Πείνιρλί με Πλούσια Γέμιση Τυριού
Υλικά:
– 600 γρ αλεύρι
– 1 φακελάκι μαγιά ή μισή νωπή μαγιά κύβο
– 250 ml χλιαρό νερό
– 4 κ.σ. γιαούρτι
– 4 κ.σ. ελαιόλαδο
– 1,5 κ.σ. αλάτι
– 1 κ.γ. ζάχαρη
– 20 φέτες τυρί κασέρι
Για την γέμιση:
– 400-500 γρ τυρί τριμμένο
Για την κάλυψη:
– 1 αυγό
Εκτέλεση:
Για τη ζύμη της πίτσας, αναμιγνύουμε τη μαγιά με το νερό και αφήνουμε να ηρεμήσει για 5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς στο αλεύρι και ζυμώνουμε όλα μαζί με το γιαούρτι, το αλάτι και το λάδι για περίπου 7 λεπτά. Αλείφουμε ένα μπολ με λάδι και ρίχνουμε τη ζύμη σε αυτό, αλείφουμε επίσης με λάδι την επιφάνεια του ζυμαριού. Αφήνουμε τη ζύμη να ανέβει σε θερμοκρασία δωματίου για 60 λεπτά. Κόβουμε τη ζύμη σε δύο (ή τέσσερα) μέρη και πλάθουμε μπαλάκια. Ανοίγουμε κάθε μπαλάκι σε μια αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας σε χοντρό φύλλο δίνοντάς του οβάλ σχήμα. Τοποθετούμε τα ζυμαράκια σε ένα ταψί. Απλώνουμε πάνω τους άφθονο τυρί και διαμορφώνουμε σαν βάρκα. Αλείφουμε την επιφάνεια των πεινιρλί με το χτυπημένο αυγό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 15 λεπτά.
Πηγή: imommy.gr
Νέα