26 Μαΐου 2025

Οι νέες γευστικές προτάσεις για το αγαπημένο παξιμάδι

Τελευταία Άρθρα

Η αληθινή ηλικία των TikTokers: Πώς η γενιά “Ζ” δείχνει μεγαλύτερη από την ηλικία της

Σκέψου όταν είσαι στο TikTok και βλέπεις έναν TikToker να κάνει viral με το περιεχόμενό του. Συχνά θα αναρωτιέσαι πόσο χρονών μπορεί να είναι. Και όταν το απ

Ο Θρίαμβος της παράστασης «Αίμα και Πάθος» στην Πάτρα

Με ανεξάντλητη ενέργεια και τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα της παράστασης «Αίμα και Πάθος» του Christopher Marlowe, στο θέατρο «Λιθογραφείον»,

Ο μεγάλος κίνδυνος που ελλοχεύει για τα μάτια από τα φώτα της πόλης

Τα τελευταία χρόνια, παρατηρούμε μια ανησυχητική μείωση της ορατότητας των αστεριών στον ουρανό. Πώς είναι δυνατόν να μην μπορούμε πλέον να τα δούμε με γυμνό

Οι Άγνωστοι μεταξύ μας”: Αναδεικνύοντας την αλληλεγγύη στην εποχή της μοναξιάς

Στο πλαίσιο της νέας του ταινίας, "Οι Άγνωστοι μεταξύ μας", ο Andrew Haigh παρουσιάζει τη σύνδεση δύο μοναχικών ομοφυλοφίλων ανδρών (Andrew Scott και Paul Me

Ένα ταξίδι στη σκοτεινή μαγεία του Χάρη Γαβρήλου

Στην έκθεση "Closer" που φιλοξενείται στη Roma Gallery, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να εισέλθουν στον κόσμο του Χάρη Γαβρήλου (1957-1995), έναν από τους

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Το παξιμάδι, ένα αρχαίο φαγητό που έχει επιβιώσει μέχρι σήμερα, δεν πρέπει να θεωρείται βαρετό. Αυτή η παραδοσιακή λιχουδιά έχει εξελιχθεί και προσαρμοστεί στη σύγχρονη κουζίνα, γίνοντας έτσι ένα υγιεινό και νόστιμο έδεσμα που ταιριάζει σε κάθε τραπέζι και κάθε ώρα. Το παξιμάδι είναι πλέον πολύ περισσότερο από το «ψωμί του φτωχού», αποτελώντας μια ευέλικτη εναλλακτική για διάφορες γεύσεις και ποικιλίες τροφίμων.

Η ποικιλία των παξιμαδιών είναι πραγματικά ατελείωτη. Σε κάθε περιοχή υπάρχουν διάφορες παραδοσιακές συνταγές, ενώ κάθε οικογένεια διαθέτει τα δικά της μυστικά για το ζυμωτό. Τις παρακάτω επιλογές τις προτείνουμε για αυτούς που αναζητούν να απολαύσουν μια πιο σύγχρονη εκδοχή του παξιμαδιού:

1. Κριθαρένιο παξιμάδι με κριθάρι και ντομάτα από την Αρχανών-Αστερουσίων: Αυτό το παξιμάδι ζυμώνεται με φυσικό προζύμι, κριθάρι, αλεύρι, νερό και μαγιά. Έχει μια μεστή και τραγανή υφή και μπορεί να απολαύσετε απλώς σκέτο, ή να το συνδυάσετε με ντομάτα, σαλάτα, παρθένο ελαιόλαδο και ελιές.

2. Κριθαράκι χωρίς αλάτι από τον Φούρνο του Χατζή: Αυτό το παξιμάδι ζυμώνεται από άλευρα ολικής άλεσης και απουσιάζει το αλάτι, για να επιτύχει μια υγιεινή επιλογή. Έχει μια αφράτη υφή και ισορροπημένη γεύση, και μπορεί να συνοδεύσει γεύματα ή να απολαυστεί σκέτο.

3. Παξιμάδια λαδιού με ντομάτα και ρίγανη από την Τραχειά: Αυτά τα παξιμάδια είναι αφράτα και γευστικά. Ζυμώνονται με σταρένιο αλεύρι και προσθέτουν ντομάτα και ρίγανη για μια απολαυστική γεύση.

4. Κουκουβάγια με μίνι κριθαροκουλούρες από την εταιρεία Σαβοϊδάκης: Αυτές οι μίνι κριθαροκουλούρες είναι ιδανικές για την παραδοσιακή κρητική συνταγή κουκουβάγια. Πάνω τους βάζετε χοντροτριμμένη ντομάτα, ελαιόλαδο, ρίγανη, ελιές και φέτα.

Ακόμα και αν δεν είμαστε κρητικής καταγωγής, το παξιμάδι μπορεί να γίνει το αγαπημένο μας σνακ ή συνοδευτικό γεύμα. Δοκιμάστε αυτές τις νέες γευστικές προτάσεις και απολαύστε το παξιμάδι με έναν διαφορετικό τρόπο!