Ένας μίνι οδηγός για τον τόφου
Ο τόφου είναι ένα φυτικό προϊόν που παρασκευάζεται από φυτικό γάλα σόγιας, παρόμοια με το τυρί. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε πολλές συνταγές και να το μεταμορφώσετε σε ό,τι θέλετε! Από vegan καγιανά με ντομάτα και κρεμμυδάκι, μέχρι τόφου σε noodles και κάρυ, υπάρχουν αμέτρητες επιλογές. Ο τόφου διατίθεται σε δύο μεγάλες κατηγορίες: σκληρό (firm) και μεταξένιο (silken). Ο σκληρός τόφου έχει άνοστη υφή, αλλά μπορεί να μεταμορφωθεί με τις κατάλληλες συνταγές. Ο μεταξένιος τόφου μπορεί να φαγωθεί ωμός, να χρησιμοποιηθεί σε σάλτσες και ντρέσινγκ, ακόμα και σε γλυκά cheesecake. Ο τόφου μπορεί επίσης να υποκαταστήσει το κρέας σε διάφορες συνταγές, όπως μπάμιες και λεμονάτο φούρνο με πατάτες. Παρόλο που ο τόφου είναι συνδεδεμένος με τη vegan διατροφή, στις ασιατικές κουζίνες είναι ένα παλιό και παραδοσιακό συστατικό και υπάρχουν ακόμα και ΠΟΠ τόφου. Αν ψάξετε για πιο ποιοτικές εκδοχές του τόφου, μπορείτε να επιλέξετε ένα βιολογικό προϊόν που είναι υγιεινό και θρεπτικό
Τι είναι το νόρι και πού το βάζετε;
Το νόρι είναι ένα ιαπωνικό φύκι που παρασκευάζεται από τα κόκκινα φύκια πορφύρας. Συνήθως το βρίσκουμε σε maki rolls, αλλά μπορούμε να το προσθέσουμε και σε σούπες με noodles ή να το χρησιμοποιήσουμε στην προετοιμασία σούπας με ράμεν ή μίσο και τόφου για μια θαλασσινή νότα. Πρέπει να το φάτε γρήγορα γιατί μουσκεύει και χάνει τη νοστιμιά του. Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε μερικά φύλλα νόρι στα soba noodles με σολομό
Miso, sriracha και άλλα ασιατικά υλικά
Το fish sauce είναι μια αλμυρή σάλτσα που παρασκευάζεται από ένα μείγμα μικρών ψαριών, αλάτι και φυσικά βακτήρια. Έχει μια έντονη γεύση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να απογειώσει πολλά πιάτα. Η sriracha είναι μια πικάντικη σάλτσα με βάση κόκκινες πιπεριές τσίλι, ξίδι, σκόρδο, ζάχαρη και αλάτι. Μπορεί να προσθέσει ένταση σε αυγά, σούπες pho και πολλά άλλα πιάτα. Η σάλτσα teriyaki είναι μια γλυκόξινη σάλτσα που συνδυάζει ιδανικά την γλυκιά και την αλμυρή γεύση. Χρησιμοποιείται συνήθως στη μαρινάδα και στο ψήσιμο του κοτόπουλου και του ψαριού. Το miso είναι μια πάστα με αρκετά αλμυρή γεύση που παρασκευάζεται από φασόλια σόγιας και άλλα συστατικά. Μπορεί να προστεθεί σε πολλά πιάτα και να τους δώσει μια ιδιαίτερη γεύση
Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ασιατικά υλικά που μπορούμε να βρούμε και να χρησιμοποιήσουμε στην κουζίνα μας. Είναι πολύ χρήσιμα και μπορούν να αναβαθμίσουν τα πιάτα μας με τη γεύση τους.