28 Απριλίου 2025

Ο νέος ρόλος των ελαιοκομικών προϊόντων για την αναβάθμιση της υγείας

Τελευταία Άρθρα

Η ασφαλής ανοιξιά σαμπάνιας: Ένας νέος τρόπος για να προστατεύσετε τα μάτια σας

Η παραμονή της Πρωτοχρονιάς συνδέεται συχνά με την κατανάλωση σαμπάνιας. Ωστόσο, μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο BMJ αναφέρει έναν αναπάντεχο κίνδυν

Νέες τάσεις για το 2024: Υιοθετήστε αυτές τις συνήθειες για ευεξία

Καθώς προετοιμαζόμαστε να αποχαιρετήσουμε το 2023 και να υποδεχθούμε το 2024, είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνουμε τον απολογισμό της χρονιάς που πέρασε,

Η αλλαγή και η ευτυχία: Ένα ταξίδι προς την αυθεντικότητα και την ικανοποίηση

Ο φόβος για το νέο και η αντίσταση στην αλλαγή είναι συναισθήματα που συνόδευαν συχνά το ταξίδι προς την ευτυχία. Αλλά τι συμβαίνει όταν αγκαλιάζουμε το άγνω

Ρένη Πιττακή: Μια ζωή αφιερωμένη στο θέατρο και στο τώρα”

Εκτίθεται στη ζωή, αποκρυπτογραφεί τη ψυχή της και αφήνει ένα αποτύπωμα της σε κάθε ρόλο που υποδύεται. Η Ρένη Πιττακή, μετά από εξήντα περίπου χρόνια στο ελ

Γυμναστική κατά την εγκυμοσύνη: Η επίδραση στις κινητικές δεξιότητες του μωρού

Η γυμναστική κατά την εγκυμοσύνη έχει μια νέα προσθήκη στη λίστα με τα οφέλη της άσκησης: βοηθά στην ανάπτυξη των κινητικών δεξιοτήτων του μωρού σας. Μια μελ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Την Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2023, η Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής σε συνεργασία με τη Λέσχη Φίλων Ελαιόλαδου και Ελιάς “ΦΙΛΑΙΟΣ” διοργάνωσαν μια ξεχωριστή ημερίδα με τίτλο “Όταν τα ελαιοκομικά προϊόντα συναντούν την υγεία”. Στο αμφιθέατρο “Ι. Κυριόπουλος” του Πανεπιστημίου, μεταξύ των 11.00 και 17.00, πολλοί ομιλητές ανέδειξαν τη σημασία και τον ρόλο των ελαιοκομικών προϊόντων, ιδίως του ελαιολάδου, στην προαγωγή καλής υγείας
Ο νέος ρόλος των ελαιοκομικών προϊόντων για την αναβάθμιση της υγείας
Ο πρόεδρος της ΦΙΛΑΙΟΣ, Γρηγόρης Αντωνιάδης, παρευρέθηκε και μίλησε στην εκδήλωση, ενώ μια ομάδα εξέχοντων καθηγητών από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, όπως οι καθηγητές Γιώργος Ζακυνθινός, Κωνσταντίνος Κοτροκόης και Τόνια Βασιλάκου, συμβάλλοντας με τις ομιλίες τους στο θέμα της ημερίδας
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε:

– Έναρξη από τον πρόεδρο της ΦΙΛΑΙΟΣ, Γρηγόρη Αντωνιάδη
– Παρουσίαση των ελαιοκομικών προϊόντων και των οφελών τους για την υγεία
– Ομιλίες από τους καθηγητές Γιώργο Ζακυνθινό, Κωνσταντίνο Κοτροκόη και Τόνια Βασιλάκου για τις ευεργετικές ιδιότητες των ελαιοκομικών προϊόντων στην ανθρώπινη υγεία
– Συζήτηση και ερωτήσεις από το κοινό

Στη διάρκεια της ημερίδας, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν νέες πληροφορίες σχετικά με τον ρόλο των ελαιοκομικών προϊόντων για την υγεία. Οι ειδικοί αποκάλυψαν τα οφέλη της κατανάλωσης ελαιολάδου και άλλων προϊόντων, προωθώντας έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Οι εκδηλώσεις αυτού του είδους αποτελούν έναν ιδανικό τρόπο για να αυξήσουμε την ευαισθησία σχετικά με τη διατροφή μας και να επιλέξουμε υγιεινά προϊόντα που θα μας βοηθήσουν να ζήσουμε καλύτερα
Συνοψίζοντας, η ημερίδα “Όταν τα ελαιοκομικά προϊόντα συναντούν την υγεία” ήταν μια πολύτιμη ευκαιρία για όλους να μάθουν περισσότερα για τις ευεργετικές ιδιότητες των ελαιοκομικών προϊόντων και να ενημερωθούν για τις επιπτώσεις της διατροφής στην υγεία μας. Ας ενθαρρύνουμε την κατανάλωση υγιεινών τροφίμων και να απολαμβάνουμε τα οφέλη που προσφέρει το ελαιόλαδο και άλλα ελαιοκομικά προϊόντα για την ευεξία μας.