Μέσα στην ποικιλία των πιάτων με αρνί σε όλο τον κόσμο, το Taste Atlas έχει επιλέξει τρία εξαιρετικά ελληνικά πιάτα. Στην κορυφή βρίσκονται οι παϊδάκια, το τσιγαριαστό και ο γύρος. Το Taste Atlas είναι ένα περιοδικό που αποτελεί έναν παγκόσμιο οδηγό γεύσης για τη γαστρονομία. Πιο συγκεκριμένα, το περιοδικό τονίζει την αξία των παϊδαριών, του τσιγαριαστού και του γύρου ως από τα καλύτερα πιάτα
Στην πέμπτη θέση βρίσκονται τα παϊδάκια, που αποτελούν ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο. Το Taste Atlas τοποθετεί τα παϊδάκια ως ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα από τους Έλληνες, συνήθως ως κυρίως πιάτο. Τα παϊδάκια μαρινάρονται με διάφορους συνδυασμούς ελαιόλαδου, λεμονιού και βοτάνων πριν ψηθούν στη σχάρα. Συνοδεύονται συνήθως με πατάτες τηγανιτές, σαλάτες και τζατζίκι για να ολοκληρωθεί η γευστική απόλαυση
Στην έβδομη θέση της λίστας βρίσκεται το τσιγαριαστό, ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που προέρχεται από την Κρήτη. Η παρασκευή του περιλαμβάνει το τσιγάρισμα των κρεμμυδιών με ελαιόλαδο και την προσθήκη αρνίσιου κρέατος που τσιγαρίζεται σε χαμηλή φωτιά. Το τσιγαριαστό συνοδεύεται με λεμόνι για να ολοκληρωθεί η γευστική απόλαυση. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές του πιάτου και ορισμένοι μάγειρες φέρνουν στο τσιγαριαστό πρόσθετα συστατικά όπως σκόρδο και κρασί. Το σημαντικότερο είναι ότι το κρέας μαγειρεύεται αργά για αρκετές ώρες, γίνεται πολύ τρυφερό και γίνεται ιδανικό για μια απίστευτη γευστική εμπειρία
Στην όγδοη θέση βρίσκεται ο γύρος, ένα από τα πιο δημοφιλή ελληνικά πιάτα. Συνήθως αποτελείται από χοιρινό κρέας ή κοτόπουλο, αλλά υπάρχει και η εκδοχή του με αρνί. Το γύρο μαγειρεύεται σε κάθετη σούβλα και κόβεται σε λεπτές φέτες. Συνήθως σερβίρεται μέσα σε πίτα μαζί με τζατζίκι και λαχανικά όπως ντομάτες, κρεμμύδια, μαρούλι και αγγούρια. Η λέξη “γύρος” αναφέρεται στο γεγονός ότι το κρέας μαγειρεύεται σιγά-σιγά σε μια συνεχώς περιστρεφόμενη κάθετη σούβλα. Πιστεύεται ότι ο γύρος προήλθε από τους στρατιώτες του Μεγάλου Αλεξάνδρου που έψηναν το κρέας στα ξίφη τους
Στην πρώτη θέση της λίστας βρίσκεται το Σασλίκ, όπως παρασκευάζεται στη Ρωσία. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το βραζιλιάνικο Churrasco και στην τρίτη το γεωργιανό χινκάλι. Επιπλέον, η Ελλάδα έχει δύο παραδοσιακά πιάτα, την 7η θέση με το τσιγαριαστό και την 8η με το γύρο
Αυτή η λίστα αποτελεί μια άψογη ευκαιρία να δοκιμάσετε νέες γεύσεις και να ανακαλύψετε την παραδοσιακή κουζίνα διαφόρων χωρών. Η γαστρονομία είναι μια μοναδική ευκαιρία να ταξιδέψουμε μέσα από τις γεύσεις και να ανακαλύψουμε νέα πιάτα που μας προσφέρει ο κόσμος. Αξίζει να αφιερώσουμε χρόνο για να εξερευνήσουμε αυτή την καταπληκτική ποικιλία γεύσεων που υπάρχουν με το αρνί και να ζήσουμε μια μοναδική εμπειρία γευσιγνωσίας.