Εντυπωσιακά καυτερές σάλτσες, από τις πιο δημοφιλείς έως τις πιο αναπάντεχες, βρίσκονται τόσο online όσο και στην αγορά της Αθήνας. Και όταν μιλάμε για καυτερές, μερικές από αυτές είναι απλά «εκρηκτικές». Κατευθείαν από το Βερμόντ των Ηνωμένων Πολιτειών, η καυτερή σάλτσα Dirty Dick’s Hot Pepper Sauce έχει περισσότερα να προσφέρει από το ότι απλά καίει. Με πιπεριές Habanero και τροπικά φρούτα, όπως ανανάς, μάνγκο, μπανάνες και σταφίδες, αυτή η σάλτσα προσφέρει μια εξαιρετική γεύση γλυκού πριν την έντονη καύση που ακολουθεί. Ιδανική για μοσχάρι και κοτόπουλο, αλλά μπορεί να απολαυστεί και καθαρή, αν τολμήσετε.
Η Da’Bomb – Beyond Insanity έγινε γνωστή μέσω της εκπομπής «HotOnes» στο YouTube. Αυτή η σάλτσα περιέχει καυτερές πιπεριές Habanero, αλλά αυτό που την καθιστά πραγματικά εκρηκτική είναι το απόσταγμα καυτερών πιπεριών που περιέχει και αυξάνει την καυσαϊκίνη σε ανεπίτρεπτα επίπεδα. Η γεύση δεν είναι τόσο σημαντική όσο η έντονη αίσθηση από την καύση που προσφέρει.
Η Thai Dragon Extra Hot Black Fire Sauce είναι η πιο καυτερή έκδοση της αγαπημένης Sriracha και απευθύνεται σε όσους είναι πραγματικά τολμηροί. Με μόλις μερικές σταγόνες, μπορείτε να αναβαθμίσετε τη γεύση των αγαπημένων σας μπέργκερ, σάντουιτς, ψητά κρέατα, μπιφτέκια, κεμπάπ και ασιατικά πιάτα. Είναι η ίδια η ουσία της καυτερής σάλτσας Hell Unleashed που την καθιστά ίσως την πιο καυτερή σάλτσα στον κόσμο, με έξτρα ένταση και πλούσια γεύση.
Η Blair’s Mega Death Sauce είναι μια ισχυρή καυτερή σάλτσα που περιλαμβάνει πιπεριές Habanero και Cayenne, οι οποίες έχουν καύσαϊκίνη πεντακόσιες φορές περισσότερη από μια πιπεριά Jalapeño. Το χρήστης πρέπει να είναι προσεκτικός καθώς προτείνεται να την χρησιμοποιήσει αναμεμιγμένη με άλλα υλικά ή αραιωμένη.
Η Raijmakers Heetmakers Brain Buzzer είναι μια από τις πιο καυτερές σάλτσες που κυκλοφορούν στην αγορά, αλλά είναι επίσης και η πιο εντυπωσιακή στην εμφάνιση της. Φτιάχνεται από Carolina Reaper και έχει μια βάση ντομάτας και τζίντζερ που προσθέτει βάθος και ιδιαίτερη γεύση στη σάλτσα. Ιδανική για πιάτα με ρύζι, noodles και ασιατική κουζίνα.
Η Mama Sita’s Labuyo πήρε το όνομά της από μια πιπεριά τσίλι που καλλιεργείται στις Φιλιππίνες. Περιέχει μόνο ξύδι και αλάτι, οπότε αισθάνεστε σαν να τρώτε την πιπεριά ωμή. Συνήθως θεωρείται πιο δυνατή από την Sriracha και προσφέρεται σε υπέροχες συνταγές.
Το 1945, η Ajumma Republic Korean Fire Chicken Sauce δημιουργήθηκε για να κάνει πιο καυτερό το κοτόπουλο που σερβίρουν στην Κορέα. Είναι η αυθεντική συνταγή που χρησιμοποιείται για τα Korean Fried Chicken και έχει κερδίσει τις εντυπώσεις.
Η Sempio Topokki Sauce Spicy είναι η σάλτσα που χρησιμοποιείται για το τηγανητό ρύζι κέικ που σερβίρεται με κόκκινη σάλτσα και βραστό αυγό στην Κορέα. Περιέχει την καυτερή πάστα Gochujang αναμεμειγμένη με fish sauce και συνοδεύει τέλεια αυτό το αγαπημένο street food.
Δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε την Srirancha, την καυτερή σάλτσα που πρωτοεμφανίστηκε στην Ταϊλάνδη. Χρησιμοποιείται σε πολλά πιάτα και μπορείτε να την βρείτε σε διάφορες παραλλαγές στην αγορά.
Καυτερές πιπεριές
Η εποχή καυτερών πιπεριών παίζει σημαντικό ρόλο στην διαθεσιμότητά τους. Οι καυτερές πιπεριές είναι περισσότερο διαθέσιμες το καλοκαίρι, ειδικά οι μεξικανικές πιπεριές όπως οι πιο ήπιες πομπλάνο, οι Jalapeño και οι Serrano για όσους αναζητούν κάτι πιο καυτερό. Άλλες εξαιρετικά καυτερές πιπεριές, όπως η μικρή αλλά ισχυρή Habañero και οι εκπληκτικά δυνατές Carolina Reaper, μπορεί να βρεθούν σε εξειδικευμένα οπωροπωλεία και καταστήματα delicatessen
Στον Καυτερούλης.gr και άλλα αυθεντικά καταστήματα, μπορεί κανείς να βρει επίσης αποξηραμένες πιπεριές υψηλής καυστικότητας, όπως οι Carolina Reaper, Trinidad Scorpion και Naga Bhut Jolokia.
Ακόμη και αν δεν είστε εξοικειωμένος με τα πολύ καυτερά, αξίζει να ανακαλύψετε την παγκόσμια ποικιλία καυτερών σάλτσων που προσφέρονται στην Αθήνα. Προετοιμαστείτε για έναν πραγματικά αξέχαστο, και ίσως αποπνικτικά καυτερό, γευστικό περίπατο!