4 Δεκεμβρίου 2025

Ολόφρεσκες γεύσεις από την ελληνική κουζίνα: Τσιγαρέλι με σουπιά και λιαστή ντομάτα

Τελευταία Άρθρα

Μια νέα προσέγγιση για το πρόβλημα της ρύπανσης από σκουπίδια έχει αρχίσει να κεντρίζει το ενδιαφέρον στην Ιταλία. Το πρωτάθλημα Plogging, ένας συνδυασμός του...

Μια πρόσφατη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Plogging έλαβε χώρα στην Ιταλία, με περισσότερους από 70 αθλητές από 16 χώρες να συμμετέχουν. Οι αθλητές

8 συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι γονείς στην ανατροφή των παιδιών τους

Ο ρόλος των γονιών στην ανατροφή των παιδιών τους είναι ζωτικής σημασίας για την ψυχική και συναισθηματική ανάπτυξή τους. Ωστόσο, πολλές φορές, λόγω έλλειψης

Εκπληκτικό: Δείτε ποσους πόρους χρειάστηκε να επενδύσει ο ιδιοκτήτης για τη συντήρηση του Tesla του

Παρότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ένα σχετικά νέο φαινόμενο, υπάρχουν ανθρωποι που τα έχουν στην κατοχή τους εδώ και αρκετά χρόνια. Ένας από αυτούς είναι

Αυξάνονται οι ψυχικές διαταραχές: Ευάλωτος 1 στους 6 Ευρωπαίους – Η επίπτωση της κλιματικής αλλαγής

Το 2019, πριν από την πανδημία, περίπου 84 εκατομμύρια κάτοικοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρουσίαζαν ψυχικά προβλήματα, δηλαδή ένας στους έξι κατοίκους της ΕΕ.

Κλιματική κρίση, ατμοσφαιρική ρύπανση και βιώσιμη ανάπτυξη

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), η ατμοσφαιρική ρύπανση σχετίζεται με εκατομμύρια πρώιμους θανάτους κάθε χρόνο. Ο αέρας που αναπνέουμε επηρ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Με τη γνωστή ελληνική κρεατοφαρμακευτική τεχνική τσιγαρέλι, συνδυάζουμε την απαλή γεύση των σουπιών και την πλούσια γεύση της λιαστής ντομάτας, δημιουργώντας ένα πιάτο που θα σας εντυπωσιάσει. Το τσιγαρέλι με σουπιά και λιαστή ντομάτα είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα πιάτα της ελληνικής κουζίνας, που με την αυθεντική του γεύση και τη συντροφιά των εξωτικών αρωμάτων θα σας ταξιδέψει σε μακρινές ελληνικές ακτές.

Για να προετοιμάσουμε αυτό το νοστιμότατο πιάτο, θα χρειαστούμε τα εξής υλικά:

– 1 κιλό σουπιές, καθαρισμένες και χωρίς καλαμάκια
– 400 γραμμάρια λιαστή ντομάτα
– 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
– 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
– 1/2 φλ. ελαιόλαδο
– Αλάτι και πιπέρι
– 12 φύλλα ζύμης τσιγαρέλι
– 1 αυγό, ανακατεμένο
– Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για την παρασκευή του τσιγαρέλι, αρχικά ξεκινάμε με την ετοιμασία των σουπιών. Σε ένα μεγάλο κατσαρολάκι, βράζουμε τις σουπιές σε άφθονο αλατονερό μέχρι να γίνουν αρκετά μαλακές. Αφήνουμε να κρυώσουν και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σοτάρεται μέχρι να μαλακώσει και να αποκτήσει χρυσαφί χρώμα. Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, αλατίζουμε και αφήνουμε να βράσουν για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ενοποιηθούν οι γεύσεις.

Σε έναν μικρό κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε την ανακατεμένη αυγή. Βράζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να πήξει, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Προχωράμε στην τελευταία φάση: το τηγάνισμα των φύλλων ζύμης τσιγαρέλι. Διπλώνουμε κάθε φύλλο ζύμης σε σχήμα τσιγαρέλι και το τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει και να τραγανίσει.

Τοποθετούμε τα τσιγαρέλια σε ένα πιάτο σερβιρίσματος και απλώνουμε τη συνδυασμένη γέμιση των σουπιών και λιαστής ντομάτας. Σερβίρουμε το πιάτο αμέσως και απολαμβάνουμε μια μοναδική γεύση που ενσωματώνει τις παραδοσιακές αρωματικές νότες της ελληνικής κουζίνας.

Αυτό το πιάτο είναι ιδανικό για να το μοιραστείτε με φίλους και οικογένεια, κατά τη διάρκεια μιας άκρως απολαυστικής γεύματος. Ένα πιάτο γεμάτο αρμονία και γεύση που αναδεικνύει την πλούσια παράδοση της ελληνικής κουζίνας. Απολαύστε τις νέες γεύσεις με το τσιγαρέλι με σουπιά και λιαστή ντομάτα!