4 Δεκεμβρίου 2025

Ο νέος τίτλος τουυ: Χωρίς ζάχαρη, υγιεινά πασχαλινά σοκολατένια αυγά – Η τέλεια συνταγή

Τελευταία Άρθρα

Μια νέα προσέγγιση για το πρόβλημα της ρύπανσης από σκουπίδια έχει αρχίσει να κεντρίζει το ενδιαφέρον στην Ιταλία. Το πρωτάθλημα Plogging, ένας συνδυασμός του...

Μια πρόσφατη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Plogging έλαβε χώρα στην Ιταλία, με περισσότερους από 70 αθλητές από 16 χώρες να συμμετέχουν. Οι αθλητές

8 συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι γονείς στην ανατροφή των παιδιών τους

Ο ρόλος των γονιών στην ανατροφή των παιδιών τους είναι ζωτικής σημασίας για την ψυχική και συναισθηματική ανάπτυξή τους. Ωστόσο, πολλές φορές, λόγω έλλειψης

Εκπληκτικό: Δείτε ποσους πόρους χρειάστηκε να επενδύσει ο ιδιοκτήτης για τη συντήρηση του Tesla του

Παρότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ένα σχετικά νέο φαινόμενο, υπάρχουν ανθρωποι που τα έχουν στην κατοχή τους εδώ και αρκετά χρόνια. Ένας από αυτούς είναι

Αυξάνονται οι ψυχικές διαταραχές: Ευάλωτος 1 στους 6 Ευρωπαίους – Η επίπτωση της κλιματικής αλλαγής

Το 2019, πριν από την πανδημία, περίπου 84 εκατομμύρια κάτοικοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρουσίαζαν ψυχικά προβλήματα, δηλαδή ένας στους έξι κατοίκους της ΕΕ.

Κλιματική κρίση, ατμοσφαιρική ρύπανση και βιώσιμη ανάπτυξη

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), η ατμοσφαιρική ρύπανση σχετίζεται με εκατομμύρια πρώιμους θανάτους κάθε χρόνο. Ο αέρας που αναπνέουμε επηρ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Κάθε χρόνο ανυπομονούμε για το Πάσχα, όχι μόνο για να απολαύσουμε την παραδοσιακή μαγειρίτσα και το αρνί της Κυριακής, αλλά και για να απολαύσουμε τα γλυκά σοκολατένια αυγά και κουνελάκια. Παρακάτω θα βρείτε μια νόστιμη συνταγή για υγιεινά σοκολατένια αυγά χωρίς καθόλου ζάχαρη.

Υλικά (για 12 αυγά):
– 65 γραμμάρια αποξηραμένη καρύδα
– 80 ml λάδι καρύδας, λιωμένο
– 3 κουταλιές της σούπας κρέμα καρύδας
– 1 κουταλιά της σούπας σιρόπι σφενδάμου
– 1 κλωνάρι βανίλιας, ανοιγμένο στα δύο

Για την επικάλυψη σοκολάτας:
– 220 γραμμάρια βούτυρο κακάο
– 120 γραμμάρια σκόνη κακάο
– 125 ml σιρόπι σφενδάμου ή 175 γραμμάρια μέλι
– 1 κλωνάρι βανίλιας, ανοιγμένο στα δύο
– Μία πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:
Ανακατέψτε σε ένα μπολ την αποξηραμένη καρύδα, το λάδι καρύδας, το σιρόπι σφενδάμου και τους σπόρους από το κλωνάρι βανίλιας. Αφήστε το μπολ για μισή ώρα στο ψυγείο. Διαιρέστε το μείγμα σε 12 μέρη και με χρήση των χεριών σας, σχηματίστε κάθε μέρος σε σχήμα αυγού. Τοποθετήστε τα αυγά σε έναν δίσκο ή ένα μεγάλο πιάτο και αφήστε τα στο ψυγείο για άλλη μισή ώρα. Κατά τη διάρκεια του ψυγείου των αυγών, προετοιμάστε την επικάλυψη σοκολάτας. Σε ένα τηγάνι, λιώστε το βούτυρο κακάο σε χαμηλή φωτιά, προσθέστε τη σκόνη κακάο, το σιρόπι σφενδάμου ή το μέλι, το κλωνάρι βανίλιας και μία πρέζα αλάτι. Ανακατέψτε όλα τα συστατικά μαζί για να δημιουργήσετε μια κρεμώδη σοκολατένια σάλτσα. Βουτήξτε τα παγωμένα αυγά καρύδας στη σοκολάτα έως ότου καλυφθούν εντελώς και στη συνέχεια επανατοποθετήστε τα στο ψυγείο. Τα αυγά είναι έτοιμα για να τα απολαύσετε!

via: missbloom.gr