2 Οκτωβρίου 2025

Ο νέος τίτλος τουυ: Χωρίς ζάχαρη, υγιεινά πασχαλινά σοκολατένια αυγά – Η τέλεια συνταγή

Τελευταία Άρθρα

ΜΙΚΙΟ: Ένα εντυπωσιακό σπίτι στο Ρέθυμνο μόλις 53 τετραγωνικά

Το "Μικιό" είναι ένα μικροσκοπικό σπίτι που βρίσκεται στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου. Ανήκει στον κτιριακό όγκο του 19ου αιώνα και έχει ανακαινισ

Κοριοί: Ταξιδεύουν, κρύβονται και απειλούν – Τα τσιμπήματα, τα συμπτώματα, η θεραπεία

Το Παρίσι βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού για τους κοριούς και η ζοφερή κατάσταση αρχίζει να προκαλεί ανησυχία και στη χώρα μας. Αν και είχαμε να ασχοληθ

Πώς να βγάζετε καλύτερες φωτογραφίες στα ταξίδια σας

Για να αφομοιώσετε πλήρως έναν προορισμό που ονειρευόσασταν, θα πρέπει να αφιερώσετε πολλές ώρες και μέρες ταξιδιού με αεροπλάνα, τρένα ή πλοία, οδηγώντας

7 υπέροχα Αirbnb για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Το επερχόμενο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος είναι η ιδανική ευκαιρία για απόδραση και χαλάρωση. Αν εξακολουθείς να αναζητείς κατάλυμα, δεν χρειάζεται να ανη

“Αν καταπιείς τσίχλα, μένει στο στομάχι 7 χρόνια” μας έλεγαν- Τι ισχύει τελικά

Το κατάπως ατύχημα ενός κομματιού τσίχλας είναι κάτι που ίσως σε κάνει να αναρωτηθείς για πόσο χρόνο θα παραμείνει στο στομάχι σου. Καθώς μεγαλώναμε, πολλο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Κάθε χρόνο ανυπομονούμε για το Πάσχα, όχι μόνο για να απολαύσουμε την παραδοσιακή μαγειρίτσα και το αρνί της Κυριακής, αλλά και για να απολαύσουμε τα γλυκά σοκολατένια αυγά και κουνελάκια. Παρακάτω θα βρείτε μια νόστιμη συνταγή για υγιεινά σοκολατένια αυγά χωρίς καθόλου ζάχαρη.

Υλικά (για 12 αυγά):
– 65 γραμμάρια αποξηραμένη καρύδα
– 80 ml λάδι καρύδας, λιωμένο
– 3 κουταλιές της σούπας κρέμα καρύδας
– 1 κουταλιά της σούπας σιρόπι σφενδάμου
– 1 κλωνάρι βανίλιας, ανοιγμένο στα δύο

Για την επικάλυψη σοκολάτας:
– 220 γραμμάρια βούτυρο κακάο
– 120 γραμμάρια σκόνη κακάο
– 125 ml σιρόπι σφενδάμου ή 175 γραμμάρια μέλι
– 1 κλωνάρι βανίλιας, ανοιγμένο στα δύο
– Μία πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:
Ανακατέψτε σε ένα μπολ την αποξηραμένη καρύδα, το λάδι καρύδας, το σιρόπι σφενδάμου και τους σπόρους από το κλωνάρι βανίλιας. Αφήστε το μπολ για μισή ώρα στο ψυγείο. Διαιρέστε το μείγμα σε 12 μέρη και με χρήση των χεριών σας, σχηματίστε κάθε μέρος σε σχήμα αυγού. Τοποθετήστε τα αυγά σε έναν δίσκο ή ένα μεγάλο πιάτο και αφήστε τα στο ψυγείο για άλλη μισή ώρα. Κατά τη διάρκεια του ψυγείου των αυγών, προετοιμάστε την επικάλυψη σοκολάτας. Σε ένα τηγάνι, λιώστε το βούτυρο κακάο σε χαμηλή φωτιά, προσθέστε τη σκόνη κακάο, το σιρόπι σφενδάμου ή το μέλι, το κλωνάρι βανίλιας και μία πρέζα αλάτι. Ανακατέψτε όλα τα συστατικά μαζί για να δημιουργήσετε μια κρεμώδη σοκολατένια σάλτσα. Βουτήξτε τα παγωμένα αυγά καρύδας στη σοκολάτα έως ότου καλυφθούν εντελώς και στη συνέχεια επανατοποθετήστε τα στο ψυγείο. Τα αυγά είναι έτοιμα για να τα απολαύσετε!

via: missbloom.gr