25 Μαΐου 2025

Συνταγή για Πείνιρλί με Πλούσια Γέμιση Τυριού

Τελευταία Άρθρα

Συνταγή για Πείνιρλί με Πλούσια Γέμιση Τυριού

Πείνιρλί με Πλούσια Γέμιση Τυριού Υλικά: - 600 γρ αλεύρι - 1 φακελάκι μαγιά ή μισή νωπή μαγιά κύβο - 250 ml χλιαρό νερό - 4 κ.σ. γιαούρτι - 4 κ.σ. ελαιόλαδο

Πώς τα κατοικίδια μας επηρεάζουν την ιδιωτικότητά μας: Μια καθημερινή πραγματικότητα

Για πολλούς ανθρώπους, ο χώρος ιδιωτικότητας είναι σημαντικός για να διατηρήσουν έναν υγιή συνευρεσιακό χρόνο με τον/την σύντροφό τους. Στην Ελλάδα, όμως, η

Νέος ήχος, νέος θρύλος: Ο Laraaji φτάνει στην Αθήνα με την ambient και new age μουσική του

Ο Laraaji είναι ένας καλλιτέχνης που έχει καταφέρει να αφήσει το αποτύπωμα του στον χώρο της ambient και new age μουσικής. Όμως, για πολλά χρόνια η ζωή του π

Οι βέλτιστες φυσικές θεραπείες για την καταπολέμηση της ουρολοίμωξης

Ο τίτλος τουυ: "Αποτελεσματικές φυσικές λύσεις για την ουρολοίμωξη" Η ουρολοίμωξη είναι μία από τις πιο συχνές λοιμώξεις που επηρεάζουν κυρίως τις γυναίκες.

Τι λένε οι ειδικοί για τις ρυτίδες που προκαλούν τα καλαμάκια;

Τα καλαμάκια προκαλούν πραγματικά ρυτίδες στην επιδερμίδα; Τι απαντούν οι ειδικοί σε αυτό το θέμα; Η εμφάνιση των λεγόμενων "ρυτίδων του καπνιστή" πάνω από

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Πείνιρλί με Πλούσια Γέμιση Τυριού

Υλικά:
– 600 γρ αλεύρι
– 1 φακελάκι μαγιά ή μισή νωπή μαγιά κύβο
– 250 ml χλιαρό νερό
– 4 κ.σ. γιαούρτι
– 4 κ.σ. ελαιόλαδο
– 1,5 κ.σ. αλάτι
– 1 κ.γ. ζάχαρη
– 20 φέτες τυρί κασέρι

Για την γέμιση:
– 400-500 γρ τυρί τριμμένο

Για την κάλυψη:
– 1 αυγό

Εκτέλεση:
Για τη ζύμη της πίτσας, αναμιγνύουμε τη μαγιά με το νερό και αφήνουμε να ηρεμήσει για 5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς στο αλεύρι και ζυμώνουμε όλα μαζί με το γιαούρτι, το αλάτι και το λάδι για περίπου 7 λεπτά. Αλείφουμε ένα μπολ με λάδι και ρίχνουμε τη ζύμη σε αυτό, αλείφουμε επίσης με λάδι την επιφάνεια του ζυμαριού. Αφήνουμε τη ζύμη να ανέβει σε θερμοκρασία δωματίου για 60 λεπτά. Κόβουμε τη ζύμη σε δύο (ή τέσσερα) μέρη και πλάθουμε μπαλάκια. Ανοίγουμε κάθε μπαλάκι σε μια αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας σε χοντρό φύλλο δίνοντάς του οβάλ σχήμα. Τοποθετούμε τα ζυμαράκια σε ένα ταψί. Απλώνουμε πάνω τους άφθονο τυρί και διαμορφώνουμε σαν βάρκα. Αλείφουμε την επιφάνεια των πεινιρλί με το χτυπημένο αυγό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 15 λεπτά.

Πηγή: imommy.gr
Νέα