3 Οκτωβρίου 2025

Ο αγαπημένος μας μπακαλιάρος: Πού να τον αποκτήσετε, πώς να τον προετοιμάσετε, πού να τον απολαύσετε σε μαγαζιά της πόλης”

Τελευταία Άρθρα

Κουνούπια, φίδια, μέδουσες και άλλοι απρόσκλητοι επισκέπτες του καλοκαιριού

Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μας διακοπών, συχνά αντιμετωπίζουμε την ενόχληση από κουνούπια, φίδια, μέδουσες και άλλα απρόσκλητα επισκέπτες. Οι κ

“Electabaz: «Όσα δεν μπορώ να πω, τα λέω με τη μουσική μου»”

Ο Electabaz, γνωστός και ως Παναγιώτης Μπαζάνης, είναι ένα από τα ανερχόμενα ονόματα στο ελληνικό beatmaking community. Γεννημένος το 1996 στην Καρδίτσα κα

Το νέο venue EON στη βιομηχανική ζώνη του Ελαιώνα

Το επικείμενο event "The Wall of Sound" αναμένεται να φέρει νέες εμπειρίες στην Αθηναϊκή νυχτερινή ζωή. Αυτό το μοναδικό οπτικοακουστικό πρότζεκτ του DVS1,

Οι καφέ αρκούδες κινδυνεύουν λόγω έλλειψης σολομού

Στην Ιαπωνία, ο πληθυσμός των καφέ αρκούδων μειώνεται ανησυχητικά λόγω ασιτίας. Σύμφωνα με έκθεση της εφημερίδας Guardian, 8 στις 10 μικρές αρκούδες που γε

Απεργία: Ακινητοποιημένα τρένα, προαστιακός και πλοία την Τετάρτη

Σήμερα, συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις από φορείς και οργανισμούς της χώρας, διαμαρτυρόμενοι για το δυστύχημα που συνέβη στα Τέμπη. Τα τρένα και

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Ο μπακαλιάρος, γνωστός και ως “φτωχογιάννης” από τους Έλληνες, έχει επιβιώσει στην ελληνική κουζίνα εδώ και αιώνες. Από τις πλούσιες θάλασσες της Νέας Γης, όπου τον πρώτο πάστωσαν οι βάσκοι, μέχρι τις παραλίες του Maine όπου οι Άγγλοι αντάλλασσαν τον μπακαλιάρο με σταφίδες, ο μπακαλιάρος έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής διατροφής.

Αναρωτιέστε πού μπορείτε να ψωνίσετε τον πιο νόστιμο μπακαλιάρο; Στη λαϊκή της Βαρβάκειου, όπου μπορείτε να βρείτε μπακαλιάρο σε εφάμιλλες ποιότητες, αλλά και στις ειδικές προθήκες των μεγάλων σούπερ-μάρκετ. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε ολόκληρη ράχη, φιλέτο ή ξαλμυρισμένο στα κατεψυγμένα. Ο νοστιμότερος είναι αυτός της ράχης, αν και έχει μικρά κοκκαλάκια. Ο σκουρόχρωμος ισλανδικός μπακαλιάρος είναι γνωστός για την κρουστή σάρκα του.

Αναρωτιέστε πώς να τον προετοιμάσετε; Πριν το μαγειρέψετε, πρέπει να τον πλύνετε και να αφαιρέσετε τα κοκκαλάκια του. Στη συνέχεια τον κόβετε σε μερίδες και τον μουλιάζετε σε κουρκούτι για ένα εικοσιτετράωρο. Μπορείτε να προσθέσετε λίγο αλάτι στο κουρκούτι για περισσότερη γεύση. Όταν μαλακώσει ο μπακαλιάρος, τα κόκκαλά του αφαιρούνται ευκολότερα. Στη συνέχεια, τον σκουπίζετε καλά και τον τηγανίζετε για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά. Αν θέλετε το κουρκούτι πιο πικάντικο, μπορείτε να προσθέσετε λίγη γλυκιά πάπρικα.

Τώρα, αναρωτιέστε πού μπορείτε να απολαύσετε τον μπακαλιάρο σε μαγαζιά της πόλης; Οι επιλογές είναι πολλές. Στο “Τριφύλλι” στο κέντρο, μπορείτε να απολαύσετε τον μπακαλιάρο με μια από τις καλύτερες χύμα βαρελίσιες ρετσίνες. Η κυρία Ντίνα στη “Παλιά Φάβα” στο Π. Φάληρο προσθέτει την τέχνη της έμπειρης μαμάς στον μπακαλιάρο της. Στο “Μεταξού” στο Μεταξουργείο, θα βρείτε μπακαλιάρο με πλούσια κρούστα και νόστιμη σκορδαλιά με πατάτα. Από την άλλη, το “Σαρδελάκι” στη Γλυφάδα σερβίρει μπακαλιάρο από φιλέτο κατεψυγμένου με τέλειο τηγάνισμα.

Ο μπακαλιάρος είναι ένα υπέροχο εδώδιμο ψάρι που μπορείτε να προετοιμάσετε με ποικιλία τρόπων και να απολάυσετε σε μαγαζιά της πόλης. Μην διστάσετε να δοκιμάσετε τις συνταγές και να ανακαλύψετε τον αγαπημένο σας τρόπο προετοιμασίας. Είτε τον ψήνετε με κουρκούτι, είτε τον τηγανίζετε, ο μπακαλιάρος θα σας προσφέρει μια εξαιρετική γευστική εμπειρία.