8 Οκτωβρίου 2025

Οι τροφές που πρέπει να φάτε για μια υγιή καρδιά

Τελευταία Άρθρα

Μωρά του Σεπτεμβρίου: Τι μοναδικά χαρακτηριστικά έχουν;

Ο μήνας Σεπτέμβριος είναι γεμάτος νέα ξεκινήματα και φρεσκάδα. Είναι η εποχή της επιστροφής στα σχολεία, των ζωηρών χρωμάτων στα φύλλα των δέντρων και του

Παιδιά: Πώς η υγιεινή διατροφή θα τα βοηθήσει στην ενήλικη ζωή

Οι συνήθειες που αναπτύσσουν τα παιδιά κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας συχνά επηρεάζουν την ενήλικη ζωή τους. Είναι σημαντικό να διασφαλίζουμε ότι έχ

Διατροφή: Πώς θα προστατεύσουμε το παιδί από τη γρίπη

Αυτήν την περίοδο που ανοίγουν τα σχολεία και καραδοκούν οι εποχιακές ιώσεις του αναπνευστικού συστήματος όπως η γρίπη και το κοινό κρυολόγημα, τα παιδιά χ

“Το απίστευτο ελληνικό ηλεκτρικό τρακτέρ που στέλνει η Τουρκία”

Η Τουρκία επιδιώκει να μπει στην ελίτ των χωρών παραγωγής βαρέων οχημάτων και οπλικών συστημάτων. Ένα από τα επόμενα της σχέδια είναι η παραγωγή ηλεκτρικών

Τα 6 λάθη που κάνουν όσοι έχουν γάτες σύμφωνα με τους κτηνιάτρους

Σύμφωνα με τους κτηνιάτρους, πολλοί κηδεμόνες γατών κάνουν κάποια κοινά λάθη. Αυτά τα λάθη συμβαίνουν όχι επειδή δεν είναι αφοσιωμένοι στη φροντίδα της γάτ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Οι ρόλοι της διατροφής στην υγεία της καρδιάς είναι πολύ σημαντικοί. Αν θέλετε να έχετε μια γερή καρδιά και να ζήσετε περισσότερο, πρέπει να περιλαμβάνετε ορισμένες τροφές στη διατροφή σας. Ας δούμε ποιες είναι αυτές οι τροφές και γιατί πρέπει να τις καταναλώνουμε.

1. Ελαιόλαδο: Το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και μονοακόρεστα λιπαρά. Μελέτες έχουν δείξει ότι αυτά τα συστατικά αυξάνουν τα επίπεδα της “καλής” χοληστερίνης και έχουν αντιφλεγμονώδη και αντιθρομβωτική δράση. Επίσης, βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία των αγγείων.

2. Σαρδέλα: Η σαρδέλα περιέχει ω-3 λιπαρά οξέα που βοηθούν στη μείωση της “κακής” χοληστερίνης και στην αύξηση της “καλής” χοληστερίνης. Επίσης, μειώνει τα τριγλυκερίδια στο αίμα.

3. Καρύδια: Τα καρύδια είναι πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά. Μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της λειτουργίας των αγγείων και στην υποχοληστερολαιμική δράση.

4. Ταχίνι: Το ταχίνι περιέχει αντιοξειδωτικά στοιχεία και ω-3 λιπαρά οξέα. Μειώνει την απορρόφηση και τη σύνθεση χοληστερίνης στον οργανισμό.

5. Σκόρδο: Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση σκόρδου μπορεί να μειώσει τα επίπεδα τριγλυκεριδίων, χοληστερίνης και την οξείδωση της “κακής” χοληστερίνης.

6. Ρόδι: Το ρόδι περιέχει αντιοξειδωτικά στοιχεία που προστατεύουν από την αθηρωμάτωση των αρτηριών. Επίσης, μειώνει την αρτηριακή πίεση.

Θυμηθείτε να ελέγχετε την καρδιαγγειακή σας υγεία. Κάντε τακτικά μετρήσεις για την αρτηριακή πίεση, τα επίπεδα χοληστερόλης και την σακχαρώδη διαβήτη σας για να παρακολουθείτε την κατάστασή σας και να μειώνετε τον κίνδυνο καρδιαγγειακών νοσημάτων.