3 Οκτωβρίου 2025

Οι νέες γευστικές προτάσεις για το αγαπημένο παξιμάδι

Τελευταία Άρθρα

Κουνούπια, φίδια, μέδουσες και άλλοι απρόσκλητοι επισκέπτες του καλοκαιριού

Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μας διακοπών, συχνά αντιμετωπίζουμε την ενόχληση από κουνούπια, φίδια, μέδουσες και άλλα απρόσκλητα επισκέπτες. Οι κ

“Electabaz: «Όσα δεν μπορώ να πω, τα λέω με τη μουσική μου»”

Ο Electabaz, γνωστός και ως Παναγιώτης Μπαζάνης, είναι ένα από τα ανερχόμενα ονόματα στο ελληνικό beatmaking community. Γεννημένος το 1996 στην Καρδίτσα κα

Το νέο venue EON στη βιομηχανική ζώνη του Ελαιώνα

Το επικείμενο event "The Wall of Sound" αναμένεται να φέρει νέες εμπειρίες στην Αθηναϊκή νυχτερινή ζωή. Αυτό το μοναδικό οπτικοακουστικό πρότζεκτ του DVS1,

Οι καφέ αρκούδες κινδυνεύουν λόγω έλλειψης σολομού

Στην Ιαπωνία, ο πληθυσμός των καφέ αρκούδων μειώνεται ανησυχητικά λόγω ασιτίας. Σύμφωνα με έκθεση της εφημερίδας Guardian, 8 στις 10 μικρές αρκούδες που γε

Απεργία: Ακινητοποιημένα τρένα, προαστιακός και πλοία την Τετάρτη

Σήμερα, συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις από φορείς και οργανισμούς της χώρας, διαμαρτυρόμενοι για το δυστύχημα που συνέβη στα Τέμπη. Τα τρένα και

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Το παξιμάδι, ένα αρχαίο φαγητό που έχει επιβιώσει μέχρι σήμερα, δεν πρέπει να θεωρείται βαρετό. Αυτή η παραδοσιακή λιχουδιά έχει εξελιχθεί και προσαρμοστεί στη σύγχρονη κουζίνα, γίνοντας έτσι ένα υγιεινό και νόστιμο έδεσμα που ταιριάζει σε κάθε τραπέζι και κάθε ώρα. Το παξιμάδι είναι πλέον πολύ περισσότερο από το «ψωμί του φτωχού», αποτελώντας μια ευέλικτη εναλλακτική για διάφορες γεύσεις και ποικιλίες τροφίμων.

Η ποικιλία των παξιμαδιών είναι πραγματικά ατελείωτη. Σε κάθε περιοχή υπάρχουν διάφορες παραδοσιακές συνταγές, ενώ κάθε οικογένεια διαθέτει τα δικά της μυστικά για το ζυμωτό. Τις παρακάτω επιλογές τις προτείνουμε για αυτούς που αναζητούν να απολαύσουν μια πιο σύγχρονη εκδοχή του παξιμαδιού:

1. Κριθαρένιο παξιμάδι με κριθάρι και ντομάτα από την Αρχανών-Αστερουσίων: Αυτό το παξιμάδι ζυμώνεται με φυσικό προζύμι, κριθάρι, αλεύρι, νερό και μαγιά. Έχει μια μεστή και τραγανή υφή και μπορεί να απολαύσετε απλώς σκέτο, ή να το συνδυάσετε με ντομάτα, σαλάτα, παρθένο ελαιόλαδο και ελιές.

2. Κριθαράκι χωρίς αλάτι από τον Φούρνο του Χατζή: Αυτό το παξιμάδι ζυμώνεται από άλευρα ολικής άλεσης και απουσιάζει το αλάτι, για να επιτύχει μια υγιεινή επιλογή. Έχει μια αφράτη υφή και ισορροπημένη γεύση, και μπορεί να συνοδεύσει γεύματα ή να απολαυστεί σκέτο.

3. Παξιμάδια λαδιού με ντομάτα και ρίγανη από την Τραχειά: Αυτά τα παξιμάδια είναι αφράτα και γευστικά. Ζυμώνονται με σταρένιο αλεύρι και προσθέτουν ντομάτα και ρίγανη για μια απολαυστική γεύση.

4. Κουκουβάγια με μίνι κριθαροκουλούρες από την εταιρεία Σαβοϊδάκης: Αυτές οι μίνι κριθαροκουλούρες είναι ιδανικές για την παραδοσιακή κρητική συνταγή κουκουβάγια. Πάνω τους βάζετε χοντροτριμμένη ντομάτα, ελαιόλαδο, ρίγανη, ελιές και φέτα.

Ακόμα και αν δεν είμαστε κρητικής καταγωγής, το παξιμάδι μπορεί να γίνει το αγαπημένο μας σνακ ή συνοδευτικό γεύμα. Δοκιμάστε αυτές τις νέες γευστικές προτάσεις και απολαύστε το παξιμάδι με έναν διαφορετικό τρόπο!