντας να αποκτήσουν ελληνικό γαστρονομικό αποτύπωμα.
Στη γλυκιά πλευρά της τοπικής γαστρονομίας, μπορείτε να δοκιμάσετε το παραδοσιακό αμυγδαλωτό του νησιού, λουκουμάδες, τηγανίτες και γλυκά του κουταλιού.
:
Τοξότης: Εστιατόριο που λειτουργεί από το 1981 και προσφέρει μεζεδάκια, μαγειρευτά και κρεατοφαγικά πιάτα. Δοκιμάστε τον πολύ καλό σουβλάκι στη σχάρα.
Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα: Νεανικό ουζερί με μεγάλη ποικιλία από μεζεδάκια, μεσογειακές γεύσεις και χορτοφαγικές και vegan επιλογές. Μην παραλείψετε το ξιδάτο χταποδάκι.
Καφενές το Μαντράκι: Ταβερνάκι με υπερυψωμένη βεράντα και θέα στο ηλιοβασίλεμα. Προσφέρει ξεχωριστά πιάτα, όπως οι σουπιές με ρύζι και το ψητό χταπόδι στα κάρβουνα.
Quadrant: Εστιατόριο δίπλα στη θάλασσα με καταπληκτική θέα στο ηλιοβασίλεμα. Το μενού του περιλαμβάνει μεσογειακές γεύσεις και ξεχωρίζει το φιλέτο σολομού και το ριζότο.
Αγκίστρι: Παραδοσιακή ψαροταβέρνα που βρίσκεται πάνω στη θάλασσα. Εδώ θα απολαύσετε φρεσκοψημένα ψάρια, θαλασσινά και χειροποίητους μεζέδες.
Μόσχος: Από το 1936, η ταβέρνα “Μόσχος” προσφέρει φρέσκα ψάρια και μαγειρευτά. Χρησιμοποιούν τα πιο φρέσκα λαχανικά, ελαιόλαδο από τη Σπάρτη, κοτόπουλα ελευθέρας βοσκής και παρασκευάζουν ντόπιο σπιτικό τσίπουρο από ντόπια σταφύλια.