2 Οκτωβρίου 2025

Οι καλύτερες επιλογές με αρνί: Νέες γεύσεις και παραδοσιακή κουζίνα

Τελευταία Άρθρα

Το νέο venue EON στη βιομηχανική ζώνη του Ελαιώνα

Το επικείμενο event "The Wall of Sound" αναμένεται να φέρει νέες εμπειρίες στην Αθηναϊκή νυχτερινή ζωή. Αυτό το μοναδικό οπτικοακουστικό πρότζεκτ του DVS1,

Οι καφέ αρκούδες κινδυνεύουν λόγω έλλειψης σολομού

Στην Ιαπωνία, ο πληθυσμός των καφέ αρκούδων μειώνεται ανησυχητικά λόγω ασιτίας. Σύμφωνα με έκθεση της εφημερίδας Guardian, 8 στις 10 μικρές αρκούδες που γε

Απεργία: Ακινητοποιημένα τρένα, προαστιακός και πλοία την Τετάρτη

Σήμερα, συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις από φορείς και οργανισμούς της χώρας, διαμαρτυρόμενοι για το δυστύχημα που συνέβη στα Τέμπη. Τα τρένα και

Η κλιματική αλλαγή απειλεί τους βραδύποδες μετά από 64 εκατ. χρόνια στη Γη

Οι βραδύποδες, τα πιο αργά θηλαστικά του κόσμου, έχουν εξελιχθεί για πάνω από 64 εκατομμύρια χρόνια σε ένα είδος που ζει σε όλη την Αμερική, αλλά η κλιματι

Το κρασί με απλά λόγια: Το καλύτερο οινοφιλικό podcast ήρθε στη LiFO

Πώς επιλέγουμε τι κρασί θα πιούμε σε ένα εστιατόριο και πώς το δοκιμάζουμε; Γιατί στριφογυρίζουμε το ποτήρι του κρασιού και μετά το μυρίζουμε; Πώς γίνεται

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Μέσα στην ποικιλία των πιάτων με αρνί σε όλο τον κόσμο, το Taste Atlas έχει επιλέξει τρία εξαιρετικά ελληνικά πιάτα. Στην κορυφή βρίσκονται οι παϊδάκια, το τσιγαριαστό και ο γύρος. Το Taste Atlas είναι ένα περιοδικό που αποτελεί έναν παγκόσμιο οδηγό γεύσης για τη γαστρονομία. Πιο συγκεκριμένα, το περιοδικό τονίζει την αξία των παϊδαριών, του τσιγαριαστού και του γύρου ως από τα καλύτερα πιάτα
Οι καλύτερες επιλογές με αρνί: Νέες γεύσεις και παραδοσιακή κουζίνα
Στην πέμπτη θέση βρίσκονται τα παϊδάκια, που αποτελούν ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο. Το Taste Atlas τοποθετεί τα παϊδάκια ως ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα από τους Έλληνες, συνήθως ως κυρίως πιάτο. Τα παϊδάκια μαρινάρονται με διάφορους συνδυασμούς ελαιόλαδου, λεμονιού και βοτάνων πριν ψηθούν στη σχάρα. Συνοδεύονται συνήθως με πατάτες τηγανιτές, σαλάτες και τζατζίκι για να ολοκληρωθεί η γευστική απόλαυση
Οι καλύτερες επιλογές με αρνί: Νέες γεύσεις και παραδοσιακή κουζίνα
Στην έβδομη θέση της λίστας βρίσκεται το τσιγαριαστό, ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που προέρχεται από την Κρήτη. Η παρασκευή του περιλαμβάνει το τσιγάρισμα των κρεμμυδιών με ελαιόλαδο και την προσθήκη αρνίσιου κρέατος που τσιγαρίζεται σε χαμηλή φωτιά. Το τσιγαριαστό συνοδεύεται με λεμόνι για να ολοκληρωθεί η γευστική απόλαυση. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές του πιάτου και ορισμένοι μάγειρες φέρνουν στο τσιγαριαστό πρόσθετα συστατικά όπως σκόρδο και κρασί. Το σημαντικότερο είναι ότι το κρέας μαγειρεύεται αργά για αρκετές ώρες, γίνεται πολύ τρυφερό και γίνεται ιδανικό για μια απίστευτη γευστική εμπειρία
Οι καλύτερες επιλογές με αρνί: Νέες γεύσεις και παραδοσιακή κουζίνα
Στην όγδοη θέση βρίσκεται ο γύρος, ένα από τα πιο δημοφιλή ελληνικά πιάτα. Συνήθως αποτελείται από χοιρινό κρέας ή κοτόπουλο, αλλά υπάρχει και η εκδοχή του με αρνί. Το γύρο μαγειρεύεται σε κάθετη σούβλα και κόβεται σε λεπτές φέτες. Συνήθως σερβίρεται μέσα σε πίτα μαζί με τζατζίκι και λαχανικά όπως ντομάτες, κρεμμύδια, μαρούλι και αγγούρια. Η λέξη “γύρος” αναφέρεται στο γεγονός ότι το κρέας μαγειρεύεται σιγά-σιγά σε μια συνεχώς περιστρεφόμενη κάθετη σούβλα. Πιστεύεται ότι ο γύρος προήλθε από τους στρατιώτες του Μεγάλου Αλεξάνδρου που έψηναν το κρέας στα ξίφη τους
Στην πρώτη θέση της λίστας βρίσκεται το Σασλίκ, όπως παρασκευάζεται στη Ρωσία. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το βραζιλιάνικο Churrasco και στην τρίτη το γεωργιανό χινκάλι. Επιπλέον, η Ελλάδα έχει δύο παραδοσιακά πιάτα, την 7η θέση με το τσιγαριαστό και την 8η με το γύρο
Αυτή η λίστα αποτελεί μια άψογη ευκαιρία να δοκιμάσετε νέες γεύσεις και να ανακαλύψετε την παραδοσιακή κουζίνα διαφόρων χωρών. Η γαστρονομία είναι μια μοναδική ευκαιρία να ταξιδέψουμε μέσα από τις γεύσεις και να ανακαλύψουμε νέα πιάτα που μας προσφέρει ο κόσμος. Αξίζει να αφιερώσουμε χρόνο για να εξερευνήσουμε αυτή την καταπληκτική ποικιλία γεύσεων που υπάρχουν με το αρνί και να ζήσουμε μια μοναδική εμπειρία γευσιγνωσίας.