Όταν σκεφτόμαστε τι χυμό να δώσουμε στα παιδιά μας το πρωί, το πορτοκάλι είναι συνήθως η πρώτη επιλογή μας. Ωστόσο, το μήλο είναι μια ιδανική εναλλακτική για το πρωινό των παιδιών μας. Εκτός από την υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, το μήλο είναι ευκολοπεπτό και περιέχει περισσότερο κάλιο από την μπανάνα, βοηθώντας στην καρδιαγγειακή υγεία. Είναι επίσης χρήσιμο για την πρόληψη παθήσεων όπως η αβιταμίνωση και η δυσκοιλιότητα. Ο χυμός μήλου παρέχει σημαντικές βιταμίνες και μέταλλα για την ανάπτυξη του σώματος του παιδιού και υποστηρίζει την σωστή ανάπτυξη του σκελετού και των εσωτερικών οργάνων.
Εάν δεν έχετε αποχυμωτή, μπορείτε εύκολα να φτιάξετε τον δικό σας χυμό μήλου στο σπίτι. Καθαρίστε το μήλο και κόψτε το σε μικρά κομμάτια. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τα στο μπλέντερ και πολτοποιήστε τα. Αν θέλετε, μπορείτε να σουρώσετε τον πολτό για να αφαιρέσετε τα μεγαλύτερα κομμάτια. Αραιώστε το με λίγο νερό ή χυμό πορτοκαλιού. Μπορείτε να διατηρήσετε τον χυμό μήλου στο ψυγείο για 1 εβδομάδα.
Έρευνες έχουν δείξει ότι οι έτοιμοι χυμοί μήλου που πωλούνται στο εμπόριο είναι χαμηλοί σε φυτικές ουσίες και έχουν χαμηλότερη θρεπτική αξία από τους σπιτικούς χυμούς. Επομένως, είναι προτιμότερο να φτιάχνουμε τον χυμό μήλου μόνοι μας για τα παιδιά μας, προσέχοντας να μην προσθέτουμε συντηρητικά ή περίσσεια ζάχαρης.