6 Οκτωβρίου 2025

Σαλάτα με κινόα, λαχανικά και φυστίκια: Ένας νέος γευστικός συνδυασμός για το καλοκαίρι

Τελευταία Άρθρα

Μωρό: Για «γερά» δόντια από… κούνια

Τα πρώτα δοντάκια ενός μωρού βγαίνουν συνήθως γύρω στα 7 μήνες, ανάλογα με τον ρυθμό ανάπτυξής του. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ως γονείς πρέπει ν

Το κόλπο της επιστήμης για να κοιμούνται πιο εύκολα τα μωρά το βράδυ

Η επιστήμη έχει ανακαλύψει ένα κόλπο που μπορεί να βοηθήσει τα μωρά να κοιμούνται πιο εύκολα το βράδυ, χωρίς να κλαίνε. Μια νέα έρευνα του κέντρου για την

Πόσο αλλάζει η ζωή μετά τα παιδιά; Η ανάρτηση ενός μπαμπά που έγινε viral για την ειλικρίνεια του

Ένας μπαμπάς έκανε μια ανάρτηση στο Twitter που έγινε viral όχι επειδή είπε κάτι εκπληκτικό για την καθημερινότητά του με τα παιδιά, αλλά επειδή εκφράστηκε

“Μπαμπά, δεν είναι κακό να κλαις!”: Η υπέροχη γιορτή που έκανε ο εκπαιδευτικός Μάριος Μάζαρης με αφορμή την Ημέρα του Πατέρα

Ο εκπαιδευτικός Μάριος Μάζαρης έκανε μια υπέροχη ανάρτηση στο Instagram με αφορμή τη γιορτή που έκανε με τους μικρούς μαθητές του για την Παγκόσμια Ημέρα τ

Προγεννητική ψυχολογία – η μήτρα είναι το πρώτο σχολείο του παιδιού

Η προγεννητική ψυχολογία μάς επισημαίνει ότι η εμπειρία που ζούμε μέσα στη μήτρα έχει σημαντικές επιπτώσεις στη ζωή μας ως ενήλικες. Τα γεγονότα που αναγν

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Η σαλάτα με κινόα και λαχανικά είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φαγητά για το καλοκαίρι. Αυτή η δροσερή και ελαφριά σαλάτα είναι γεμάτη υγιεινά συστατικά και γεύση. Αλλά ας προσθέσουμε μια ενδιαφέρουσα πινελιά σε αυτήν την κλασική συνταγή με πρόσθετο και ασυνήθιστο συστατικό: τα φιστίκια! Οι φιστίκιες προσθέτουν μια νότα γήινης γεύσης και υφής, δίνοντας στη σαλάτα ένα μοναδικό χαρακτήρα.

Για να προετοιμάσετε αυτήν τη νόστιμη σαλάτα, θα χρειαστείτε τα εξής υλικά:

– 180 γρ. κινόα (λευκό ή κόκκινο)
– 100 γρ. λάχανο (κόκκινο ή άσπρο), χοντροκομμένο
– 50 γρ. φιστίκια
– 2 καρότα, τριμμένα
– 1 αγγούρι, κομμένο σε κυβάκια
– ½ κρεμμύδι, χοντροκομμένο
– 240 ml νερό
– 240 ml ζωμό λαχανικών

Για το dressing θα χρειαστείτε τα εξής υλικά:

– 120 ml νερό
– 60 γρ. φυστικοβούτυρο
– 2 κ.γ. ελαιόλαδο
– 1 κ.σ. soy sauce
– 1 κ.σ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
– 1 κ.σ. μέλι
– 1 κ.γ. ηλιέλαιο
– Αλάτι
– Πιπέρι

Πρώτα από όλα, θα πρέπει να πλύνετε καλά την κινόα και να την αφήσετε να στραγγίσει. Στη συνέχεια, βράστε το νερό σε μια κατσαρόλα και προσθέστε την κινόα. Μειώστε τη φωτιά και αφήστε την κινόα να βράσει για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να γίνει αφράτη και να απορροφήσει όλο το νερό.

Ταυτόχρονα, κόψτε τα λαχανικά σας όπως περιγράφεται παραπάνω και τοποθετήστε τα σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε τα φιστίκια και ανακατέψτε καλά.

Για το dressing, αναμείξτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε μέχρι να γίνουν ομοιογενής.

Όταν η κινόα έχει αφορέσει, αφήστε την να κρυώσει και στη συνέχεια προσθέστε το λαχανικό με τα φιστίκια. Χύστε πάνω το dressing και ανακατέψτε καλά.

Αυτή η σαλάτα με κινόα, λαχανικά και φιστίκια είναι ιδανική για ένα γεύμα μεταξύ των γευμάτων ή ως πλήρες γεύμα με μια προσθήκη πρωτεΐνης όπως κοτόπουλο ή τόνος. Το μοναδικό γευστικό προφίλ των φιστικιών σε συνδυασμό με την τραγανή κινόα και τα φρέσκα λαχανικά θα σας ενθουσιάσει. Ετοιμάστε την σήμερα και απολαύστε τη σαν γρήγορο, υγιεινό γεύμα!