Το να τρώτε υγιεινά, δεν χρειάζεται να είναι μια διαδικασία ριζικής αλλαγής των γευμάτων που αρέσουν σε εσάς και τα παιδιά σας. Είναι όμως σημαντικό να προσθέτουμε κάποιες αλλαγές που προάγουν την υγεία μας. Μερικές απλές αλλαγές μπορούν να είναι πολύ εποικοδομητικές και να βοηθήσουν στη βελτίωση της διατροφής μας.
Μακαρονάδα μπολονέζ με κιμά από φακές
Ένας ευκολότερος τρόπος για να μειώσουμε την κατανάλωση κόκκινου κρέατος είναι να χρησιμοποιήσουμε φακές αντί για κιμά στη μπολονέζ σάλτσα. Ανακατεύοντας τα συνήθη συστατικά της σάλτσας με φακές αντί για κιμά, μπορούμε να απολαύσουμε ένα υγιεινό γεύμα που παρέχει πλήρη πρωτεΐνη και πολλά θρεπτικά συστατικά.
Πουρές γλυκοπατάτας
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον πουρέ πατάτας με πουρέ γλυκοπατάτας, που έχει χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη από την πατάτα. Ο πουρές γλυκοπατάτας έχει μια γλυκιά και διαφορετική γεύση που μπορεί να μας ενθουσιάσει.
Πίτσα με βάση από κουνουπίδι
Μπορούμε να φτιάξουμε μια ιδιαίτερη και θρεπτική πίτσα με βάση από κουνουπίδι. Απλά πρέπει να βράσουμε το κουνουπίδι και να το χτυπήσουμε σε μορφή ζύμης. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα υλικά της αρεσκείας μας και ψήνουμε στο φούρνο για μερικά λεπτά. Μια πίτσα με ζύμη κουνουπιδιού είναι μια εξαιρετική επιλογή για υγιεινό και νόστιμο γεύμα.
Κρεμώδης σάλτσα κάσιους για ζυμαρικά
Μπορούμε να προετοιμάσουμε μια εύκολη σάλτσα κάσιους για να συνοδεύσουμε τα ζυμαρικά μας. Αυτή η σάλτσα είναι νόστιμη και μπορεί να ετοιμαστεί σε λίγα λεπτά. Αρκεί να χτυπήσουμε τους κάσιους με γάλα αμυγδάλου ή νερό, προσθέτουμε λίγο σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και βασιλικό, και ανακατεύουμε καλά για να πάρουμε μια κρεμώδη σάλτσα.
Σπαγγέτι κολοκυθιών
Μπορούμε να αυξήσουμε την πρόσληψη λαχανικών στη διατροφή μας αν χρησιμοποιήσουμε λωρίδες κολοκυθιού αντί για μακαρόνια. Οι λωρίδες κολοκυθιού είναι μια υγιεινή επιλογή με λιγότερους υδατάνθρακες από τα ζυμαρικά, που προσφέρουν πολλά οφέλη για την υγεία μας, όπως την καρδιαγγειακή υγεία και την όραση.
Πατατάκια από λάχανο για σνακ
Σπιτικά πατατάκια φούρνου από λάχανο kale είναι μια υγιεινή επιλογή για σνακ. Αντίθετα με τα πατατάκια του εμπορίου που έχουν πολλά πρόσθετα συστατικά, τα σπιτικά πατατάκια φούρνου από λάχανο είναι φτιαγμένα μόνο από φρέσκο λάχανο και ελαιόλαδο. Το λάχανο προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία μας, λόγω της υψηλής του περιεκτικότητας σε αντιοξειδωτικά και θρεπτικά συστατικά.