1 Οκτωβρίου 2025

Παρασκευή εύκολου οικογενειακού φαγητού: Κανελόνια με σπανάκι και ρικότα

Τελευταία Άρθρα

Νέος Έλληνας Σχεδιαστής στην Ομάδα της Beyoncé

Στην τελευταία περιοδεία της Beyoncé με τίτλο "Renaissance World Tour", η οποία περιλάμβανε και μια εμφάνιση στο Άμστερνταμ, ο νέος Έλληνας σχεδιαστής Στέφ

Αρχάριος vegan; Ένας μίνι οδηγός για να το πάρεις απόφαση

Σκέφτεσαι να αποκλείσεις το κρέας από τη διατροφή σου, αλλά ακόμα δεν είσαι πολύ σίγουρος. Αν τελικά το αποφασίσεις, τι είδους χορτοφάγος είσαι; Θα γίνεις

Πώς το ιστορικό Παλιό Τελωνείο της Καρδαμύλης μεταμορφώθηκε σε μοντέρνα design κατοικία

Οι επαγγελματίες αρχιτέκτονες της εταιρείας Etsi Architects παρέλαβαν την πρόκληση να μετατρέψουν το ιστορικό "Τελωνείο" στην Καρδαμύλη σε μία μοντέρνα κατ

Κωνσταντίνε και Αλίσια, τι φοράτε σήμερα και πόσο κοστίζει;

Συναντήσαμε τους Κωνσταντίνο και Αλίσια για να τους ρωτήσουμε τι φορούν σήμερα και να διαπιστώσουμε πόσο κοστίζει το σύνολο των ρούχων τους. Ο Κωνσταντίνος

Το Eda Attikis mobile app: Ένα βήμα πιο κοντά στο φυσικό αέριο και την ψηφιακή εποχή

Η ΕΔΑ Αττικής, μια εταιρεία που ασχολείται με τη διανομή φυσικού αερίου, παρουσιάζει τη νέα της εφαρμογή για κινητά με το όνομα "Eda Attikis". Μέσω αυτής τ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Υλικά:
– 350 γρ. κανελόνια
– 1 κιλό φρέσκο σπανάκι
– 500 γρ. ρικότα
– 50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
– 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα ή 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
– 4-5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
– Αλάτι και πιπέρι
– Για τη μπεσαμέλ:
– 1 λίτρο φρέσκο γάλα πλήρες, χλιαρό
– 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
– 100 γρ. βούτυρο
– Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Ζεστάνετε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
2. Προσθέστε το φρέσκο σπανάκι στην κατσαρόλα και ανακατέψτε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
3. Προσθέστε το ελαιόλαδο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Συνεχίστε να ανακατεύετε.
4. Χαμηλώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά. Σβήστε τη φωτιά και αφήστε την κατσαρόλα στο μάτι.
5. Προσθέστε στο μείγμα του σπανακιού τη ρικότα και την τριμμένη παρμεζάνα. Ανακατέψτε καλά.
6. Αποσυρείστε την κατσαρόλα από το μάτι και αφήστε το μείγμα να κρυώσει.
7. Βάλτε μια κατσαρόλα στη φωτιά και προσθέστε το βούτυρο. Αφήστε το να ζεσταθεί.
8. Ρίξτε σιγά-σιγά το αλεύρι ενώ ανακατεύετε. Η ένταση της φωτιάς δεν πρέπει να είναι υψηλή για να μην καεί το μείγμα και να πικρίσει.
9. Αρχίστε να ρίχνετε το γάλα λίγο-λίγο ενώ ανακατεύετε. Προσθέστε όλο το γάλα και αφήστε να βράσει ελαφρά μέχρι να δέσει η κρέμα.
10. Προσθέστε λίγο αλάτι και πιπέρι. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε την στην άκρη.
11. Λαδώστε καλά ένα πυρέξ ή ένα ταψί.
12. Ρίξτε μερικές κουταλιές μπεσαμέλ στον πάτο και απλώστε την παντού, φτιάχνοντας ένα λεπτό στρώμα.
13. Γεμίστε τα κανελόνια με το μείγμα του σπανακιού και της ρικότας, χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι του γλυκού.
14. Τοποθετήστε τα στο ταψί χωρίς κενά μεταξύ τους.
15. Απλώστε από πάνω όλη την μπεσαμέλ μέχρι να καλυφθούν τα κανελόνια.
16. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 45-50 λεπτά.

Απολαύστε αυτό το νόστιμο και ευκολοφόρετο πιάτο κανελονιών με σπανάκι και ρικότα μαζί με την οικογένειά σας! Είναι ένα πιάτο γεμάτο γεύση και θρεπτικά συστατικά που σίγουρα θα σας κερδίσει. Καλή όρεξη!