12 Μαρτίου 2025

Ο νέος ρόλος των ελαιοκομικών προϊόντων για την αναβάθμιση της υγείας

Τελευταία Άρθρα

Φύλλα Παπάγιο: Η Φυσική Υπερδύναμη Κατά του Καρκίνου – Αξιοποιήστε τα Φύλλα Παπάγιο στη Διατροφή σας!

Τα φύλλα παπάγιο είναι γνωστά για τα ισχυρά οφέλη τους. Η πλούσια σύνθεσή τους σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, μέταλλα και ένζυμα τα καθιστά αναπόσπαστο μέρος

Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ: Πρωτοπόρα της ανάπτυξης στην Ελλάδα

Το Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ αναδείχθηκε ως μία από τις πιο δυναμικές εταιρείες στην Ελλάδα, κερδίζοντας τον τίτλο του Growth Pioneer στα φετινά «Growth Awards». Τα β

Παιδί: Προς μια υγιεινή διατροφή

Η διατροφή είναι ένας σπουδαίος παράγοντας για την υγεία των παιδιών μας. Όμως, πώς μπορούμε να εξασφαλίσουμε ότι τα παιδιά μας θα τρώνε υγιεινά; Η απάντηση

Ο Χορός των Πουλιών: Ένα Φάρμακο για την Ψυχή μας”

Σε μία εποχή όπου ζούμε στη βιαστική και αγχωτική αστική ζωή, συχνά παραμελούμε τις απλές χαρές που μας προσφέρει η φύση. Ωστόσο, αν κοιτάξουμε γύρω μας, θα

Ανησυχία στην Ιταλία: Επιδείνωση της κατάστασης με τον κορονοϊό

Η Ιταλία βρίσκεται αντιμέτωπη με αυξητική τάση στα περιστατικά κορονοϊού, προκαλώντας ανησυχία στις αρχές της χώρας. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από το

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Την Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2023, η Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής σε συνεργασία με τη Λέσχη Φίλων Ελαιόλαδου και Ελιάς “ΦΙΛΑΙΟΣ” διοργάνωσαν μια ξεχωριστή ημερίδα με τίτλο “Όταν τα ελαιοκομικά προϊόντα συναντούν την υγεία”. Στο αμφιθέατρο “Ι. Κυριόπουλος” του Πανεπιστημίου, μεταξύ των 11.00 και 17.00, πολλοί ομιλητές ανέδειξαν τη σημασία και τον ρόλο των ελαιοκομικών προϊόντων, ιδίως του ελαιολάδου, στην προαγωγή καλής υγείας
Ο νέος ρόλος των ελαιοκομικών προϊόντων για την αναβάθμιση της υγείας
Ο πρόεδρος της ΦΙΛΑΙΟΣ, Γρηγόρης Αντωνιάδης, παρευρέθηκε και μίλησε στην εκδήλωση, ενώ μια ομάδα εξέχοντων καθηγητών από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, όπως οι καθηγητές Γιώργος Ζακυνθινός, Κωνσταντίνος Κοτροκόης και Τόνια Βασιλάκου, συμβάλλοντας με τις ομιλίες τους στο θέμα της ημερίδας
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε:

– Έναρξη από τον πρόεδρο της ΦΙΛΑΙΟΣ, Γρηγόρη Αντωνιάδη
– Παρουσίαση των ελαιοκομικών προϊόντων και των οφελών τους για την υγεία
– Ομιλίες από τους καθηγητές Γιώργο Ζακυνθινό, Κωνσταντίνο Κοτροκόη και Τόνια Βασιλάκου για τις ευεργετικές ιδιότητες των ελαιοκομικών προϊόντων στην ανθρώπινη υγεία
– Συζήτηση και ερωτήσεις από το κοινό

Στη διάρκεια της ημερίδας, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν νέες πληροφορίες σχετικά με τον ρόλο των ελαιοκομικών προϊόντων για την υγεία. Οι ειδικοί αποκάλυψαν τα οφέλη της κατανάλωσης ελαιολάδου και άλλων προϊόντων, προωθώντας έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Οι εκδηλώσεις αυτού του είδους αποτελούν έναν ιδανικό τρόπο για να αυξήσουμε την ευαισθησία σχετικά με τη διατροφή μας και να επιλέξουμε υγιεινά προϊόντα που θα μας βοηθήσουν να ζήσουμε καλύτερα
Συνοψίζοντας, η ημερίδα “Όταν τα ελαιοκομικά προϊόντα συναντούν την υγεία” ήταν μια πολύτιμη ευκαιρία για όλους να μάθουν περισσότερα για τις ευεργετικές ιδιότητες των ελαιοκομικών προϊόντων και να ενημερωθούν για τις επιπτώσεις της διατροφής στην υγεία μας. Ας ενθαρρύνουμε την κατανάλωση υγιεινών τροφίμων και να απολαμβάνουμε τα οφέλη που προσφέρει το ελαιόλαδο και άλλα ελαιοκομικά προϊόντα για την ευεξία μας.