20 Απριλίου 2025

Ο Λόγος που Πρέπει να Αποχωριστείτε τα Ληγμένα Καλλυντικά σας

Τελευταία Άρθρα

Η ιδανική επιλογή για ενυδατωμένα χέρια τον χειμώνα

Με την άφιξη του χειμώνα, το κρύο γίνεται ολοένα και πιο αιχμηρό και οι επιπτώσεις του ξηρού αέρα φαίνονται στα χέρια μας. Το δέρμα των χεριών μας είναι εξαι

Πάρκινσον: Έρευνα φοιτητών από την Ελλάδα οδηγεί στη δημιουργία εφαρμογής που ανιχνεύει έγκαιρα τη νόσο

Οι νέοι στην επιστήμη και την τεχνολογία συνεχίζουν να εκπλήσσουν με τις καινοτόμες ιδέες και τις επιδόσεις τους. Αυτή τη φορά, μια ελληνική ομάδα φοιτητών,

Οι εκλεκτές ταινίες του 2023: Μια νέα αίσθηση στο σινεμά

Το 2023 ξεχώρισε για τον πλούτο και την ποιότητα των ταινιών που κυκλοφόρησαν. Αν και τα Όσκαρ της περασμένης σεζόν κατέκτησαν το Poor Things, τα μάτια όλων

«Οι Φίλοι της Ζωής με Διαβήτη»: Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα ενημέρωσης για παιδιά με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1

Η Novo Nordisk Hellas παρουσιάζει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1, με τον τίτλο «Οι Φίλοι της Ζωής με Διαβήτη». Αυτή η πρω

Ο τίτλος να είναι: “Τα μυστικά ευτυχίας: Μάθετε από την πιο ευτυχισμένη χώρα του κόσμου”

Σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, ο ήλιος και η θάλασσα αποτελούν παράγοντες που μας χαροποιούν και μας βοηθούν να αισθανόμαστε καλά. Αυτοί είναι και οι λόγοι που η

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Καλλυντικά: Γιατί είναι σημαντικό να τα πετάτε αφού λήξουν

Συχνά, τα καλλυντικά μας παραμένουν και… ξεχνιούνται στο νεσεσέρ μας για μήνες (στην καλύτερη περίπτωση) μέχρι να τα εξαντλήσουμε. Αλήθεια, έχουμε ποτέ κατά νου πως και αυτά έχουν ημερομηνία λήξης;
Ο λόγος ύπαρξης της ημερομηνίας αυτής δεν είναι να μας κάνει να αγοράσουμε ένα καινούριο προϊόν μακιγιάζ ή μια νέα κρέμα. Τα καλλυντικά προϊόντα παγιδεύουν βακτήρια, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς και μολύνσεις εάν δεν τα αποχωριστούμε στην ώρα τους.

Τι συμβαίνει με τα προϊόντα μακιγιάζ όταν λήγουν

Όσο περνά ο καιρός, τόσο περισσότερα βακτήρια συσσωρεύονται στα καλλυντικά μας και τόσο λιγότερο αποδοτικά είναι. Τα συστατικά των προϊόντων διαβρώνονται με την πάροδο του χρόνου, πράγμα που σημαίνει πως αν χρησιμοποιήσετε για παράδειγμα ένα παλιό eyeliner, πέραν του ότι δεν θα εφαρμόζει καλά, υπάρχει πιθανότητα να ερεθίσει την περιοχή των ματιών σας προκαλώντας πρήξιμο ή κοκκινίλες.

Συνήθως, τα προϊόντα μακιγιάζ για τα μάτια (μάσκαρα και eyeliner) έχουν μικρότερη διάρκεια ζωής από τα άλλα. Θυμηθείτε λοιπόν πως ό,τι χρησιμοποιείτε γύρω από τα μάτια σας, καθώς και τα προϊόντα βάσης όπως το foundation και το concealer σας, πρέπει να είναι η νούμερο 1 προτεραιότητά σας όταν ξεκαθαρίζετε το νεσεσέρ σας.

Τι γίνεται αν χρησιμοποιήσω ληγμένο προϊόν μακιγιάζ στο δέρμα μου;

Τα «ξεσπάσματα» είναι συνηθισμένα όταν το μακιγιάζ αρχίζει να αναπτύσσει βακτήρια κοντά στην ημερομηνία λήξης του. Λοιμώξεις, ερεθισμοί και αλλεργικές αντιδράσεις είναι πιθανό να προκύψουν, ειδικά αν το δέρμα σας είναι ευαίσθητο.

Γι’ αυτό, πέραν της επιβεβλημένης ανανέωσης των προϊόντων, είναι σημαντικό να πλένετε τα χέρια σας πριν τα εφαρμόσετε και να καθαρίζετε τα πινέλα του μακιγιάζ σας σε τακτική βάση.
Βέβαια, αν τύχει και χρησιμοποιήσετε μία- δύο φορές ένα ληγμένο καλλυντικό προϊόν, δεν χρειάζεται να σας πιάσει πανικός. Καθαρίστε καλά το πρόσωπό σας με σαπούνι και νερό και αποφύγετε το μακιγιάζ για λίγες ημέρες έτσι ώστε να επιτρέψετε στην επιδερμίδα σας να «αναπνεύσει».

Πώς θα καταλάβω αν ένα προϊόν έχει λήξει

Το προφανές είναι να κοιτάξετε την ημερομηνία λήξης του. Ωστόσο, αν αυτή έχει φθαρεί και δεν μπορείτε να την διακρίνετε ή απλά ξεχάσατε να την τσεκάρετε, υπάρχουν χαρακτηριστικά σημάδια που σας δείχνουν πως ήρθε η ώρα να αποχωριστείτε ένα προϊόν:
– Το προϊόν του μακιγιάζ σας δεν εφαρμόζει όπως πριν και δεν διαρκεί.
– Ίσως μυρίζει δυσάρεστα.
– Η υφή του έχει αλλοιωθεί.

Πού να αποθηκεύω ιδανικά τα καλλυντικά μου;

Μην αφήνετε τα προϊόντα σας σε πολύ ζεστό περιβάλλον ούτε σε υγρό, όπως αυτό του μπάνιου. Η ζέστη και η υγρασία επιταχύνουν τη φθορά και κλέβουν χρόνο ζωής από τα καλλυντικά σας.
Ιδανικά, αποθηκεύετε τα προϊόντα μακιγιάζ σας σε δροσερό, ξηρό μέρος όπου η μούχλα και τα βακτήρια είναι λιγότερο πιθανό να επιβιώσουν.