5 Δεκεμβρίου 2025

Οι μαγειρικές περιπέτειες του ψητού καλαμαριού

Τελευταία Άρθρα

Μια νέα προσέγγιση για το πρόβλημα της ρύπανσης από σκουπίδια έχει αρχίσει να κεντρίζει το ενδιαφέρον στην Ιταλία. Το πρωτάθλημα Plogging, ένας συνδυασμός του...

Μια πρόσφατη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Plogging έλαβε χώρα στην Ιταλία, με περισσότερους από 70 αθλητές από 16 χώρες να συμμετέχουν. Οι αθλητές

8 συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι γονείς στην ανατροφή των παιδιών τους

Ο ρόλος των γονιών στην ανατροφή των παιδιών τους είναι ζωτικής σημασίας για την ψυχική και συναισθηματική ανάπτυξή τους. Ωστόσο, πολλές φορές, λόγω έλλειψης

Εκπληκτικό: Δείτε ποσους πόρους χρειάστηκε να επενδύσει ο ιδιοκτήτης για τη συντήρηση του Tesla του

Παρότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ένα σχετικά νέο φαινόμενο, υπάρχουν ανθρωποι που τα έχουν στην κατοχή τους εδώ και αρκετά χρόνια. Ένας από αυτούς είναι

Αυξάνονται οι ψυχικές διαταραχές: Ευάλωτος 1 στους 6 Ευρωπαίους – Η επίπτωση της κλιματικής αλλαγής

Το 2019, πριν από την πανδημία, περίπου 84 εκατομμύρια κάτοικοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρουσίαζαν ψυχικά προβλήματα, δηλαδή ένας στους έξι κατοίκους της ΕΕ.

Κλιματική κρίση, ατμοσφαιρική ρύπανση και βιώσιμη ανάπτυξη

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), η ατμοσφαιρική ρύπανση σχετίζεται με εκατομμύρια πρώιμους θανάτους κάθε χρόνο. Ο αέρας που αναπνέουμε επηρ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Υλικά:
– 650 γρ. φρέσκο καλαμάρι, καλά καθαρισμένο
– 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
– Χυμός από ½ πορτοκάλι
– Ξύσμα από ¼ λεμόνι ακέραιο, προτιμήστε βιολογικό
– 1 σκελίδα σκόρδο
– 3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι ή 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
– ½ κουτ. γλυκού κύμινο
– Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
– 2 κλωναράκια φρέσκη ρίγανη (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
Βήμα 1: Ξεκινώντας την προετοιμασία, πλένουμε το καλαμάρι και το χαράζουμε σε φέτες μόνο από μία πλευρά. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα λεμονιού, το θυμάρι, το κύμινο και βυθίζουμε μέσα το καλαμάρι.

Βήμα 2: Τοποθετούμε το καλαμάρι με τη μαρινάδα σε σακούλα μαριναρίσματος ή σε τάπερ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες. Αφού βγάλουμε το καλαμάρι από το ψυγείο, το αφήνουμε για λίγη ώρα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και αφαιρούμε τη μαρινάδα.

Βήμα 3: Αλατοπιπερώνουμε το καλαμάρι και το τοποθετούμε στη σχάρα σε υψηλή φωτιά για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Μπορούμε επίσης να το ψήσουμε στο γκριλ για 12-15 λεπτά.

Βήμα 4: Σερβίρουμε το καλαμάρι και γαρνίρουμε με φρέσκη ρίγανη, αν επιθυμούμε.

Απολαύστε το ψητό καλαμάρι με την προσωπική σας πινελιά και τα αγαπημένα σας συνοδευτικά!