4 Οκτωβρίου 2025

Οι μαγειρικές περιπέτειες του ψητού καλαμαριού

Τελευταία Άρθρα

Πώς να τρώμε υγεινά το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που μπορούμε να τρώμε πιο υγιεινά, λόγω των ευνοϊκών κλιματολογικών συνθηκών. Κατά τη διάρκεια των ζεστών μηνών, η πρόσληψη θερμ

Πίτσα με marmite; Τη φτιάχνουν στη Lisa στην Κυψέλη

Η πιτσαρία Lisa στην Κυψέλη φημίζεται για την παρασκευή της πίτσας με το ασυνήθιστο υλικό, το marmite. Παρόλο που η ταινία που πήρε το όνομά της αποκαλείτα

Βρετανία: 16χρονος συνελήφθη για την κοπή του δέντρου του «Ρομπέν των Δασών»

Το παρακάτω άρθρο αναφέρει ότι ένα 16χρονο αγόρι συνελήφθη ως ύποπτος για την κοπή του δέντρου Sycamore Gap στη Βρετανία, το οποίο είναι γνωστό και ως δέντ

Κανένα ίχνος προσωπικότητας: Όταν το BBC απέρριπτε τον David Bowie

Το 2 Νοεμβρίου 1965, το συγκρότημα Lower Third εμφανίστηκε στην έδρα του BBC Broadcasting House για μια οντισιόν μπροστά στην ομάδα επιλογής ταλέντων του B

Ο (απίστευτος) επιστημονικός λόγος για τον οποίο πρέπει να κοιμόμαστε την ίδια ώρα, κάθε βράδυ

Μια νέα μελέτη υπογραμμίζει τη σημασία της τακτικής ώρας ύπνου και τις αρνητικές επιπτώσεις που μπορεί να έχουν οι μεγάλες αποκλίσεις σε αυτήν. Μικρές διαφ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Υλικά:
– 650 γρ. φρέσκο καλαμάρι, καλά καθαρισμένο
– 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
– Χυμός από ½ πορτοκάλι
– Ξύσμα από ¼ λεμόνι ακέραιο, προτιμήστε βιολογικό
– 1 σκελίδα σκόρδο
– 3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι ή 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
– ½ κουτ. γλυκού κύμινο
– Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
– 2 κλωναράκια φρέσκη ρίγανη (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
Βήμα 1: Ξεκινώντας την προετοιμασία, πλένουμε το καλαμάρι και το χαράζουμε σε φέτες μόνο από μία πλευρά. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα λεμονιού, το θυμάρι, το κύμινο και βυθίζουμε μέσα το καλαμάρι.

Βήμα 2: Τοποθετούμε το καλαμάρι με τη μαρινάδα σε σακούλα μαριναρίσματος ή σε τάπερ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες. Αφού βγάλουμε το καλαμάρι από το ψυγείο, το αφήνουμε για λίγη ώρα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και αφαιρούμε τη μαρινάδα.

Βήμα 3: Αλατοπιπερώνουμε το καλαμάρι και το τοποθετούμε στη σχάρα σε υψηλή φωτιά για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Μπορούμε επίσης να το ψήσουμε στο γκριλ για 12-15 λεπτά.

Βήμα 4: Σερβίρουμε το καλαμάρι και γαρνίρουμε με φρέσκη ρίγανη, αν επιθυμούμε.

Απολαύστε το ψητό καλαμάρι με την προσωπική σας πινελιά και τα αγαπημένα σας συνοδευτικά!