2 Οκτωβρίου 2025

Ο τροφοδοτητης ανέφερε: Η Νο1 χειρότερη τροφή για την υψηλή χοληστερίνη, σύμφωνα με διαιτολόγο

Τελευταία Άρθρα

Το TikTok ο νέος οδηγός των ταξιδιών

Στο 8ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ο Stuart Flint, Επικεφαλής Παγκόσμιων Επιχειρηματικών λύσεων του TikTok, συνομίλησε με την δημοσιογράφο Αλεξάνδρα Γούτ

Το σούπερ γιοτ που θα «πετάει» πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας

Το Lazzarini Design Studio παρουσιάζει ένα καινοτόμο σκάφος, το Plectrum, το οποίο ξεχωρίζει για το μοναδικό σύστημα κίνησής του. Αυτό το ηλεκτρικό σούπερ

Οι πανοπλίες της ελληνικής ιστορίας

Αυτό το άρθρο παρουσιάζει την έκθεση "Πανοπλίες, η τέχνη του οπλισμού στην Αρχαία Ελλάδα" που πραγματοποιείται στο Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολ

Το στυλ και η προσωπικότητα του Ckye

Σήμερα συναντήσαμε τον Ckye και τον ρωτήσαμε για το στυλ του και το τι τον εμπνέει. Ο Ckye είναι μουσικός και μοντέλο και έχει ασχοληθεί με αυτές τις δραστ

Διαμονή μέσα στα βάθη της φύσης – Περνώντας τη νύχτα στις ωραιότερες καλύβες του κόσμου

Αυτό το άρθρο γράφεται για να προβάλλει την ομορφιά και τη γαλήνη της φύσης και να προσφέρει μια εναλλακτική εμπειρία διακοπών σε όσους επιθυμούν να ξεφύγο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Αποφύγετε το κόκκινο κρέας για υγιείς επίπεδα χοληστερόλης, σύμφωνα με διαιτολόγο”

Υγεία

Εάν αντιμετωπίζετε υψηλά επίπεδα χοληστερίνης ή επιθυμείτε απλά να την αποφύγετε, φαίνεται πως υπάρχει μια τροφή που πρέπει να περιορίσετε ή καλύτερα να αποκλείσετε από τη διατροφή σας και αυτή είναι το κόκκινο κρέας. Ο φόβος από την υψηλή χοληστερίνη παραμένει διαδεδομένος καθώς σχεδόν 94 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν υψηλή χοληστερίνη και οι μισοί από αυτούς δεν λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή για τη θεραπεία της. Ο διαιτολόγος Jinan Banna, PhD, RD, επισημαίνει την επιβλαβή επίδραση του κόκκινου κρέατος στη χοληστερίνη: «Το κόκκινο κρέας είναι ιδιαίτερα επιβλαβές για τη χοληστερίνη του αίματος. Περιέχει τόσο κορεσμένα λιπαρά όσο και χοληστερίνη, τα οποία, όταν καταναλώνονται μαζί σε υπερβολικές ποσότητες, μπορούν να αυξήσουν τη χοληστερίνη του αίματος. Αυτό αυξάνει επίσης τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων». Μειώνοντας την κατανάλωση κορεσμένων λιπαρών κρεάτων, μπορεί να δείτε βελτίωση στη χοληστερίνη σας και ακόμη και των καρδιαγγειακών παθήσεων σε ποσοστό έως και 17%. Επιπλέον, η μείωση της κατανάλωσης κόκκινου κρέατος κατά το ήμισυ μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική μείωση της χοληστερίνης, ειδικά για όσους αρχικά έχουν υψηλά επίπεδα χοληστερίνης. Τέλος, η κατανάλωση λευκού κρέατος με κορεσμένα λιπαρά μπορεί να έχει τις ίδιες αρνητικές συνέπειες για τα επίπεδα χοληστερίνης με το κόκκινο κρέας, εάν οι ποσότητες είναι οι ίδιες.

Πέραν της κατανάλωσης κόκκινου κρέατος, υπάρχουν και άλλες συνήθειες που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της χοληστερίνης. Για ασφαλή μείωση των επιπέδων της χοληστερίνης, συνιστάται να συμβουλευτείτε έναν γιατρό. Εν τω μεταξύ, κάποιες αλλαγές στον τρόπο ζωής σας μπορούν να έχουν θετικά αποτελέσματα, όπως υποδεικνύουν οι έρευνες:

– Περιορίστε την κατανάλωση κόκκινου κρέατος. Σύμφωνα με την Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία, προτείνεται η μείωση των κορεσμένων λιπαρών κάτω από 6% των ημερήσιων θερμίδων που λαμβάνετε. Αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 11 έως 13 γραμμάρια κορεσμένων λιπαρών την ημέρα. Ένας εύκολος τρόπος για να το επιτύχετε αυτό είναι να περιορίσετε την κατανάλωση κόκκινου κρέατος στη διατροφή σας.

– Ασκηθείτε για να μειώσετε τη χοληστερόλη. Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό “Arteriosclerosis, Thrombosis, and Vascular Biology”, το περπάτημα και το τρέξιμο θεωρούνται αποτελεσματικές μέθοδοι για τη μείωση της χοληστερίνης σε άτομα με υψηλά επίπεδα. Εκτελώντας μέτρια άσκηση στην καθημερινή σας ρουτίνα, μπορείτε να βελτιώσετε τα επίπεδα χοληστερίνης
Ο τροφοδοτητης ανέφερε: Η Νο1 χειρότερη τροφή για την υψηλή χοληστερίνη, σύμφωνα με διαιτολόγο
Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να θυμάστε ότι στη διατροφή και στην άσκηση, το “μέτρον άριστον” πρέπει να είναι ο κανόνας σας. Αποφεύγετε την υπερβολική κατανάλωση κόκκινου κρέατος και απολαμβάνετε το σε μικρότερες ποσότητες ανά εβδομάδα. Μην ξεχνάτε όμως ότι υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν τα επίπεδα της χοληστερίνης, όπως η ηλικία, το βάρος, η κατανάλωση αλκοόλ και καπνού, ορισμένα χρόνια προβλήματα υγείας και ορισμένα φάρμακα.